Wednesday, October 8, 2014

Nak tahu apa perbezaan Shaklee ESP berbanding soya protin yang lain?Jom baca ni..

Saya pasti ramai dah tahu perbezaan Shaklee ESP yang sering diperkatakan seperti Shaklee ESP ni ialah non-GMO soy protein, mengandungi 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh badan tetapi tubuh badan tidak dapat hasilkan, mengandui 14 gram soya protin dalam setiap hidangan. Ok, yang itu dah biasa kita ketahui sebab sering disebut-sebutkan. Tapi sebenarnya ada lagi 3 perkara yang anda perlu tahu yang sama sekali membezakan Shaklee ESP ini dengan yang lain. Dan saya pasti anda MESTI tukar soya protin yang ada di rumah anda sekarang ini kepada Shaklee ESP selepas membaca apa yang saya tulis kat bawah ni.. 

Kebanyakan soya di pasaran menggunakan alkohol untuk membasuh soya sebelum diproses.
Alkohol menyebabkan isoflovan didalam soya termusnah. Bukan itu sahaja, malah membentuk pencemaran bersilang dengan bahan kimia semasa penghasilan. Isoflovan penting dalam pencegahan kanser.

Berbeza dengan ESP shaklee.
Soya Shaklee di basuh menggunakan air mengekalkan isoflavanes, genistein dan daidzein. Dan mengekalkan keseluruhan kebaikan soya.

Isoflavanes - sama fungsi seperti hormon wanita, merendah kolestrol, mencegah risiko kanser payudara, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.

Genistein - Mengekang pertumbuhan kanser dan mengelakkan kanser dari merebak. Memusnahkan radikal bebas sebelum menukarkan DNA kepada kanser.Baik untuk pemulihan uterus, ovari, menapous dan pembesaran prostat.

Diadzein - Anti tumor, pankreas, prostat, kolon, payudara, pangkal rahim, lemah pro-estrogen dan anti -estrogen berguna untuk wanita menopous.


Berbeza kan Shaklee ESP ni.. ada yang claim kata minum soya nanti lelaki tak jadi lelaki, ada jugak yang claim minum soya ni buat kanser.. ada jugak yang claim kata minum soya ni agenda yahudi.. haha.. apa kaitan dengan Yahudi pun saya tak pasti. Yang pasti kesemua claim di atas TIADA BUKTI KUKUH, TIADA STUDY yang khusus menunujukkan soya ni boleh bagi efek gitu... maybe sebab soya yang uol consume tu tak sama macam Shaklee ESP ni tu sebab macam-macam efek timbul. Saya pilih Shaklee ESP sejak dari dulu lagi.. mudah disediakan, BERKUALITI TINGGI, SELAMAT dan berkhasiat! dan pastinya saya memilih Shaklee ESP kerana ia BERBEZA dengan soya protin yang lain terdapat di pasaran. Ok, sekarang uol gi check balik soya protin kat rumah dan jom tukar kepada Shaklee ESP


Lots of Love..


Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in