Tuesday, December 23, 2014

8 tips atasi masalah kulit wajah berminyak

Rata-rata orang kat Malaysia ni tak kira lelaki mahupun perempuan akan alami masalah kulit berminyak. Ada banyak faktor sebenarnya, dan salah satunya ialah aktiviti kelenjar kulit wajah yang sangat aktif menyebabkan kulit wajah kita cepat berminyak. Di tambah pula dengan envirornment yang tidak berapa bersih, menambahkan lagi kekotoran pada wajah. Bila kerap cuci muka, kelembapan kulit wajah menjadi tidak seimbang, seterusnya menghilangkan kelembapan semulajadi wajah. Ini dia saya sharekan 8 tips untuk atasi masalah kulit wajah berminyak:


Antara cadangan vitamin untuk anda yang mempunyai masalah kulit wajah berminyak ialah seperti berikut:
> ESP - Menyihatkan sel-sel agar kulit wajah tidak kusam. Bila kulit berminyak ni, kulit wajah oun kusam kan.. ESP pun boleh buat masker untuk mengekalkan kelembapan kulit wajah. 
> Vitamin C - membentuk kolagen pada wajah. Bila kulit wajah berminyak, petanda kolagen makin menyusut.
> B-complex - Mengawal aktiviti kelenjar minyak pada wajah.
> GLA complex - Untuk mengawal selia hormon. Setiap kita ini berbeza hormon, jadinya GLA Complex ni penting untuk tujuan itu.
Add-on Vitamin E untuk mengembalikan seri wajah dan Garlic Complex jika kulit ada jerawat.

Kesemua vitamin di atas adalah cadangan sahaja, tetapi jika anda inginkan hasil yang lebih baik, efektif dan efisien, boleh hubungi saya untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut. Pastinya ada TIPS EKSKLUSIF untuk anda yang mendapatkan set kecantikan kulit wajah dengan UmmiIrfan.Com! (^_^)

Hubungi saya.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 



3 comments:

Julia Johari

Bagus la amalkan shaklee ni...boleh atasi mcm2 jenis type especially kulit jenis oily....saya pun jenis oily setempat

Siti Aisya Ibrahim

setuju, faktor pemakanan pon penting...kalau banyak makan berminyak, muka pon boleh berminyak jugak... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in