Wednesday, January 7, 2015

Tanda-tanda serangan asthma hilang dengan Vivix!

Anak-anak ada masalah asthma ni agak susah sikit nak jaga.. maksud saya kena take care lebih dari segi pemakanannya, persekitarannya, aktivitinya.. anak saya Irfan yang ada masalah asthma ada makanana ynag dia allergy tu memang sampai sekarang dia takleh makan. Sebab bila makan akan trigger asthmanya. Mulalah bersin, lepas bersin hidung tersumbat.. bila hidung tersumbat mulalah sesak nafas... itu antara tanda-tanda awal asthma nak serang.. ada banyak lagi tanda-tandanya tapi harini saya nak kongsi satu testimoni anak Puan Dahlia yang ada masalah asthma bila silap makan atau persekitaran tidak 'mesra' dengan anak beliau.. Jom baca apa kata Puan Dahlia yang memberikan Vivix kepada anaknya Dina..


Hati Mama mana tidak risau bila anak yang dah lama tidak di serang #semput #asthma menyerang kembali.. hampir2 di tahan wad..nasib baik jumpa doktor yg sempoi.sepatutnya 2 kali gi amik gas memang kena masuk hospital la..Mama dina kalau boleh memang tak nak la dia masuk spetal, mama penat dia pun penat..

Malam tu lepas kena lagi setelah 2 kali amik neb.. bunyi nafas dah mcm bunyi baby nangis dah, bunyi nafas tau bukan bunyi dia menangis.. 2,3 jam bunyi tak hilang..kalu g hospital mesti kena duk wad ni. jam dah pukul 12 malam dah..ubat semua dah sumbat..alahai anak kesian tengok makan ubat bebanyak ni.. mama tak boleh tidur mengenangkan dina..dina pun tidur dengan tidak selesa. 

Mama solat minta Allah tenangkan hati mama dan beri kesembuhan buat Dina, tetiba teringat nak cuba bagi satu sudu kecil Vivix Shaklee. Masa tu kat kampung, nasib baik ler, mak memang makan Vivix, mintak sikit dengan mak. Selapas 15 minit..Alhamdulillah bunyi terus hilang..mama dah tak risau dan dina tidur lena...Alhamdulillah, Alhamdulilah, Alhamdulillah...segalanya dengan Izin Allah... Cinta dan terus Semakin Cinta dengan Vivix.

-------------------------------------------
Haaa.. tudiaa.. ajaibnya kesan Vivix kepada anak beliau.. Apalagi yang saya boleh katakan.. Puan Dahlia dah cerita panjang lebar di atas. Anak saya Irfan pun saya bagi Vivix je sekarang ni bila dah nampak tanda-tanda awal nak kena serang asthma. Pada saya daripada berulang-alik ke hospital amik neb, adalah lebih baik saya invest belikan Vivix untuk anak saya. Bagi 1-2 kali dah settle.. 

Bulan ni Vivix ada Promo.. untuk anda yang ada anak masalah macam Irfan dan Dina ni saya sangat galakkan anda ada sebotol Vivix di rumah sebagai safety stock. Kiranya first aid .. sebab anak-anak asthma ni selalunya attack teruk pada waktu tengah malam.. pukul 2-3 pagi.. dalam keadaan mengantuk nak drive ke hospital tu apa kata berikan sesudu kecil Vivix kepada anak kita bila terdapat tanda-tanda awal serangan asthma

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan Vivix anda hari ini yea berserta konsultasi dan tips eksklusif cara jaga anak-anak asthma ini.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in