Friday, November 28, 2014

Kisah Nasi Ayam

Jam dah menunjukkan hampir ke 11.30malam.. ehh.. kenapa saya tak tidur lagi ni..? selalu time gini dah lebohh dah.. hihi.. tadi sebenarnya keluar gi beli barang sikit, sebelum tidur gi dinner kat luar.. lepas tu banyak kerja-kerja bisnes online saya yang pending... so kena cover masa balik... mak aihh... Irfan dan Yusuf dapat makan nasik ayam memang tak hengatt derang belasah..! haha.. Lepas ni Ummi nak google resepi naik ayam buat sendiri je kat rumah.. Irfan belasah sampai dua kali..! haha.. pastu siap cakap, "Nasi ayam ni besttt.. takyah kicap pun takpe..." hikhikhik... Irfan ni memang hantu kicap okeyy.. makan nasik kalo takde kicap memang tak sah..! kalau gi kedai makan mesti mintak kicap.. hahaha... 

Kalau nak cite, Irfan dulu makan memang tak berselera.. makan 2-3 suap lepas tu taknak dah.. Saya ni pulun masak pelbagai menu dengan harapan semoga dia nak makan... tapiii... ada dapat 2-3 suap, dah tak mau... tapi sekarang nii... pantang tengok nasikk.. mesti nak makan.. hihi... itu semua sebab saya berikan Irfan Mealshakes dan Omega Guard.. Mealshakes ni memang sangat membantu mengembalikan selera anak yang putus.. Maklumlah, Irfan ni dulu kerap kena asthma attack, jadinya, belum sempat fully recovered, dah kena serang balik.. lama-lama hilang mood nak makan.. tu yang saya bagi Mealshakes tu... lepas bagi Mealshakes, terus berselera.. yelah, bila sel-sel tubuh badan dah sihat jadinya selera makan pun ada.. sebab tubuh badan perlukan makanan.. Omega Guard pulak banyak membantu mengawal asthma dia.. alhamduLILLAH.. good combination.. 

Yusuf pulak memang suka makan... hihihi.. agaknya pembawakan saya masa mengandungkan dia dulu..saya suka makan..! memang berselera je.. hihi.. 

Apapun pada saya, kita sebagai ibu perlu berikan yang TERBAIK untuk anak-anak kita.. anak-anak AMANAH ALLAH, jadi tanggungjawab kita menjaga mereka sebaik mungkin.. 


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


1 comments:

Puan Kutu

anak2 klu suka nasi ayam mmg kena buat sendiri lagi puas makan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in