Tuesday, November 11, 2014

Petua Cirit-Birit

Haha... jangan tak tau... disebabkan arini saya kena 'ceri-beri' ... ehh.. bukan arini tapi sejak semalam.. makanya mulalah nak google apa petua cirit-birit ni.. paling mudah minum teh kelat kata mak saya. Teh kelat? Ala... teh tu bancuh dengan air panas.. takyah taruk gula ke madu ke apa ke.. pastu bila teh tu dah suam-suam, baru minum. Tapiii, saya ni tak suka teh kelat.. kembang tekak nak minum.. sedangkan teh biasa bancuh tu pun saya tak minum.. inikan pulak teh kelat.. hihi.. pastu makcik saya lak bagi tips bancuh satu sudu besar garam dan satu sudu kecil gula dengan air suam.. minum.. legaaa tau... yelah, masa cirit-birit asyik ulang ke toilet je kan.. mau tak letih.. dah lar badan letih, air keluar banyak dari badan, betul tak? Air ni juga untuk mengelakkan tubuh badan kita dehydrated. Pastuu... mak saya pesan, makan takleh makan nasikk... uwaa.... hilang nikmat makan nasik arini.. kena makan bubur jer... oklah jugak... tapi bila makan bubur ni cepat lapar semula jadinya kena ulang-ulang makan.. 

Ada lagi satu tips.. saya amalkan Shaklee ESP. Nak tau apa fungsi ESP ni untuk perut meragam cam saya ni? ESP ni membantu meneutralkan pH asid dalam perut. So, memang akan rasa selesa sikit perut.. bila cirit-birit ni mestilah angin gastrik pun sekali harung datang.. Jadi saya minum ESP jugak untuk elakkan cirit-birit saya bertambah teruk.. 


Saya minum ESP dengan air kosong biasa je.. AlhamduLILLAH dari malam tadi sehingga saat saya menulis entry ni dah makin beransur baik.. Bagus jugak minum ESP ni dikala cirit-birit.. hihi.. selain membaut perut selesa dapat jugak boostkan susu badan saya.. dan energy saya.. so takdelah rasa lembik sangat.. Doakan saya cepat sembuh yea.. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in