Tuesday, December 30, 2014

3 sebab kenapa pentingnya memilih grup bisnes online yang betul

Dah 3 tahun lebih saya menjalankan bisnes Shaklee.. dalam 3 tahun ini tak pernah sedikit pun rasa nak give-up atau cuba bisnes lain. Kenapa? sebab saya sayangkan bisnes Shaklee ini seperti nyawa saya sendiri.. Lagi satu, saya dah ada organisasi sendiri.. takkan saya nak tinggalkan begitu je kan.. saya perlu membantu mereka dalam susur galur saya merasai apa yang saya rasai.. saya ingin membantu mereka merealisasikan impian mereka.. dan tentunya kerana saya mempunyai grup bisnes yang betul.. betul di sini bermaksud betul jalannya, arah tujuannya, bukan sekadar grup bisnes semasa di kala kita senang sahaja..

Hari ini, saya revealkan 3 sebab kenapa pentingnya memilih grup bisnes yang betul agar bisnes anda tidak berhenti di pertengahan jalan.
1. Untuk memberi tunjuk ajar dan bimbingan
Untuk anda yang seperti saya, bermula dari ZERO, pastinya sangat perlukan sokongan dan bimbingan dari A-Z untuk memulakan bisnes ini. Saya bermula dari ZERO. Saya tiada latar belakang mengenai bisnes apatah lagi tips-tips marketing. Tapi, dengan adanya grup bisnes yang betul, saya mendapat bimbingan dan input untuk applikasikan tips-tips yang diberikan. 

2. Untuk memberi sokongan
Permulaan bisnes amat sukar.. especially 12 bulan pertama.. fasa 12 bulan pertama ini amat kritikal. Saya sendiri sudah laluinya. Dan AlhamduLILLAH, berkat sokongan moral yang kuat daripada mentor rakan-rakan dalam grup bisnes saya, saya masih bertahan sehingga saat ini. Sokongan ini juga saya berikan kepada susur galur saya baik yang mahu memulakan bisnes ataupun masih berada dalam fasa 12 bulan pertama. Kiranya, 12 bulan pertama saya akan memberi sokongan rapat-rapat dengan anda sehingga anda boleh 'bergerak' sendiri.. stabil sendiri.. 

3. Sebagai tempat untuk bertanya dan berkongsi maklumat
Bagi yang baru mulakan bisnes, pastinya banyak persoalan ingin diajukan.. inilah sebabnya saya tubuhkan grup bisnes saya sendiri agar saya dapat berkongsi maklumat. Perkongsian maklumat dibuat secara tertutup di dalam grup menggunakan medium facebook, telegram, facebook chat room, emel, mahupun whatsapp group. Yelah, adakalanya segan nak bertanya, tapi, saya amalkan konsep 'jika malu bertanya sesat jalan'.. haa.. ini kerana setiap soalan yang ditanya boleh dikongsikan bersama ... pendapat berbeza-beza di antara ahli grup. Jadi, kebiasaanya setiap persoalan akan menjurus kepada discussion yang bermanfaat. 


Inilah grup bisnes saya Beautiful.Powerful.Masters

Jadi, anda kalau nak buat extra income atau nak jana side income saya boleh ajarkan.. Kenapa perlu saya ajarkan? Kerana saya mempunyai EXCLUSIVE GRUP untuk saya mengajar dan membimbing susur galur saya bagi mencapai income 3-4-5 angka sebulan. 

Dan... sebab yang PALING UTAMA ialah saya ingin MEMBANTU ORANG RAMAI rasaaaaa apa yang saya dah rasaaaaa....

Jangan malu dan segan untuk hubungi saya ok! 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, December 29, 2014

Promo Disember tinggal 2 hari sahaja lagi!



Oh yess... Promo Disember tahun ini memang berbeza hokkey.. Bukan 1 atau 2 produk ada promo tapi TIGA produk sekaligus promo! Bulan ini sahaja promo Vitamin C, Vitamin E dan Collagen Powder. Potongan harga lebih daripada 20%! Boleh dapat FREE MEMBERSHIP lagi.. wee... bestnyaa... TAPI... BULAN NI SAHAJA tau.. bulan depan takde dah... kolagen tu pulak next year takde dah.. kena tunggu tahun 2016 baru ada balik.. huhu.. tak sanggup saya hidup setahun tanpa kolagen! 

Sape nak pre-order boleh whatsapp saya atau hubungi saya ditalian 012-2541296.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Selamat Pagi!

Assalamualaikum dan selamat Pagi semuaa readers dan followers blog UmmiIrfan.Com.. Terima kasih kerana sudi menjengah blog saya ini .. Apapun yang kita lakukan hari ini, mulakan ia dengan secebis doa. Walauoun musibah melanda negara kita, kita perlu terus kuat dan kekal positif..! Ujian Allah adalah untuk mereka yang kuat dan mampu menerimanya. Mulakan pahi ini dengan Istighfar, Selawat dan zikir-zikir yang indah.. Moga hidup kita sentiasa tenang dan beroleh rahmat daripadaNya., Ameen..


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Sunday, December 28, 2014

Mentor Shaklee anda di Shah Alam

Orait darling semuaa... ini saya perkenalkan seorang lagi anak bisnes saya.. Puan Dahlia Ayob namanya., seorang ibu yang manis dan lemah lembut.. mempunyai harapan yang tinggi dalam bisnes Shaklee ini dengan satu tujuan iaitu membantu lebih ramai orang mendapatkan kesihatan yang lebih baik dan kewangan yang lebih kukuh.

Bagaimana saya kenal beliau? Ha.. sebenarnya beliau ialah salah seorang rakan sekerja saya masa saya bekerja di Shah Alam dulu.. kami satu department.. beliau ni seorang yang rajin.. menepati masa dan komited dengan setiap tugas yang diberikan.. Jadi, jika anda nak berbisnes Shaklee, dan anda berada disekitar Shah Alam, atau seluruh Malaysia yang berminat nak jadikan beliau sebagai mentor Shaklee anda, boleh hubungi beliau terus ok.. saya percaya dan yakin, beliau mampu memberi tunjuk ajar dan berkongsi ilmu dengan anda.. 


Beliau juga ada tips menyusukan anak sehingga umur 2 tahun.. besttt tau.. oh yea lagi satu, beliau dah berhenti kerja dan kini beliau seorang WOrk-At-Home-Mom.. dan beliau telah 2 tahun lebih menjana pendapatan hanya dari rumah sahaja.

Jangan segan untuk hubungi beliau jika anda berminat untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan beliau ok! (^_^)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Mealshakes menampung keperluan nutrisi anak

Harini ada perhatikan tak apa anak-anak kita makan? Banyak makan junk food ke, banyak makan aiskrim ke, banyak makan makanan manis ke.. atau sebaliknya? Saya ialah seorang ibu yang cerewet dalam penyediaan makanan anak-anak saya... haha.. biasalah kan... saya mak.. sape lagi nak ambil berat pasal anak-anak saya kalau bukan saya sendiri? Sape lagi nak berikan yang terbaik untuk anak-anak saya kalau bukan saya? Betul tak? 

Pola pemakanan Irfan ni tak tentu hala.. hahaha.. kadang dia nak makan nasik, ikan goreng, kicap je.. kadang dia nak makan mee goreng je.. kadang dia nak makan ayam goreng je.. haishh.. dah tentulah saya risauuu... Yusuf pulak belasah telan je semua apa yang kami makan.. pun risau gak tu.. kang kot tetiba obes lak.. hihi... macam-macam.. tapi berdasarkan pengalaman saya, anak-anak ni dia suka makan apa yang dia suka makan... ha..! betullah tu kan! hihi.. Kita bagilah apapun menu menarik siap colourful bagai, takde dia nak makannya..! haha.. kalau makan pun sikit je, pastu takmo dah., haiii... hati ibu mana tak risau...

Itulah sebab saya berikan Irfan Mealshakes. Mealshakes ada 24 jenis multivitamin dan multimineral dan ini termasuklah kalsium, fiber, protin, Vitamin B, Vitamin C, D, A, E, K.. haa... banyak tu.. tapiiii... ha.. ada tapinya yea... Mealshakes ni bukanlah pengganti makanan ok.. anak tetap kena makan.. Ini hanyalah vitamin membantu menampung keperluan nutrisi tubuh badan anak. Contohnya kalau macam Irfan ni makan nasik, ayam goreng dan kicap, sayur takde, saya akan bagi buah-buahan kat dia., dan on top of that, saya akan beri jugak Mealshakes untuk menampung lohong zat yang kekurangan tu.. jangan salah faham ok.. Meashakes bukan pengganti makanan.. makan tetap kena makan.. Bila anak-anak dapat zat yang mencukupi, pastinya tubuh badan mereka sihat dan mereka akan cergas, sihat, aktif dan cerdas! 




Tengok poster kat atas ni.. memang betul tau, anak-anak kita kekurangan nutrisi seperti yang disebutkan.. jadi pastikan anak-anak kita mendapat nutrisi yang lengkap untuk perkembangan tumbesaran mereka.

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Saturday, December 27, 2014

Vitamin C untuk kanak-kanak

Ehem! Aiiii... takkan kita mak ayah je makan Vitamin C kott... anak-anak tak bagi ke..? hihi.. jangan gitu, anak-anak pun perlukan sokongan vitamin ok.. mereka sedang membesar, perlu banyak nutrisi paling utama ialah Vitamin C sebab vitamin c ialah asas untuk tubuh badan yang sihat. Di Shaklee, kita ada Chewable Vitamin C Plus yang sesuai untuk kanak-kanak. Boleh kunyah gitu je.. macam makan gula-gula lak saya tengok anak saya Irfan makan Chewable Vitamin C ni.. hihi.. yelah, daripada dia kunyah gula-gula tu baik kunyah Vitamin C ni ye tak? Anak saya Irfan consume Chewable Vitamin C sejak 3 tahun lepas. AlhamduLILLAH, kesihatan Irfan semakin bertambah baik dan jarang kena selsema., demam pun boleh kira .. berbanding dulu selsema dan demam je mesti asthmapun menyerangggg... bukan saya je stress tengok dia camtu saya pasti Irfan sendiri pun stress tapi tatau nak cakap caner.. kesiyaannn., tapi itu dululah... hihi... sekarang dah ok .. sihat, cergas, aktif, lincah.. 


Sebotol Chewable Vitamin C Plus ni ada 90 biji. Harganya ialah RM37.50, boleh consume 3 bulan.. sebiji bersamaan 100mg.. rasa sedap macam buah oren.. (nampak benor saya dah pow Vitamin C irfan ye..hihi...).. Jika nak boleh hubungi saya ok.. (^_^)


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in