Sunday, November 30, 2014

Testimoni Ibu menyusu dan baby ada masalah ekzema

Yezzaa.... arini cite pasal ekzema je ekk.. hihi... takpe.. ramai sebenarnya yang menghadapi masalah ekzema ni.. bukan baby je tau, tapi orang dewasa, kanak-kanak, warga emas.. pendek kata ekzema ni boleh menyerang sesiapa sahaja tak kira umur dan jantina. So, petang ni nak kongsi lagi satu testimoni kawan saya yang mana anak buahnya yang comel ini, Adi Syukran, ada masalah ekzema.. umur baru sebulan.. masih dalam pantang lagi.. Jom kita baca testimoni beliau kongsikan ini.. 


Ada tiga perkara yang saya nak highlight kat sini:
1. Sepanjang kehamilan, ibu Adi mengamalkan Mealshakes.
2. Masih berpantang dan mengamalkan Set Menyusu + Berpantang.
3. Guna Herbal Blend Cream dan Basic-H untuk mengatasi masalah ekzema.

Nampak berbeza kan perubahan baby Adi ni.. kesiyan tengok muka dia yang sebelah kiri tu.. mesti susah nak tidur sebab gatal-gatal dan merah-merah mukanya.. yang sebelah kanan tu dah hilang dah merah-merah, bersih dah muka baby Adi tu.. AlhamduLILLAH.. 

Saya teringat Yusuf masa berusia 3 bulan, ekzema menyerang Yusuf. Saya ingatkan allergic biasa tapi habis satu badan dari perut ke kaki, ke tangan dan naik ke muka dan keliling telinga.. huhu.. kesiyan Yusuf masa tu.. nangis, resah takleh tidur malam... Hati ibu mana tak risau bila anak diserang ekzema... demam pun dah risaukan.. inikan pula ekzema.. Saya pun amalkan Herbal Blend Cream untuk sapuan dan ambil Omega Guard Shaklee untuk kawal ekzema Yusuf. Sebabkan Yusuf masih breastfeed jadinya sayalah yang kena makan semua vitamin dan semua nutrisi vitamin tadi disalurkan melalui susu ibu. 

Itulah serba sedikit perkongsian hari ini... Moga memberi manfaat kepada kita semua.. Anak-anak adalah amanah Allah jadi kita pelihara amanah ini sebaik-baik mungkin. Berikan mereka yang terbaik untuk kesihatan jangka panjang mereka. Kalau kita mampu belikan toys, baju, seluar, pakaian mahal-mahal untuk anak-anak kita, kenapa kita tidak invest sikit untuk kesihatan mereka, betul tak? 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Masalah ekzema dapat dikawal dengan Omega Guard Shaklee..AlhamduLILLAH..

Hari ini ialah hari terkakhir Promosi Omega Guard Shakee.. Ramai customers saya yang dah mengamalkan Shaklee Omega Guard ini dan sangat berpuas hati.. Di bawah ni saya sharekan satu testimoni panasss daripada one of My Lovely Customers yang mengamalkan Omega Guard untuk masalah ekzema beliau.. beliau ada alahan yang menyebabkan ekzema beliau tidak terkawal.. jom baca feedback beliau..


Nak tahu kenapa saya cadangkan Omega Guard pada beliau? Sebab jika anda ada alahan pada habuk, makanan dan ubat-ubatan itu petanda tubuh badan anda kekurangan Omega-3. Kulit akan merengsa, gatal sana-sini, mulalah bergaru sana sini sampai berdarah.. huhu.. kulit menjadi semakin kering dan mula membengkak dan ada kesan parut. Most customers saya amalkan Omega Guard Shaklee untuk mencegah alahan. In fact, anak saya Yusuf pun ada ekzema, disebabkan Yusuf masih menyusu badan jadinya saya amalkan Omega Guard Shaklee setiap hari dan alhamduLILLAH, sehingga kini tiada lagi tanda-tanda ekzema

Jadi untuk anda yang ada masalah alahan, ekzema atau masalah kulit, saya amat menggalakkan anda mengambil Omega Guard shaklee ini.

Promosi Omega Guard Shaklee berakhir hari ini. Retail Price sebotol ialah RM136. Untuk mengetahui harga promosi Omega Guard ini boleh PM saya atau hubungi saya. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 








Saturday, November 29, 2014

Toasted Bread with Mushroom Sausages Omelette

Pagi tadi buat breakfast western.. hihi.. percaya tak sekeping roti ni bersalut telur dadar, cendawan dan sosej amat mengenyangkan. Rasa macam makan 2 pinggan nasi, ok.. haha.. 

Oklah, saya share resepinya yea.. Actually, resepi ni saya dapat dari blog Ilham Dapur.

Bahan-bahannya:
Telur 4 keping
Sosej 3-4 ketul ( betul ke ketul ekk.. saya belasah je ni.. hihi)
Bawang besar setengah biji
5 cendawan butang (hiris nipis)
3 biji telur
3 sudu besar susu segar
Sedikit lada sulah
4 keping keju 
Sedikit minyak zaitun untuk menggoreng

Cara-caranya:
1. Hiris nipis sosej tadi dan bawang mayangkan. Kemudian gorengkan bawang dengan minyak zaitun. Angkat ke dalam pinggan dan gorengkan pula sosej yang dihiris nipis tadi. Balik-balikkan dan bila dah masak sekata angkat letak dalam pinggan.
2. Sapukan roti dengan butter di kedua-dua belah dan gunakan kuali non-stick untuk memasak roti tadi.
3. Pecahkan 3 biji telur dan pukul bersama susu dan lada sulah.
4. Dalam kuali yang sama (no.1), masukkan butter sedikit dan kemudian susunkan sedikit cendawan yang telah dihiris nipis tadi. Kemudian masukkan bawang dan sosej, tuangkan terus telur. Balikkan, berderai pun takpe.
5. Setelah telur masak, terus letak di atas roti tadi dan letakkan sekeping keju.
6. Sapukan sedikit jem strawberi ketika menjamu. (Optional, sebab saya suka rasa lemak cheese dan jem strawberi.. nyum.. nyum..)


Senang je buatnya.. hihi.. Selamat mencuba ok! (^_^)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Friday, November 28, 2014

Kisah Nasi Ayam

Jam dah menunjukkan hampir ke 11.30malam.. ehh.. kenapa saya tak tidur lagi ni..? selalu time gini dah lebohh dah.. hihi.. tadi sebenarnya keluar gi beli barang sikit, sebelum tidur gi dinner kat luar.. lepas tu banyak kerja-kerja bisnes online saya yang pending... so kena cover masa balik... mak aihh... Irfan dan Yusuf dapat makan nasik ayam memang tak hengatt derang belasah..! haha.. Lepas ni Ummi nak google resepi naik ayam buat sendiri je kat rumah.. Irfan belasah sampai dua kali..! haha.. pastu siap cakap, "Nasi ayam ni besttt.. takyah kicap pun takpe..." hikhikhik... Irfan ni memang hantu kicap okeyy.. makan nasik kalo takde kicap memang tak sah..! kalau gi kedai makan mesti mintak kicap.. hahaha... 

Kalau nak cite, Irfan dulu makan memang tak berselera.. makan 2-3 suap lepas tu taknak dah.. Saya ni pulun masak pelbagai menu dengan harapan semoga dia nak makan... tapiii... ada dapat 2-3 suap, dah tak mau... tapi sekarang nii... pantang tengok nasikk.. mesti nak makan.. hihi... itu semua sebab saya berikan Irfan Mealshakes dan Omega Guard.. Mealshakes ni memang sangat membantu mengembalikan selera anak yang putus.. Maklumlah, Irfan ni dulu kerap kena asthma attack, jadinya, belum sempat fully recovered, dah kena serang balik.. lama-lama hilang mood nak makan.. tu yang saya bagi Mealshakes tu... lepas bagi Mealshakes, terus berselera.. yelah, bila sel-sel tubuh badan dah sihat jadinya selera makan pun ada.. sebab tubuh badan perlukan makanan.. Omega Guard pulak banyak membantu mengawal asthma dia.. alhamduLILLAH.. good combination.. 

Yusuf pulak memang suka makan... hihihi.. agaknya pembawakan saya masa mengandungkan dia dulu..saya suka makan..! memang berselera je.. hihi.. 

Apapun pada saya, kita sebagai ibu perlu berikan yang TERBAIK untuk anak-anak kita.. anak-anak AMANAH ALLAH, jadi tanggungjawab kita menjaga mereka sebaik mungkin.. 


Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Simptom kekurangan Omega-3

Ramai orang masih mengabaikan pengambilan Omega-3. Sebenarnya Omega-3 ni kita kena consume setiap hari. Ambil secara oral setisp hari, sebab tubuh badan kita memang tak boleh menghasilkan Omega-3 ni setiap hari. Jadi harini saya reveal apa simptom kekurangan Omega-3.

SIMPTOM KEKURANGAN

1. Merencatkan perkembangan otak
2. Mengganggu Kesihatan jantung
3. Menghadapi masalah kulit seperti kasar, kasar, liang roma tersumbat dan jerawat
4. Mudah mendapat alahan ~pada habuk, makanan dan ubat-ubatan
5. Masalah kenaikan berat badan
6. Masalah sakit sendi
7. Risiko anak Autisme
8. Lemah ingatan

Itu diaa... banyak masalah akan timbul bila kita kekurangan Omega-3.. Jika anda ada simptom-simptom seperti di atas, cepat-cepatlah amalkan pengambilan Omega-3 setiap hari. 


Salah satu sumber makanan Omega-3 ialah ikan salmon. Tapii.. macam saya tak mampu nak makan ikan salmon setiap hari atau 2-3 kali seminggu.. hihi.. jadinya, saya telan sahaja Omega Guard Shaklee 3-6biji setiap hari.. Bestnya Omega Guard ni ialah ia takde bau hanyir macam Omega-3 yang lain yang pernah saya beli sebelum saya kenal Shaklee.. hihi.. senang telan.. 

Well, Better late than never kan.. (^_^)

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Thursday, November 27, 2014

Fungsi EPA dan DHA

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA
Mencegah kanser
Mencegah pembekuan darah
Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
Baik untuk pesakit jantung
Menghindar tekanan perasaan
Mencegah penyakit darah tinggi                

Tugas DHA
Mencegah asma
Meningkatkan daya seksual
Mencegah sakit kulit
Mengelakkan kanser payu dara
Mengelak kanser prostat
Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan


Shaklee Omega Guard membekalkan 540mg EPA dan 360mg DHA. Kepada anda yang nak pilih Omega-3, pastikan Omega-3 anda dapat memberikan kedua-dua khasiat seimbang dengan keperluan tubuh badan. 

Lots of Love..

Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in