Saturday, February 21, 2015

4 cara atasi Hand, Foot and Mouth Disease (HFMD) dengan produk-produkShaklee

Dah lama blog tak berhapdet. Tetiba hapdet kalini nak bercerita tentang Hand, Goot and Mouth Disease (HFMD). oh, kenapakah..? ni nak cite ni.. Balik dari Johor haritu tiba-tiba Yusuf demam panas. Tinggi.. 38.4degree Celcius! Dah lama Yusuf tak demam. Pada mulanya saya sangkakan ianya demam panas biasa sebab kami travel jauh.. dan Yusuf tak pernah ke Johor dengan menaiki kereta. Kebiasaannya kami travel jauh naik flight je.. tapi, sebab ada kenduri kahwin kalini, makanya kami berkonvoi beramai-ramai.. seronok.. tapi itulah sangkaan saya meleset... bila dah demam nampak pula bintik-bintik merah halus naik kat siku, tapak kaki, dan dari lutut hingga ke kaki.. dan saya ada nampak sebijik bintik merah kat lidah dia.. Saya sangkakan ianya campak air.. huhu.. sudahnya terus bawa jumpa doktor dan doktor mengesahkan Yusuf kena HFMD! Tapi peliknya dia sorang je kena pun.. hmm.. saya suspek memang dia dapat dari Johor... sebab saya ada baca kat internet yang virus HFMD ni akan merebak dalam masa 3-7 hari.. masa Yusuf disahkan kena HFMD tu dia dah masuk 3 hari demam which was balik dari Johor tu start demam until semalam masa bawak gi doktor. 

Ok, dah kena nak buat caner kan... terima sahaja.. dugaan Allah.. tapi kita mesti berusaha untuk mencegah penyakit ni dari merebak ke seluruh rumah. AlhamduLILLAH, produk-produk Shaklee sentiasa membantu kami sekeluarga menghadapi situasi getir.. yang pentingggg.. anak-anak sihat.. Jadinya, saya nak berkongsi dengan anda semua 4 cara cegah HFMD dengan produk-produk Shaklee.


Pertama saya sapukan Herbal Blend Cream ni kat tempat-tempat yang ada bintik-bintik merah. Bintik-bintik merah tu ada air dalamnya.. bila sapukan Herbal Cream ni MENAKJUBKAN sebab esok pagi tengok yang bintik merah berair tu jadi kering dan bintik merah yang baru nak naik tu tak jadi nak naik..


Kedua, saya mandikan Yusuf dengan Basic-H2 ni.. Saya gunakan 2-3 titik sahaja dalam satu baldi air. Demam cepat surut dan kulit tak jadi kering dan gatal-gatal.. Apa yang lebih MENARIK ialah Basic-H ini menyerap haba 3 kali lebih pantas daripada air biasa. Kalau anak-anak saya demam biasa pun cepat-cepat saya mandikan mereka dengan Basic-H..cepat baik demam..


Ketiga, of courselah ESP kan.. sebab saya masih menyusukan Yusuf. Jadi bila saat-saat getir gini,. dia pun moody je.. fussy je.. kejap nak makan, kejap taknak makan, haruslah saya lebih kerap breastfeed Yusuf. Secara peribadi, Shaklee ESP ialah SATU-SATUNYA produk yang dapat menghasilkan susu ibu secara konsisten dengan banyak. Jadi, bila minum ESP ni, Yusuf pun akan kerap susu.. lagi cepat sembuh.. 


Keempat, Vivix.. ini memang WAJIB telan.. especially bila anak-anak saya ada masalah kronik yang berkaitan dengan permasalahan kulit. Yusuf ni sebenarnya ada ekzema jugak tau sejak dari umur 3 bulan.. so, memang dari sejak itu saya consume Vivix.. ekzema takde dah.. dan kalini kena HFMD of course saya telan Vivix untuk repair sel-sel tubuh badan dia kan.. Kesan MENAKJUBKAN dalam masa 3 hari, kulit Yusuf jadi elok dan bintik-bintik merah tidak merebak.


Now, budak techik ni dah sihat dah., AlhamduLILLAH.. cuma dia masih fussy sikit dan memerap je... nak bermanja lebih ler tu.. hihi.. doakan semoga anak saya terus sihat yea kalian.. 

Itu dia sedikit perkongsian daripada saya.. perkongsian ini adalah dari pengalaman saya sendiri.. jika anda nak buat pesanan produk-produk di atas atau ingin mengetahui lebih lanjut cara mencegah HFMD dengan Shaklee, boleh terus hubungi saya ditalian 012-2541296. Pastinya saya ada berikan cara makan yang betul berserta TIPS EKSKLUSIF untuk merawat dan mencegah HFMD dari terus merebak.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in