Saturday, November 15, 2014

Kenapa perlunya jana side income?

Zaman sekarang ni memang perlu extra income. Benar.. dengan kos sara hidup yang semakin meningkat, macam-macam akan turut sama naik.. Tapi, perlukah side income sebenarnya? Kenapa perlu side income ni? Untuk apa ada side income ni?

1. Of courselah untuk menampung keperluan harian seperti barangan rumah, susu dan pampers anak-anak, barangan dapur.. ini sedikit sebanyak memang perlu banyuan especially di kala bulan sedang mengambang ehh.. huhu.. 

2. Perlu untuk tokok tambah duit minyak kereta pergi dan balik kerja, tol lagi.. 

3. Untuk saat-saat kecemasan. Contohnya masa bawak keta pegi balik ke tempat kerja tu kot tetiba tayar pancit ke kan, atau battery keta kong, atau belting keta putus ke.. at least ade duit kecemasan untuk top-up gi ke bengkel kereta tak perlu usik duit gaji..

4. Untuk saving.. of courselah kan.. saving ni ada banyak list dia.. insurans, untuk pencen, untuk education anak-anak, tabung haji nak ke Mekah, berapa kos nak ke Mekah untuk 10 tahun lagi? haa.. wajib kira tu.. kos nak kahwinkan anak lagi 20 tahun berapa pulak..? haa.. semua kena kira baru boleh saving.. penting ok side income ni..

5. Untuk langsaikan hutang -hutang.. tak kiralah hutang pelajaran seperti JPA, MARA, Petronas ke.. Telekom ke.. mesti langsaikan.. tu tak termasuk lagi hutang-hitang lain seperti personal loan ke.. monthly installment kereta dan motor.. mesti ada target bila nak abes bayar semua tu.. 

6. Nak melancong... yes.. melancong tak kiralah luar ke dalam negeri, mesti ada duit khas untuk tujuan itu.. kita taknaklah melancong pastu tetiba duit abes tengah-tengah bercuti tu., nak mintak tolong kat sape kan.. kalau kat dalam Malaysia boleh gagah lagi tefon mak ayah atau adik-beradik lain mintak tolong sekejap tu jugak.. kalau melancong ke oversea? Sape nak tolong..?

7. Beri mak ayah.. ini takyah sebut pun semua mesti tahu.. tapi pada saya nak hatap duit gaji semata memang tak cukup.. jadi, bila ada extra income ni kita pun boleh bagi lebih untuk mereka, betul tak?

8. Nak tambah harta.. haa.. ni penting sape yang berhajat nak beli rumah kedua ke, ketiga ke, atau keret pertama ke, kereta kedua ke, sangat-sangat perlu duit simpanan yang extra hokkeyy.. bagi yang baru nak bina hidup baru atau kata lain nak mendirikan masjid, amat perlu invest untuk beli rumah dan kereta ni demi keselesaan keluarga. 

Haaa.. itu baru apa yang saya terpikir nak listkan.. maybe ada banyak lagi yang saya tertinggal yang mungkin anda saje yang tahu. Apapun extra income atau side income ni penting pada zaman sekarang ni.. 


Jadi, anda kalau nak buat extra income atau nak jana side income saya boleh ajarkan.. Kenapa perlu saya ajarkan? Kerana 3 sebab di bawah ini:
1. Saya dah rasa income 3-4-5angka sebulan. 
2. Saya ada TIPS dan RAHSIA untuk menjana sales beribu-ribu sebulan. Oh, personal sales saya cecah RM9k sebulan.
3. Saya mempunyai EXCLUSIVE GRUP untuk saya mengajar dan membimbing susur galur saya bagi mencapai income 3-4-5 angka sebulan. 
Dan... sebab yang PALING UTAMA ialah saya ingin MEMBANTU ORANG RAMAI rasaaaaa apa yang saya dah rasaaaaa....

Jangan malu dan segan untuk hubungi saya ok! 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in