Friday, May 29, 2015

Testimoni Set Berpantang Shaklee dan Vivix --> Berat badan hilang 11kgdalam 2 bulan!

Haaa... ibu-ibu berpantang mesti suka baca testimoni ini... saya pasti ibu-ibu berpantang selain ingin menyusukan anak secara eksklusif, mereka juga mahu berat badan turun dan nak dapatkan balik berat badan sebelum hamil dulu.. kan.. kan.. hihi.. 

Jom baca pengakuan ibu-ibu ini yang mengambil Set Berpantang Shaklee dan tambahan Vivix, Collagen dan Herbal Blend. 
> Tiada stretchmark
> Perut kempis
> Berat badan hilang 11kg dalam 2 bulan! 


Khusus untuk ibu-ibu yang bersalin secara Caeserean (seperti saya), selain pengambilan  Set berpantang Shaklee, anda wajibbb ambil Vivix tau... Pengalaman saya sendiri, luka jadi kering selepas 10 hari ambil Vivix.. darah-darah kotor keluar abes semua.. cuci abes.. ringan rasa badan tau.. lepas tu saya masih ingat makcik yang urut saya tu kata muka saya tak pucat langsung! Nampak segar tak macam orang berpantang pun! Of courselah kita nak sihat, betul tak? Supaya kita dapat menyusukan anak kita secara eksklusif! 

Nak tahu lebih TIPS berpantang boleh hubungi saya, ianya EKSKLUSIF hanya untuk anda My Lovely Customers. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Thursday, May 28, 2015

Tips WAHM --> ME TIME!

Bila dah jadi WAHM, saya merasakan tak cukup masa, mana nak uruskan anak-anak, nak gi poslaju, nak packing order, nak coaching downlines, nak uruskan hal-hal rumah., wahh! banyajnya nak kena buatt dalam sehari! 24 jam sehari tak cukup rasanya! Sehinggakan saya merasakan takde masa untuk diri sendiri. NO ME TIME! Haa... nak sangat jadi WAHM kan.. hihi.. jadi harini saya berkongsi TIPS bagaimana nak dapatkan ME TIME, masa kita sendiri di rumah.


Sebenarnya kita boleh dapat ME TIME masa kita solat dan baca Al-Quran. ME TIME di sini bukanlah bermaksud boleh ke spa ke, boleh ke salon ke, boleh gi shopping ke.. hihi.. ME TIME di sini ialah waktu itu hanyalah antara kita dengan ALLAH. Sehari solat fardhu 5 kali, jadi kita ada 5 waktu ME TIME! Banyak tuu.. betul tak? Jadi, setiap kali lepas solat mengadulah kepadaNya, ceritalah kepadaNya bagaimana penatnya kita, letihnya kita, susahnya kita, gembiranya kita.. mengadulah apa sahaja. Ya ALLAH, penatnya harini Ya ALLAH, Engkau berilah aku kekuatan dan kesabaran. Apa? Tak cukup waktu ME TIME 5 kali sehari? Ok, kita tambah pula dengan 1-2 jam mengaji Al-Quran. Masa kita mengaji, kita baca sekali terjemahannya. In Shaa ALLAH, bila kita baca dengan baca terjemahannya, kita akan lebih faham dan hati kita akan lebih tenang dan lega. Mengaji dan solat ini adalah waktu untuk kita rehat. ALLAH dah beri sebenarnya waktu rehat kita tu setiap hari, jadi jangan lupa ambil waktu rehat ini. Waktu rehat ini adalah ME TIME kita yang sebenar-benarnya. 

Jadi, untuk WAHM semua, dan bakal WAHM, jangan fikir bila kita di rumah kita takde ME TIME kita... sebenarnya ALLAH dah sediakan dan dah beri masa tu pada kita. Jangan kita pulak lupa ambilnya yea.. Semoga perkongsian yang ringkas in memberi manfaat kepada kita semua. :)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, May 25, 2015

Lagi resepi minuman bertenaga

Untuk anda yang menggemari ESP, terutamanya ibu-ibu menyusu, mesti ada ketika boring dah dengan bancuhan ESP yang kosong saje kan.. hihi.. no worries... harini saya nak kongsi resepi mudah tapi sedap dan berkhasiat! Minum awal-awal pagi terasa segar dan sangat bertenaga! 

Jom cuba!
> Segelas Jus Oren
> Satu sudu besar ESP
> Satu sudu teh Vivix (inilah rahsianya!)
Shake semuanya. Dan terus minum.

Caner rasa? Haha.. mesti terangkat kan! Sedap pulak tu sebab rasa Vivix yang masam campur dengan jus oren dan ESP memang balance semua rasa manis dan masam. Tak cukup segelas tau! 

Jika tak sempat minum waktu pagi, boleh jugak bancuh waktu petang... ngantuk-ngantuk kat ofis tu minum segelas Jus Oren+ESP+Vivix memang terus terbukak balik mata ni.. hihi.. hilang ngantuk! 

Bagi yang takde Vivix tapi nak cuba, boleh hubungi saya untuk mendapatkannya. JIMAT RM40 ! :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Friday, May 22, 2015

Testimoni Mealshakes dan Omega Guard --> Ekzema semakin berkurangan!

AlhamduLILLAH, harini sempat saya update blog.. hihi.. sehari tak hapdet rasa tak senang duduk.. banyak cerita-cerita dan kisah-kisah menarik ingin dikongsikan dengan anda semua. Rasa bersalah jika tidak dapat berkongsi kebaikan dan manfaat produk-produk Shaklee. 

Jadi, hari ini saya kongsikan satu testimoni Mealshakes dan Omega Guard daripada Puan Sarah. AlhamduLILLAH, anak beliau Zara kini tiada lagi masalah sembelit, demam, batuk, selsema dan paling bestt ekzema anak beliau semakin berkurangan! Bestnyaaaa...


Tiada kata dapat digambarkan terutamanya bila anak-anak semakin sihat, ceria dan cerdas. Sebagai ibu, apalagi yang kita mahukan, betul tak? Semoga anak Puan Sarah akan terus membesar dengan sihat dan cerdas. Sebagai ibu, berikan yang terbaik untuk anak-anak kerana inilah SATU-SATUNYA amanah ALLAH yang tiada galang gantinya.. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, May 20, 2015

Testimoni Vivix --> Wajah suami saya kelihatan lebih muda berbanding 5tahun lepas! :)

Haaa... amekawww...! haha.. ini memang real-life testimoni nak share dengan uol semua.. bezakan wajah suami saya sekarang berbanding 5 tahun lepas! Hari-hari tengok tak perasan, tapi bila buat comparison melalui gambar, haaa.. todiaaaa... beza giller! Wajah suami saya kelihatan lebih muda berbanding 5 tahun lepas! Rahsianya? Pastilah VIVIX! 

Suami saya sangat konsisten consume Vivix. Kadang berebut nak minum Vivix dengan dia.. hihi.. jadinya kenalah ambil sorang sebotol.. Dan inilah hasilnya... Oh! Ada lagi tau... Suami saya cakap sejak consume Vivix tak best dah merokok, rasa tak sedap katanya... rasa pahittt... now tak smoking dah.. AlhamduLILLAH.. bila tubuh badan semakin sihat, jelas terpancar dan kelihatan pada wajah kita. Betul ke betul?


Orang lelaki ni memang susah sikit nak makan vitamin especially yang berbentuk pil kan, jadinya saya berikan Vivix! Senang minum je.. mudah sangat kan.. Jadinya, jika anda sayangkan suami seperti saya (hihi..), berilah yang terbaik untuk si dia.. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, May 18, 2015

Exclusive Dinner 9.5.2015

AlhamduLILLAH, Sabtu minggu lepas, 9.5.2015, (punyalah lama baru nak upload cite.. hihihi..), saya dan beberapa leaders grup BPM terpilih untuk join sessi Exclusive Dinner bersama Master Shareeza. Haa.. kenapa TERPILIH? Kerana hanya mereka yang layak dan memenuhi syarat saje boleh hadir Exclusive Dinner ni.. dah nama pun Exclusive kann... hihi.. 

Syaratnya mudah saje, naik rank atau Effective sekurang-kurangnya sebagai Supervisor (rank paling rendah dalam bisnes Shaklee). Kemudian siapa yang naik rank Coordinator dan ke atas dapat special hadiah... besttt... dan siapa yang maintain rank Coordinator dan ke atas pun dapat special hadiah pastu kena interview dan cakap kat atas pentas! Haha.. memang saya tak ready, tapi saya kongsikan juga apa yang saya dah rasai dalam bisnes Shaklee ini selama 4 tahun. 

Saya dah rasai Cash... yang banyakkk.. AlhamduLILLAH, dah cecah 5 angka.. saya dah rasai Car Bonus! nilai Car Bonus saya dah cecah 4 angka! Dan saya dah rasai FREE local trip ke KK dan National Conference. In Shaa ALLAH tahun ini kami akan ke Abu Dhabi dan Umrah pula.. semuanya ditaja sepenuhnya oleh Shaklee... PERCUMA tauuu...!! Nilai trip ini hampir 1juta! Kalau tak, tak panggillah VVIP Trip, ye tak? 

AlhamduLILLAH, saya berjaya menyentuh banyak kehidupan di luar sana terutamanya susur galur saya untuk mereka mengubah hidup mereka dan mendapatkan kesihatan yang lebih baik. Niat saya ingin membantu lebih ramai hati dan kehidupan di luar sana agar mereka juga dapat merasai apa yang saya rasai baik dari segi kewangan, kehidupan berkeluarga yang jauh kebih baik dari sebelum ini termasuklah mengubah taraf kesihatan. 

Jom layan gambar Dinner jap.. hihi..


Door Gift worth RM300-RM350! Extra Gift untuk Coordinator ke atas worth hampir RM800!



Bermula bulan ini Shaklee telah menawarkan YES Program untuk anda diluar sana yang ingin berbisnes Shaklee. Rebut peluang ini kerana nilai tangga bonus yang Shaklee tawarkan adalah berbeza dengan kami yang dah lama dalam bisnes Shaklee ini. Jika dulu masa saya naik Supervisor (rank paling rendah dalam Shaklee), saya dapat income dalam RM2000-RM3000, tapi dengan pelan YES Program, Supervisor sahaja boleh mendapat bonus cecah RM4000-RM500. Coordinator boleh cecah income RM10,000 dalam masa 6 bulan! janji mesti rajin, sabar dan cekal hati. Dan mestilah buat apa yang disuruh oleh saya sebagai upline anda. hihi.. of course lar kan.. saya kan Mentor Shaklee anda. Saya dah rasa kesemua 3C yang Shaklee tawarkan, jadi saya akan bantu anda, guide anda untuk berjaya seperti saya pula. 


Jangan tunggu lama-lama atau ambil masa yang lama untuk berfikir kerana masa tidak akan menunggu kita. Rebutlah peluang ini di saat company lain nak buang orang kerja, tapi Shaklee menawarkan PELUANG untuk kita semua. 

Hubungi saya untuk menyertai YES Program ini. Manalah tahu anda juga layak ke Exclusive Dinner pada Ogos nanti! :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in