Monday, March 30, 2015

Tips sarapan pagi mudah dan ringkas

Assalamualaikum semua... apa kabar semua pagi ini.. semoga semuanya sihat-sihat belaka yea.. Dah sarapan ke belum ni? Saya sudah..AlhamduLILLAH.. tak sarapan boleh gemuk tau.. haha.. tapi sarapan pun kena tengok apa jenis makanan yang kita ambil. Kalau asyik makan nasi lemak, roti canai, donut setiap pagi, maulah berkilo-kilo lemak dan kolestrol masuk dalam tubuh badan kan. So harini saya nak kongsi satu TIPS untuk sarapan mudah dan ringkas yang pasti berkhasiat dan sihat!

Pagini suami saya sarapan dengan Cinch Shake, ESP, Oat dan Fresh Milk. Ringkas dan mudah. 
1 scoop Cinch shake
1 sudu besar ESP
2 sudu besar Oat
300ml fresh milk
Masuk ke semuanya dalam shaker dan shake sahaja! Terus boleh minum. Mudahkan? Breakfast on-the-go kata omputih.. hihihi..


Tahukah anda... PROTIN ni sebenarnya sifat semulajadinya mengurangkan selera makan. One study showed that those who ate two eggs at breakfast ate 400 calories fewer throughout the day, as protein succeeds in staving off hunger pangs for the rest of the day...tapi takkan nak makan telur banyak2 hari2,,kolestrol naik lak.sakit jantung lak...sbb fakta lain lak mengatakan eggs contain large amounts of cholesterol because they contain the nutrients and other substances to support a growing embryo....

jadi ape alternatif yg anda?..cadangan saya...cuba lah Energizing Soy Protein (ESP) (untuk ibu yang mengandung or menyusu..so that dapat berdiet sambil tak jejaskan pengeluaran susu...) dan untuk org lain..cuba lah Cinch Shake Mix dan untuk anak-anak kita boleh berikan mereka Mealshakes.

Saya of courselah amik ESP, dan suami saya ambil both untuk more added value katanyaa...! Hihi.. ok, kita tengok berapa lama suami saya boleh bertahan.. nanti saya update lagi naa... tik tok tik tok.. hihi..

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in