Wednesday, December 10, 2014

Set Penyusuan Shaklee --> Susu meriah, wajah pun berseri!

Entri pagini khusus untuk ibu-ibu menyusu.. hihi.. untuk ibu bakal menyusu pun boleh baca.. ambil tips-tips kat sini.. most customers saya akan menghadapi masalah susu merudum especially ibu-ibu yang first time nak menyusukan bayi.. sebenarnya untuk menyusu ni kita perlu faham konsep penyusuan iaitu supply vs demand. Bila ada demand, supply akan ada. Bagi ibu-ibu yang direct feeding tak menjadi masalah sebab bayi akan minum bila dia rasa nak. So demand vs supply adalah konsisten. Tapi, untuk ibu-ibu yang bekerja akan melakukan sesi pam di tempat kerja. Perlu diingatkan bila kita pam, bermaksud otak akan segera menerima maklumat bahawa demand bertambah. Bila demand bertambah, supply juga mesti bertambah. Masalah akan timbul bila supply dan demand tak balance. Di sinilah timbul masalah demand dan supply tidak konsisten. Di tambah pula dengan stress bekerja, terlepas sesi pam di ofis, meeting sana sini, bekejar ke site, etcetctec, menjadikan masalah yang sedia ada bertambah-tambah. Supply masih tidak bertambah. Susu makin merudum, anak kerap menangis, baru 3 bulan umur dah bagi formula milk.. huhu.. sedihh.. 

Jadi, disinilah penting sokongan vitamin. Ingat, vitamin tidak membanyakkan susu, tapi bila tubuh badan sihat, cergas, tidak stress, hormon oxytocin mudah dirembeskan dan susu akan konsisten. Ditambah pula dengan water intake level yang konsisten 3 liter setiap hari, in shaa ALLAH susu badan akan banyak. Percayalah. Most customers saya amalkan set penyusuan di bawah ini.



Dan ini salah satu testimoni customer saya yang mengambil Set Penyusuan Shaklee seperti di atas dari sejak anak pertama (tahun 2011) sehinggalah kini anak kedua. AlhamduLILLAH, beliau dapat menyusukan kedua-dua anak beliau sehingga umur 2 tahun. Susu meriah katanya.. hihi.. Dan... BONUS kulit wajah beliau transformmmm... dulu kulit wajah kusam tapi sejak amalkan set ini, kulit wajah beliau cerah berseri!

Set penyusuan lengkap di atas adalah amalan most customers saya ibu-ibu menyusu. Saya sendiri amalkan set ini sepanjang penyusuan saya. AlhamduLILLAH Yusuf kini dah 16 bulan dah.. susu masih konsisten dan saya berazam nak menyusukan Yusuf sehingga 2 tahun. Paling best sistem imun badan Yusuf sangat kuat berbanding Irfan yang tidak dapat saya susukan sepenuhnya. Bila setiap kali gi klinik untuk cucuk, Yusuf takkan demam. Serius.. Yusuf takkan demam setiap kali lepas cucuk berkala tu. Dan saya pula kekal bertenaga sepanjang hari. Takde rasa letih dan lesu. AlhamduLILLAH.

Nak cuba set penyusuan Shaklee ini boleh hubungi saya untuk saya berikan tips-tips exclusive, hanya untuk anda My Lovely Customer. (^_^)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in