Friday, January 30, 2015

Testimoni Vivix untuk masalah slip disc

Harini nak share satu testimoni panasss... masalah slip disc yang menjadi teruk masa tahun 2013 kini berkurangan sakitnya selepas consume 3 botol Vivix. Jom baca testimoni kat bawah ni..


AlhamduLILLAH masalah sakit disebabkan slip disc semakin berkurangan. Dengan izinNya jua hendakNya.. Vivix ni memang powerful potion,, kata orang tonik ajaib sebab dari sekecil-kecik masalah sehinggalah ke besar masalah mahupun kronik, Vivix dapat membantu. Ini kerana Vivix bertindak melalui 4 mekanisme iaitu dengan melindungi sel, memperbaiki sel, memberi tenaga kepada sel dan mengurangka keradangan sel akibat permasalahan tertentu. Doa saya semoga beliau terus tabah dan terus istiqamah dengan mengamalkan Vivix untuk terus sihat.

Hubungi saya untuk mendapatkan Vivix anda hari ini. Promosi berakhir ESOK! :))

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Thursday, January 29, 2015

Promosi Vitalea for Children tinggal 3 hari sahaja lagi!

Mak aihhh... Vitalea for Children ni dah jalan 6 set dah..! AlhamduLILLAH.. makin ramai ibu bapa menyedari betapa pentingnya sokongan vitamin untuk anak-anak membesar.

Vitalea ni mudah dimakan..kunyah-kunyah je tau.. tak perlu nak bancuh ke atau nak larutkan dalam air.. mudah kan? Itulah sebabnya anak-anak saya suka! Dan mereka mendapat kesemua 19 multivitamin dan multimineral yang diperlukan untuk tubuh badan mereka. (^_^)


Dan lagi best Vitalea for Children juga menyokong pertumbuhan gigi yang sihat untuk anak-anak kita. 


Banyak khasiat dan manfaat Vitalea for Children ni saya dah kongsikan sebelum ni.. jadi, berilah sokongan supplemen yang dapat membantu anak-anak kita supaya semakin SIHAT dan CERDAS..! Ini pula testimoni seorang ibu yang memberikan Vitalea for Children untuk anaknya Humaira. :)



Hubungi saya untuk mendapatkan Vitalea ini untuk anak-anak anda kerana promosi berbaki 3 hari sahaja lagi! 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, January 28, 2015

4 bahan utama dalam Vivix

EMPAT bahan utama dalam Vivix iaitu Anggur Muscadine, Elderberry, Purple Carrot and Polygonum Cuspidatum.

1- ANGGUR MUSCADINE
Satu-satunya anggur yg mempunyai lebih satu kromosom yg bermanfaat untuk kesihatan. Anggur ini mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser, juga sebagai anti-virus dan anti-bakteria.

Anggur muscadine dan bijinya adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang. Jika dibandingkan dengan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular,menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

2- ELDERBERRY / Sambucus Nigra
Berry yang bertaraf PREMIUM HIGH CLASS kalau dalam salasilah keluarga berry. Elderberry merupakan buah yang popular dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional.

Antara manfaat lain yang sangat penting dari jus elderberry adalah:
❤️ Kemampuannya untuk mencegah dan mengubati cancer, fakta ini dikaitkan dengan antioksidan yang terkandung di dalamnya.
❤️ Meningkatkan sistem imunisasi tubuh serta sangat membantu dalam mengubati penyakit AIDS dan cancer.
❤️ Berupaya untuk menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung.
❤️ Membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes.
❤️ Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.

3- PURPLE CARROT
Purple carrot adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytochemical termasuk lah carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang berupaya untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.

Asid klorogenik adalah anti oksidan paling banyak dalam semua carrot termasuk lah Purple Carrot. Ia bertanggungjawab mengurangkan risiko penyakit diabetes.

4- POLYGONUM CUSPIDATUM (Knotweed Jepun)
Sejenis tumbuhan perenial yang besar berasal dari asia, juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol.

Polygonum Cuspidatum banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplement anti penuaan. Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol di dalamnya membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

Jom saya share 3 testimoni terbaru dan panasss minggu ini:


Vivix membantu pesakit diabetes. Paras gula dalam darah turun dalam 1 minggu!


Masalah kulit kering tiada lagi.. kulit wajah kembali lembap, licin dan lembut!



Vivix "ubat paling power" katanya... 

Bagaimana? Teruja kan baca testimoni-testimoni panas di atas? Dan teruja jugak bila dapat tahu 4 bahan utama dalam VIVIX ni membantu mencegah masalah daripada menjadi lebih teruk. AlhamduLILLAH.. 

Setakat ini dulu perkongsian saya hari ini. Nanti saya update lagi.. sebab nak ke Shaklee borong Vivix.. yeehaa... hihi.. stok Vivix kat rumah ni kalau masa promo memang cepat abess.. sebab murah sesangat! Jadilah pembeli yang bijak! Beli masa tengah promo dapat JIMAT banyakk.. :))

Hubungi saya untuk mendapatkan Vivix anda hari ini. Promosi tinggal 4 hari sahaja lagi!

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Tuesday, January 27, 2015

3 Tips Ibu Menyusu Kurus

Mesti tak sabar nak tahu apa itu 3 tips untuk ibu menyusu nak kurus kan... hihi.... sabar-sabar.. dah 2 hari blog tak berupdate! Weekend lepas balik kampung banyak urusan dengan Mak dan keluarga. Sejak mak tinggal sorang ni ke mana-mana pun tunggu Maksu atau Pakcik bawakkan.. so, weekend lepas setelkan apa yang patut. Apapun bersyukur kerana Mak masih panjang umur dan masih sihat. AlhamduLILLAH. 

Ok, jom teruskan dengan 3 tips bagaimana ibu menyusu nak kurus. Macam saya ni... sejak dari awal menyusu sampai sekarang Yusuf dah 18 bulan, masih menyusu, tapi berat badan tak naik-naik.. hihi.. meh saya kongsikan rahsia saya..

1. Banyakkan minum air kosong.. yeaaaa... ini penting.. sebab 80% komposisi susu ibu ialah air. Bila kita menyusu kita kerap lapar.. tapi tahu tak kadang-kadang tu bukan lapar pun sebenarnya tubuh badan kita kekurangan air. Jadi, bila rasa lapar, cepat-cepat minum air. Cer tengok after sejam ada tak lagi rasa lapar tu.. kalau ada, silalah makan makanan yang ringan seperti roti ke, minum susu ke.. bukannya makan nasik ataupun kek, atau donut.. huhu.. 

2. Menyusu anak sekerap mungkin ataupun jika anda berada di pejabat, pam setiap 3-4 jam sekali. Jangan biarkan melebihi 4 jam baru nak pam. Bila konsisten direct feeding atau pam, production susu juga akan konsisten. Ini kerana setiap ibu menyusu akan membakar kalori sebanyak 500 kalori setiap kali menyusu! Haa.. banyakk tu.. takyah nak berjoging sangat.. jogging 2-3 kali seminggu je cukup atau bersenam 20 minit sehari pun dah memadai. Menyusu je pun dah boleh bakar kalori ok!

3. Last sekali, amalkan makanan tinggi kandungan protin berkualiti tinggi dan juga tinggi kandungan serat. Ini pengalaman saya sendiri.. setiap kali lepas breakfast pukul 8pagi, saya akan susuli dengan segelas Shaklee ESP dan kemudian diikuti dengan 10 biji Alfalfa. Hasilnya saya tak rasa lapar langsung untuk 5 jam! Lamalah tu kan! Dan yang best part ialah susu tetap banyak. Memang best ESP dan Alfalfa ni.. membantu mengawal rasa lapar dan memberikan rasa kenyang yang lama. tak caya you all boleh tryyy... 


Itu sahaja perkongsian saya 3 rahsia untuk ibu menyusu nak kurus. Anda boleh amalkannya yea.. Moga memberi manfaat dan semangat untuk ibu-ibu menyusu diluar sana meneruskan perjuangan susu ibu anda. Saya tinggal lagi 6 bulan sahaja lagi untuk menyusukan Yusuf sepenuhnya. Dah terbayang-bayang dah semalam caner lar perasaan saya bila wean off nanti.. mesti sedih.. huhu.. ok, tanak pikir..! Baki 6 bulan ni saya akan berikan yang terbaik untuk Yusuf! Chaiyokk! (^_^)

Oh ya! Promosi Alfalfa tinggal lagi 4 hari sahaja tau.. Kalau nak boleh hubungi saya untuk mendapatkannya pada harga diskaun 30%! 

Lots of Love..


Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Saturday, January 24, 2015

8 Tips Hilangkan Kahak Bayi

Bila bayi batuk berkahak memang kesiyan rasanya kan.. saya pun pernah alaminya suatu ketika dulu semasa Irfan teruk diserang asthma. Batuk berkahak dan terus penat.. sebab batuk macam tak lepas.. macam-macam cara saya pernah cuba untuk hilangkan kahak bayi. So, harini saya nak kongsikan 8 tips hilangkan kahak bayi:

1) Air kelapa
Minum air kelapa yang pure, yang tanpa gula.
Nanti kahak keluar melalui hingus atau najis.

2) Madu

Guna madu asli.
Cara : 1sudu madu + 1biji limau nipis + air
Kalau baby, madu + air
Guna air zam-zam ( ada molekul penyembuhan ) atau air musoffa

3) Teknik tepuk @ percussion

4) Gas nebulizer
Untuk cairkan kahak.
Kahak akan keluar melalui najis atau muntah

5) Rawatan makanan tambahan yang mengandungi Omega - ia membantu mencairkan kahak

6) 2 ulas bawang putih + minyak masak
Cara :
-bawang putih dibakar hingga lembut
-lenyekkan + cikit minyak masak
-lulur ke leher, dada, belakang baby

7) Daun kaduk + kapur + air
Cara :
- daun kaduk + kapur + air di ramas-ramas
- lulur ke dada, leher, belakang baby

8) Kunyit hidup
Cara:
- bakar kunyit hidup
- gesek pada lesung batu
- ambil air pada lesung dan sapu pada hidung dan dada baby

Thermal steam therapy - duduk dekat air humidifier beberapa minit atau letak muka over mangkuk air panas

** Jika bayi hidung tersumbat boleh ambil ibu kunyit, sapu di batang hidung sampai ke dahi secara menegak.


Saya pernah cuba cara nombor 2, 3, 4 dan 5. Cara nombor 3 akan LEBIH BERKESAN selepas ambil nebulizer. Dan cara nombor 5 saya berikan Irfan Omega Guard 1-2 biji dan lepas setengah jam dia akan muntah keluar kahak. 

Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada ibu-ibu yang mengalami masalah anak/bayi batuk berkahak. Untuk pertanyaan lebih lanjut dan untuk mengetahui rangkaian vitamin yang sesuai untuk anak-anak anda, boleh hubungi saya di talian 012-2541296.


Lots of Love..


Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, January 23, 2015

Asal-usul perkataan VITAMIN

Haa.. harini nak cite asal-usul perkataan VITAMIN.. ramai tak tahu kan.. saya pun baru tahu tu sebab nak kongsi dengan anda semua.. Kalau anda nak tahu MULTIVITAMIN pertama di dunia dicipta oleh Dr. C Forrest Shaklee pada tahun 1915 dan ia dinamakan Shaklee VITALIZED MINERAL.


Sejak itulah nama VITA-MIN digunapakai oleh semua syarikat yang mengeluarkan vitamin. Dan sekarang, Shaklee juga mengeluarkan Vitalea for Children dengan formula yang telah dipertingkatkan untuk memenuhi keperluan tubuh badan anak-anak kita.


Bangga uols sebab saya dan keluarga makan multivitamin yang pertama dicipta di dunia.. korang ada dah ke..? Kalau takde lagi, jom hubungi saya untuk mendapatkannya hari ini. (^_^)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in