Tuesday, March 17, 2015

Testimoni Ibu Menyusu --> Berjaya menyusukan anak sehingga 2 tahun 4bulan! Apa rahsianya?

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua... harini saya nak teruskan perkongsian kisah cinta ibu menyusu dengan Shaklee ESP. Harini saya kongsikan kisah Puan Dahlia yang mana beliau berjaya menyusukan anak beliau sehingga 2 tahun 4 bulan! Amazing! Kagum saya dengan beliau.. boleh ke ibu menyusu buat gini? Bolehh... apa rahsianya? Haa... jom kita baca perkongsian beliau yang saya petik dari blog beliau ini..
----------------------------------
Saya start dengan SET PENYUSUAN SHAKLEE, tu pun sebab sorang kakak ni nak jual Set Penyusuan dia..Saya ok jer..beli dan makan secara konsisten.Seriously saya tak pernah dengar pun Shaklee sebelum tu..hehehe..Mungkin tak sepopular sekarang. Ke sebab saya memang jenis tak pernah amik tahu..Nak tahu tak, sebelum tu saya jenis yang makan jer apa-apa suplemen penyusuan yang jual kat kedai baby..dari yang tradisi sehinggalah yang menyebabkan badan berbau..huhu...Apa sahaja orang cakap..orang suggest untuk banyakkan susu..janji yang HALAL semua saya cuba. Begitulah kasih nyer ibu kepada anaknya..setiap hari memikirkan untuk mencukupkan bekalan susu kepada si buah hati...

Set Penyusuan pertama saya makan ialah tanpa ESP iaitu Vitalea, Vitamin C, B.Complex dan Alfalfa. Saya dapati BERBEZA dengan SET SHAKLEE di mana badan saya rasa sedap, bertenaga, susu nampak lebih pekat, kulit dah cantik sikit..yelah kulit masa preggy dulu ya ampun..memang penuh parut di dahi...orang kata pembawakan...Sekarang tidak lagi..

Lepas 2 bulan saya start consume ESP , kebetulan masa tu dah masuk ahli, promo plak..tengok testimoni orang macam best jer...best sangat ke ESP ni? MENAKJUBKAN, Perut rasa kenyang lama... Biasalah kalau ibu menyusu ni pagi-pagi lagi dah lapar mengigil...kang tengah malam pun lapar menggigil..Tapi lepas konsisten dengan ESP ni , rasa kenyang tu lebih lama la dari tanpa ESP. Badan pun rasa cargas,  kulit jangan cakaplah memang cantik gitu..dan kulit anak  pun cantik sekali ni bukan saya yang kata, tp Mak Chu Dina tegur eh kenapa tetiba Dina ni nampak putih ni. Rasanya Mak Chu yang cakap gitu..parut-parut degil Mama Dina pun hilang..gi keje pakai bedak baby pun dah ok...Lepas tu terus FALL in LOVE dengan ESP ni...Suplemen Wajib yang mesti ada kat umah.

Harus diingat yer kengkawan sekalian, selain VITAMIN dan ESP..untuk menjayakan penyusuan kita semua haruslah RAJIN dan KERAPKAN PENYUSUAN /PAM, PIKIR POSITIF dan DOA BANYAK2 dan sokongan dari suami, pengasuh baby dan kawan-kawan sekeliling adalah antara faktor juga kejayaan juga.

Yea, pada saya VITAMIN dan ESP memang banyak membantu my breastfeeding journey. Bila badan rasa bertenaga, no stress, perut rasa kenyang, susu pun keluar dengan riangnya..

Saya berjaya menyusukan anak saya sehingga 2 tahun 4 bulan..Teringat kata sorang kawan yang sama-sama mengepam susu di surau sebelum saya  konsisten makan Set Penyusuan Shaklee ..mungkin kesian dia tengok susu yang saya pam 3 auns jer setiap sessi 2,2 belah plak tu, " katanya kalau aku jadi kau, aku dah tak pam dah" Saya take it as challenge..walaupun tak banyak saya yakin susu saya cukup..dan memang saya tak pernah kehabisan stok pun....Alhamdulillah..Sesungguhnya Rezeki tak pernah salah alamat yang penting kita berusaha..betul ke betul? 


Haa.. todiaa.. panjang kisah cinta Puan Dahlia dengan ESP ni.. comelkan beliau., anak beliau pun comel dan kini beliau sedang sarat mengandung tunggu masa nak melahirkan tetapi masih kekal bertenaga kerana mengamalkan Shaklee ESP.

Hmm.. cerita gini pasti buat you all rasa teruja kan! Terutamanya ibu menyusu sebab haya yang mengamalkan Shaklee ESP saje akan faham apa yang saya maksudkan.. kata orang, tak kenal maka tak cinta.. dah jatuh cinta nak cerita satu doniaaa... hihihi..

Anda boleh hubungi Puan Dahlia di talian 019-385 4667 untuk mendapatkan ESP atau untuk mengetahui TIPS daripada beliau menyusukan anak sehingga 2 tahun 4 bulan. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in