Monday, September 22, 2014

Focus on What we Want is the key to success!

Ehh... tetiba tajuk entry arini slang London! haha.. apa kes..? saje je.. nak tulis tajuk entry takde idea.. tetiba keluar ayat bahasa Inggeris lak.. jadi layaannnn.. hihi..

Saya rasa saya tak pernah cite lagi mana-mana Majlis Master Celebration (MasCel) master-master dalam Shaklee ni.. banyak sebenarnya yang saya hadir, tapi tak hapdet dalam blog.. hapdet dalam fb jer.. jadinya, saya nak share Sabtu lepas saya berkesemlatan menghadirkan diri ke Majlis MasCel Master Nana. Actually beliau adalah anak biz sideline saya. Saya pun tak lernah mengenali beliau tu sebab saya nak hadir MasCel beliau.. nak dengar sharing dari mulut beliau sendiri bagaimana beliau berjaya naik ke rank Master.. beliau ni muda lagi tau.. anak pun takde lagi.. memang kagum sebab muda-muda lagi dah Master.. AlhamduLILLAH... jom layan gambar dulu..


Dalam majlis ni ada Master Parade di mana ke semua para master dalam Shaklee akan buat parade sebelum Majlis bermula. Tak dapat amik gambar masa Master Parade berlangsung sebab saya sedang susukan Yusuf. In Shaa ALLAH  next MasCel saya tunjukkan gambar caner rupa Master Parade tu.. tapi yang bestnya masa Master Parade ni ialah saya suka membayangkan diri saya berada dalam parade tu. Mungkin bukan hari ini, tapi satu hari nanti.. In Shaa ALLAH.. doakan saya ok! 😊

Antara tips daripada Master Nana ialah kita perlu FOKUS dengan apa yang kita mahukan. Jika kita nak naik Master 3 bulan lagi, jadi FOKUS 'jalan' kita untuk naik Master.. jika kita nak income 5 angka dalam masa 4 bulan lagi, FOKUS untuk dapatkan income tu betul-betul... jika kita nak Car Bonus bulan ni, kita FOKUS untuk setelkan requirement nak dapatkan Car Bonus.. haa.. itu contohnya.. sebenarnya banyak yang kita mahukan dalam hidup kita ni kan, tapi kita FOKUS satu demi satu, peringkat demi peringkat dan setiap satu tu kita buat betul-betul, sungguh-sungguh.

Actually ada banyak lagi tips dan rahsia kejayaan beliau seperti ikhlas, disiplin, sentiasa memberi, dan ada banyak lagi. Namun apa yang beliau beritahu tu adalah apa yang saya telah buat, sedang buat dan akan terus buat demi niat saya membantu anda dan juga grup bisnes saya. In Shaa ALLAH.

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in