Thursday, February 5, 2015

Kelas Nutrisi Shaklee

Isnin baru-baru ni saya berpeluang menghadiri Kelas Nutrisi Shaklee yang diadakan dia Faizworld Training centre, Bangi. Kelas Nutrisi ni ada banyak ikit topik apa yang kita nak.. macam yang saya hadiri ni kelas nutrisi produk-produk pelangsingan.. kira kelas nak untuk selim-melim gitu..! hihi.. Banyak info dan ilmu yang saya dapat.. selain daripada pentingnya menjaga kesihatan, kelas ini juga kami belajar tentang setiap produk dalam Set Slimming Shaklee dan apa fungsinya. Set Slimming Shaklee ada Cinch Shake, Lecitin, Omega Guard, Vivix, Herblax, Alfalfa, Garlic Compelx dan DTX Complex. Haa.. banyak tu... ater mane satu nak makan? mane satu yang sesuai..? haha.. tu sebab perlu hadiri kelas ni.. bila dah datang kelas barulah jelas apa fungsi setiap produk tu dengan lebih mendalam lagi. Ada diskusi dan sesi soal jawab.. sesi soal jawab ni kita boleh tanya sampai bab consultation customers dan condition customers dan apa supplemen yang sesuai.. diskus secara general tapi boleh adapt dan sesuaikan dengan keperluan customers. Setiap individu masalah kesihatan berbeza, hormon pun berbeza... bajet pun berbeza.. hihi.. so, kami diberi tunjuk ajar jugak cane nak consult customers.


Satu kelas maximum 42 orang.. bestt.. boleh bawak anak-anak sebab kat belakang tu ada kids room yang sangat selesa siap tv, toys, tilam, bantal, selimut.. hihi.. nak menyusu pun boleh kat dalam kids room tu.. 


Inilah Sarah, Nutritonist Shaklee yang bagi kelas aritu.. cantik orangnya..sweet sangat.. hihi..


Jadi, sempena promosi Vitalea dan Ostematrix ni, kami bertanya kenapa nak KURUS pun perlukan Vitalea dan Ostematrix? Ha... ini jawapannya..
>> Vitalea yang mengandungi 28 mineral dan vitamin ini sangat perlu untuk tindakbalas ENZIM dalam tubuh badan. 
>> Tubuh badan perlukan NUTRIEN untuk 'bekerja' kuruskan badan.
Orang badan besar ni jangan ingat nutrien cukup tau.. sebenarnya tidak.. yang ada dalam tubuh badan tu sebenarnya adalah LEMAK.. 


Ostematrix pula perlu:
>> Untuk membantu LAWAS. Sebab dalam Ostematrix nia da unsur Kalsium, unsur Kalsium ni sangat penting untuk sihatkan usus!
>> Kalsium bantu proses pembakaran dan sangat penting untuk pergerakan tubuh badan. Yelah kalo tak cukup kalsium acaner nak gerakkan tulang-tulang kita ni, ye tak? hihi.. bila pergerakan optimum, secara tak langsung pembakaran lemak dan kalori juga berlaku. 

Haa.. penting tak Vitalea dan Ostematrix ni? Penting tau,, nak sihat, nak cantik, nak menyusu, nak detoks, nak kurus pun perlukan dua Vitamin ni.. Inilah bestnya gi kelas Nutrisi Shaklee.. daripada tak tau, macam-macam tau.. hihi..

Lots of Love..


Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in