Wednesday, February 11, 2015

Tips Ibu Menyusu elak antibiotik

Nak kongsi tips untuk ibu menyusu elak ambil antibiotik. Gini citenya.. Dua hari lepas saya sakit tekak yang teruk sangat.. sampai nak telan air liur pun perit rasanya.. huhu.. tidur malam tak lena.. pastu hidung pun dah start selsema, runny nose.. huhu.. msa tu saya tau dah, kena makan Garlic sebab Garlic ialah antibiotik semulajadi untuk tubuh badan. Bila tekak perit dan sakit petanda ada kuman kat tekak tu. Kalo pegi jumpa doktor, sah-sah doktor bagi antibiotik. Saya tak suka makan antibiotik, tambahan sekarang ni saya masih menyusukan Yusuf. Bila makan antibiotik, susu akan drop serta-merta. Itu yang saya tak suka. Jadinya hari Isnin tu saya dah start amik Garlic sehari 4 biji dan Vitamin C 6biji sehari. Pastu minum air kosong banyak-banyak. Sehari 4 liter saya minum. Sukat sendiri guna botol tupperware.hihi.. pastu semalam, hari Selasa bangun pagi tekak dah tak sakit! Ya Allah! terima kasih! Lega sangatttt..! Cuma selsema masih ada lagi sampai harini.. In Shaa Allah, saya akan konsisten 6 biji sehari.. lepas 2-3 hari lagi oklah selsema ni hilang.. 

Ingatkan saya sorang je ada pengalaman camni, rupa-rupanya kawan-kawan yang lain pun ada pengalaman yang sama. Jadi, semalam kami berkongsi pengalaman masing-masing dalam grup chat kami. Jom baca..


Wahh.. kawan-kawan saya yang lain pun akui kehebatan Garlic Complex ni. Dan inilah antibiotik paling sesuai untuk ibu-ibu menyusu. Percayalah susu takkan drop sebab pengambilan Garlic ni. Sebab makanan harian kita pun ada bawang putih kan.. hihi.. 


Memang best Garlic ni.. harga sebotol pun tak mahal.. Retail Price RM47.50 sebotol. Bila difikirkan semula, sekejap je Allah nak tarik nikmat yang diberikan.. itupun dah rasa sakit dan perit ya amat.. huhu.. Lepas ni saya akan konsisten dengan Garlic sebab nak jaga nikmat kesihatan yang Allah kurniakan ni.. :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in