Tuesday, January 20, 2015

Sakit kepala lepas makan Shaklee antara tanda "healing crisis"

Saya sering mendapat soalan seperti di bawah ini:
"Kak.. lepas 3-4 hari makan Shaklee saya rasa sakit kepala, rasa nak tidur je.."
"Kak kenapa lepas makan Shaklee ni saya jadi kuat makan..?"
"Kak.. lepas makan Shaklee saya demam lar kak.."

Haa... nak tahu kenapa? Inilah dinamakan "krisis penyembuhan" ataupun "healing crisis". Apa itu HEALING CRISIS? Sebab ada yang tanya, apa kesan makan ubat ni? Oh ye! Sebelum tu, meh saya betulkan term ubat kepada vitamin/suplemen. Shaklee adalah suplemen, bukan ubat. Ubat adalah sangat berbeza dengan suplemen. Suplemen adalah makanan kepada tubuh yang membantu memulihkan sistem tubuh secara perlahan, manakala ubat adalah untuk menghilangkan kesan penyakit, dan kesannya pantas.

Antara tanda-tanda anda mengalami HEALING CRISIS.
>> penat melampau
>> mengantuk sokmo
>> cirit-birit
>> gatal-gatal
>> jerawat naik tiba-tiba
>> loya
>> sakit kepala
>>pening

HEALING CRISIS bukan bermakna tubuh anda tak serasi dengan suplemen Shaklee ni, tapi ia menandakan yang ada tindakbalas sedang berlaku dalam tubuh anda. Ia adalah positif, dan tak lama pun. Ibaratnya tubuh anda sedang dibersihkan dari segala junkies dan toksin yang bersarang dalam tubuh anda selama ni. Masa all those junkies and drugs tu nak hilang, tentulah melalui tubuh kita kan? Tu yang simptom-simptom kat atas tadi timbul. Apa yang kita perlu buat ialah, drink loads and loads of water to help the body to flush out all of those junkies and toxins. Remember, sel-sel tubuh mengambil masa at least 90 days to change/ react.

Bukan semua orang kena HEALING CRISIS ni. Bergantung pada tubuh seseorang. Lihat jadual dibawah ini antara tanda "healing crisis" dan sebab-sebabnya.


Jadi nak buat camane?

Jawapan: Pengambilan vitamin memerlukan pengambilan air SEKURANG-KURANGNYA 3 liter sehari. Ini kerana ia perlu agar vitamin dapat disalurkan ke seluruh tubuh dengan lancar. Rasa pening berlaku biasanya berpunca dari less water intake. Satu lagi adalah kerana, jika individu itu adalah pertama kali mengambil supplement, maka tubuh memerlukan 1-3 hari untuk menyesuaikan diri dengan zat yang diterima. (Ibaratkan seorang yang tidak punya perabot di dalam rumahnya dan tiba2 datang org menghantar perabot serta memenuhi ruang kosong dalam rumah..sure rumah tu “pening” terima perabot..hehe ). Pastinya individu itu perlukan masa utk menyesuaikan diri.

Hakikatnya keserasian memerlukan masa. 

Makan supplemen kena sabar banyak untuk mendapatkan hasil seperti yang kita mahukan. (^_^)


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in