Friday, November 28, 2014

Simptom kekurangan Omega-3

Ramai orang masih mengabaikan pengambilan Omega-3. Sebenarnya Omega-3 ni kita kena consume setiap hari. Ambil secara oral setisp hari, sebab tubuh badan kita memang tak boleh menghasilkan Omega-3 ni setiap hari. Jadi harini saya reveal apa simptom kekurangan Omega-3.

SIMPTOM KEKURANGAN

1. Merencatkan perkembangan otak
2. Mengganggu Kesihatan jantung
3. Menghadapi masalah kulit seperti kasar, kasar, liang roma tersumbat dan jerawat
4. Mudah mendapat alahan ~pada habuk, makanan dan ubat-ubatan
5. Masalah kenaikan berat badan
6. Masalah sakit sendi
7. Risiko anak Autisme
8. Lemah ingatan

Itu diaa... banyak masalah akan timbul bila kita kekurangan Omega-3.. Jika anda ada simptom-simptom seperti di atas, cepat-cepatlah amalkan pengambilan Omega-3 setiap hari. 


Salah satu sumber makanan Omega-3 ialah ikan salmon. Tapii.. macam saya tak mampu nak makan ikan salmon setiap hari atau 2-3 kali seminggu.. hihi.. jadinya, saya telan sahaja Omega Guard Shaklee 3-6biji setiap hari.. Bestnya Omega Guard ni ialah ia takde bau hanyir macam Omega-3 yang lain yang pernah saya beli sebelum saya kenal Shaklee.. hihi.. senang telan.. 

Well, Better late than never kan.. (^_^)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in