Sunday, November 30, 2014

Testimoni Ibu menyusu dan baby ada masalah ekzema

Yezzaa.... arini cite pasal ekzema je ekk.. hihi... takpe.. ramai sebenarnya yang menghadapi masalah ekzema ni.. bukan baby je tau, tapi orang dewasa, kanak-kanak, warga emas.. pendek kata ekzema ni boleh menyerang sesiapa sahaja tak kira umur dan jantina. So, petang ni nak kongsi lagi satu testimoni kawan saya yang mana anak buahnya yang comel ini, Adi Syukran, ada masalah ekzema.. umur baru sebulan.. masih dalam pantang lagi.. Jom kita baca testimoni beliau kongsikan ini.. 


Ada tiga perkara yang saya nak highlight kat sini:
1. Sepanjang kehamilan, ibu Adi mengamalkan Mealshakes.
2. Masih berpantang dan mengamalkan Set Menyusu + Berpantang.
3. Guna Herbal Blend Cream dan Basic-H untuk mengatasi masalah ekzema.

Nampak berbeza kan perubahan baby Adi ni.. kesiyan tengok muka dia yang sebelah kiri tu.. mesti susah nak tidur sebab gatal-gatal dan merah-merah mukanya.. yang sebelah kanan tu dah hilang dah merah-merah, bersih dah muka baby Adi tu.. AlhamduLILLAH.. 

Saya teringat Yusuf masa berusia 3 bulan, ekzema menyerang Yusuf. Saya ingatkan allergic biasa tapi habis satu badan dari perut ke kaki, ke tangan dan naik ke muka dan keliling telinga.. huhu.. kesiyan Yusuf masa tu.. nangis, resah takleh tidur malam... Hati ibu mana tak risau bila anak diserang ekzema... demam pun dah risaukan.. inikan pula ekzema.. Saya pun amalkan Herbal Blend Cream untuk sapuan dan ambil Omega Guard Shaklee untuk kawal ekzema Yusuf. Sebabkan Yusuf masih breastfeed jadinya sayalah yang kena makan semua vitamin dan semua nutrisi vitamin tadi disalurkan melalui susu ibu. 

Itulah serba sedikit perkongsian hari ini... Moga memberi manfaat kepada kita semua.. Anak-anak adalah amanah Allah jadi kita pelihara amanah ini sebaik-baik mungkin. Berikan mereka yang terbaik untuk kesihatan jangka panjang mereka. Kalau kita mampu belikan toys, baju, seluar, pakaian mahal-mahal untuk anak-anak kita, kenapa kita tidak invest sikit untuk kesihatan mereka, betul tak? 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

1 comments:

hainom OKje

Mesti bersyukur sangat umi tu bila jumpa product yg boleh menyembuhkan ekzema baby dia tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in