Monday, December 8, 2014

Vitamin C pilihan saya

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semuaa... 
Dah ambil Vitamin C hari ini? Jika belum silalah ambil yea.. supaya simptom-simptom yang saya ceritakan semalam dapat dielakkan, dengan izin ALLAH jua hendakNya..
Anyway, harini saya nak kongsikan kenapa saya suka sangat dengan Vitamin C Shaklee ni.. hihi.. saya sebenarnya memang tak pernah tinggal Vitamin C sejak dari zaman sekolah lagi tapi bermacam-macam jenama dah saya cuba, Vitamin C Shaklee ni jugak yang saya paling sukaa... wee.... kenapa? 

Sustained Release Vita-C mengandungi:
> Kandungan Vitamin C yang tinggi.
> Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
> Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah.


Sebiji Vitamin C Shaklee membekalkan 500mg Vitamin C untuk tubuh badan dan setiap satu jam akan dilepaskan 100mg. Maksudnya 500mg tu complete 5jam pelepasan dalam tubuh badan dan digunakan sepenuhnya. Inilah sebabnya saya sukakan Vitamin C Shaklee ni sebab takde tinggal kesan dalam tubuh badan. 

Dan kalau you all nak tahu, sehari saya ambil 6biji Vitamin C ni, haha.. bukan untuk kulit cantik semata-mata, tapi sebab saya ni ibu menyusu dan tubuh badan saya ni amat memerlukan sokongan Vitamin C sebab saya ada anemia (vitamin C perlu untuk menyerap zat besi dengan unggul), saya senang selsema, saya senang demam dan stress..! haha.. mana taknya.. menjaga dua hero ni macam jaga 10 orang anak..! hihihi.. jadi saya perlukan lebih Vitamin C sebab bila stress, Vitamin C akan musnah.. dah ler stress, kang muka berkedut lak..! hahaha..! Jadi, inilah sebab mengapa saya ambil Vitamin C 6 biji sehari.. dan saya juga tak mau virus-virus berjangkit dengan Yusuf. Tapiii mestilah ada cara makannya... bukan sekaligus telan 6 biji. hihi.. cara makan ni EXCLUSIVE untuk My Lovely Custoemrs sahaja yang inginkan hasil kulit wajah cantik berseri dan hebat! Macam saya! hihihi..


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 






4 comments:

Kakzakie

Semakin ramai dah yg consume sekarang ni..

lia ummiirfan

ye kak zakie.. sebab ianya berkesan dan selamat serta mesra alam.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in