Monday, November 10, 2014

Jana Side Income Shaklee bersama dua orang anak bisnes saya Beautiful and Powerful supermommies.. :-)

Saya sebenarnya suka nak cerita pasal anak-anak bisnes saya ni.. dalam bisnes MLM lain kita panggil downlines-upline.. tapi saya tak suka nak panggil gitu.. terasa ada 'gap' disitu.. hihi.. saya lebih suka panggil downlines saya anak-cucu-cicit-piut-miut.. (ehh.. lepas miut ape lak ehh...?) hihi.. rasa lebih akrab, lebih manja, lebih rapat.. macam adik-beradik, macam sebuah keluarga.. inilah salah satu UNIKNYA bisnes Shaklee ni.. biarlah apa orang nak kata, kenapa saya panggi gitu.. yang penting kami happyyyy... hoyeahhh..! haha.. 
So, jadinya harini saya nak cite pasal dua orang anak bisnes saya ni.. kita mulakan dengan dua orang ni dulu naa.. ramai anak-anak saya ni tapi saya cite 2-2 dulu.. ehh.. macam nama kumpulan 2by2 lak ekk.. hihi.. glamer suatu ketika dulu kann.. hihi.. 


Sorang anak saya ni menetap di Kota Kinabalu, Sabah.. asal pun sana.. Samsiah seorang ibu yang tinggal berjauhan dengan anak-anak. Beliau ada 2 orang anak. Anak-anak tinggal di kampung dan beliau bekerja di KK. Terpaksa. Tiada pilihan lain kerana tuntutan kerja. Apa yang saya respek dengan beliau ialah beliau sangat bersemangatttt dan berjiwa cekal. Beliau menyusukan kedua-dua anaknya tanpa kenal erti putus asa. Asalnya Samsiah ialah customer saya dan kini beliau buat bisnes ini kerana nak anak-anak tinggal bersama beliau. Kita doakan moga hasrat beliau tercapai. Dan baru-baru ini Samsiah Sandiwa berjaya mencapai sales sebanyak RM480++ dalam masa sehari! Beliau yang dulunya tak pandai closed sales kini berjaya mengubahnya... yang dulunya nilai sales RM480++ adalah untuk sebulan kini dah boleh capai dalam masa SEHARI! Tahniah! (^_^)
Bulan ini beliau target untuk naik rank ke Supervisor. Mohon kalian semua yang membaca entry ini doakan kejayaan beliau dan moga ALLAH mempermudahkan segala urusan beliau untuk menjadi Supervisor. Ameenn...
Haa... nak tau apa rahsianya..? uol nak capai sales gini setiap hari boleh jadi anak didik Samsiah ok! Boleh kontek beliau terus untuk join susur galur beliau.. ni no fone beliau 013-8837901.




Seterusnya ini anak bisnes saya yang tinggal di Bandar baru Bangi tapi bekerja di Rembau, Negeri Sembilan. Beliau kenal saya melalui fanpage saya. Tak pernah beli produk-produk Shaklee dengan saya pun.. hihi.. beli dengan orang lain katanya.. tup, tup, dia PM saya kata nak join saya berbisnes Shaklee.. saya pun suka... ibarat kecil tapak tangan, satu fb saya tadahkan.. hihi..
Tahun ini tahun kedua beliau berbisnes. Beliau tidak kenal erti putus asa, sanggup berpenat lelah, berhempas pulas, akhirnya dapat title Supervisor. Mac 2014 haritu beliau naik rank ke Senior Supervisor.. Mohon kalian doakan Siti Najihah efektif sebagai Senior Supervisor bulan ini.. Mohon kalian doakan moga perjalanan bisnes beliau dipermudahkan oleh ALLAH..

Ameen...
Dan jika anda ingin tahu rahsia dan tips beliau membahagikan masa sebagai seorang ibu bekerja yang membuat bisnes Shaklee sebagai side income, boleh join beliau atau kontek beliau di nombor 019-3452538 untuk berbisnes Shaklee.. 

Korang yang nak jana extra income boleh contact mereka ni. Klik link nama di atas atau contact no hp yang saya share di atas. Sebab saya ada sediakan group khas EKSLUSIF untuk mereka ni. Boleh sambung borak kat sana..

Ok, setakat ni dulu saya kongsikan kisah mereka berdua.. ada ramai lagi menanti ni.. hihi.. take turn lar yea.. apapun, bila kita buat sesuatu yang kita suka, semuanya menjadi magnet pada kita.. semuanya menjadi mudah.. buat side income ni dah semestinya ada extra job.. hasil yang dapat pun extra tau.. hatta extra RM100 setiap bulan pun sape nak bagi, ye tak? di samping duit gaji yang sedia ada tu.. dapat gak buat simpanan setiap bulan untuk hal-hal emergency.. tak pun belikan pampers, susu, beras, gula, barangan dapur, bayar duit babysitter ke, installment keta dan motor ke.. eishh.. macam-macam boleh buat dengan extra RM100 ni.. hihi..

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in