Tuesday, December 30, 2014

3 sebab kenapa pentingnya memilih grup bisnes online yang betul

Dah 3 tahun lebih saya menjalankan bisnes Shaklee.. dalam 3 tahun ini tak pernah sedikit pun rasa nak give-up atau cuba bisnes lain. Kenapa? sebab saya sayangkan bisnes Shaklee ini seperti nyawa saya sendiri.. Lagi satu, saya dah ada organisasi sendiri.. takkan saya nak tinggalkan begitu je kan.. saya perlu membantu mereka dalam susur galur saya merasai apa yang saya rasai.. saya ingin membantu mereka merealisasikan impian mereka.. dan tentunya kerana saya mempunyai grup bisnes yang betul.. betul di sini bermaksud betul jalannya, arah tujuannya, bukan sekadar grup bisnes semasa di kala kita senang sahaja..

Hari ini, saya revealkan 3 sebab kenapa pentingnya memilih grup bisnes yang betul agar bisnes anda tidak berhenti di pertengahan jalan.
1. Untuk memberi tunjuk ajar dan bimbingan
Untuk anda yang seperti saya, bermula dari ZERO, pastinya sangat perlukan sokongan dan bimbingan dari A-Z untuk memulakan bisnes ini. Saya bermula dari ZERO. Saya tiada latar belakang mengenai bisnes apatah lagi tips-tips marketing. Tapi, dengan adanya grup bisnes yang betul, saya mendapat bimbingan dan input untuk applikasikan tips-tips yang diberikan. 

2. Untuk memberi sokongan
Permulaan bisnes amat sukar.. especially 12 bulan pertama.. fasa 12 bulan pertama ini amat kritikal. Saya sendiri sudah laluinya. Dan AlhamduLILLAH, berkat sokongan moral yang kuat daripada mentor rakan-rakan dalam grup bisnes saya, saya masih bertahan sehingga saat ini. Sokongan ini juga saya berikan kepada susur galur saya baik yang mahu memulakan bisnes ataupun masih berada dalam fasa 12 bulan pertama. Kiranya, 12 bulan pertama saya akan memberi sokongan rapat-rapat dengan anda sehingga anda boleh 'bergerak' sendiri.. stabil sendiri.. 

3. Sebagai tempat untuk bertanya dan berkongsi maklumat
Bagi yang baru mulakan bisnes, pastinya banyak persoalan ingin diajukan.. inilah sebabnya saya tubuhkan grup bisnes saya sendiri agar saya dapat berkongsi maklumat. Perkongsian maklumat dibuat secara tertutup di dalam grup menggunakan medium facebook, telegram, facebook chat room, emel, mahupun whatsapp group. Yelah, adakalanya segan nak bertanya, tapi, saya amalkan konsep 'jika malu bertanya sesat jalan'.. haa.. ini kerana setiap soalan yang ditanya boleh dikongsikan bersama ... pendapat berbeza-beza di antara ahli grup. Jadi, kebiasaanya setiap persoalan akan menjurus kepada discussion yang bermanfaat. 


Inilah grup bisnes saya Beautiful.Powerful.Masters

Jadi, anda kalau nak buat extra income atau nak jana side income saya boleh ajarkan.. Kenapa perlu saya ajarkan? Kerana saya mempunyai EXCLUSIVE GRUP untuk saya mengajar dan membimbing susur galur saya bagi mencapai income 3-4-5 angka sebulan. 

Dan... sebab yang PALING UTAMA ialah saya ingin MEMBANTU ORANG RAMAI rasaaaaa apa yang saya dah rasaaaaa....

Jangan malu dan segan untuk hubungi saya ok! 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

2 comments:

CikLily Putih

ermm tak pandai berniaga, promote perniagaan orang pandai la kan

lia ummiirfan

hihi.. ciklilyputih.. saya pun tak reti berniaga,, start dari zero.. AlhamduLILlAH.. Allah permudahkan,, :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in