Tuesday, September 30, 2014

Shaklee Motivation Rally September 2014

Ahad lepas, 28hb September, saya dijemput untuk ke Shaklee Motivation Rally sebagai penerima pengiktirafan hanya untuk business leader sahaja. AlhamdLILLAH, dulu pernah dijemput tapi tak dapat pergi. Masa tu tahun 2012, saya masih di rank Supervisor-Senior Supervisor dan masa tu Shaklee buat recognition untuk rank Supervisor dan Senior Supervisor berasingan.. tak buat sekali dalam National Conference. AlhamduLILLAH, dah ramai business leader dalam Shaklee ni orang Melayu.. bestt... sape kata orang Melayu tak boleh cemerlang dalam business? Apatah lagi dalam business Shaklee.. yang mudah dan sangat mendapat sambutan tak kira umur, tua, muda, kecil, besar, semua generasilah..! Yang pasti kebaikan produk-produk Shaklee memang tiada tandingannya. Kami semua bermula dengan berkongsi... sharing apa yang kami rasa sebelum dan selepas makan Shaklee... kami berkongsi pengalaman kami makan Shaklee.. kami berkongsi kegembiraan kerana dapat membantu orang ramai mendapat kesihatan yang lebih baik, dapat mengukuhkan lagi kewangan keluarga, dapat memantapkan akidah dan agama kami... wahh... memang bestt... saya rasa sungguh bertuah kerana dipilih untuk menjalankan bisnes Shaklee ini.. yes.. bisnes Shaklee lebih dari sekadar berbisnes kerana wang semata-mata.. 

AlhamduLILLAH, sepanjang saya berbisnes Shaklee (dah 3 tahun ni), saya dapat melahirkan seorang key leader (Sr Coordinator) dan 6 orang leader (4 Supervisor, 2 orang Senior Supervisor). Bermakna saya sudah mempunyai organisasi sendiri yang mane pada permulaannya hanya ingin berkongsi kebaikan produk-produk Shaklee sahaja. Dan ini juga bermakna saya dapat membantu downlines saya menjana income 4 angka dan 5 angka. Ada yang dah rasa Car Bonus pun! AlhamduLILLAH..! inilah anugerah ALLAH yang tidak terkira bila dapat saya membantu mereka. Hebat sungguh kuasaNya. Mereka semua ini hadir untuk menerima pengiktirafan. Saya bangga dengan anak-anak bisnes saya. Mereka mengorak langkah seperti saya juga. Mereka memulakan bisnes ini sendiri juga. Mereka memulakan bisnes ini dengan hanya berkongsi! 

Jom layan gambar lak..



Mr Victor, Shaklee Regional Manager, dan Mr Bradford, Shaklee President International kat belakang tu

Memang best bila buat recognition gini, apatah lagi bila saya dapat membawa anak-anak bisnes saya bersama-sama saya. Perasaan ini hanya ALLAH sahaja yang tahu. 

So, who's next? Adakah anda orangnya? Jom hubungi saya untuk mengetahui selok-belok berbisnes Shaklee. Tapi sebelum tu perlulah register sebagai ahli Shaklee dulu yea.. hihi.. Hubungi saya pada nombor tertera di bawah ini. 

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Saturday, September 27, 2014

Jom bermasker dengan Collagen, Vivix dan Vitamin E

Orait darlings... seperti yang dijanjikan semalam, ni saya share cara nak bermasker dengan Collagen, Vivix dan Vitamin E. Entry ni khusus untuk uol yang malas macam saya ni haa... hihi.. malas apa? Malas nak ber'make-up' bila keluar rumah, atau ke mana-mana sahaja... hehehe... saya ni keluar rumah pun tak pakai bedak.. malas pun ye, terlupa pun ye.. ekekeke.. masker ni boleh buat bebila masa sajer.. taoikan for the best results, uol biarkan lagi lama, lagi best results dia.. kelmarin saya biarkan sejam je, harini saya nak biarkan dua jam, nak tengok apa bezanya.. oh yes, sambil menulis blog pun saya tengah pakai masker ni tau.. haha..


Ni hasilnya... kalau tengokkan muka saya dengan baby saya Yusuf ni macam nak sama kan... walaupun saya tak dapat hasil macam kulit baby 100%, tapi sipi-sipi tu adaaaa... hihi... daripada takde kan.. umur dah 3 series ni nak dapat balik kulit macam baby ingat senang ke? ahaks! 
tapi minum dan masker dengan Shaklee Collagen Powder, boleh aje uols! 


Ramai dah cuba masker ni tau, dan memang suka dengan hasilnya. Kalau nak tau apa kesan ke atas kulit wajah anda, kenalah cuba sendiri! Saya sudah! (^___^)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Jeragat pudar selepas sekotak Shaklee Collagen Powder

Weekend kembali lagi...! Hoyeah..! Apa aktiviti harini? Dah plan apa nak buat dengan family? Mesti bestkann..! Saya pun dah plan nak jakan-jalan cari makan dengan family.. hihi... yess... saya ni memang suka makan.. hihi... dan suka travel.. kalau travel tu mesti risau kulit wajah kering, pastu sunburn.. maklumlah Malaysia ni cuacanya panas menyegholang (kata oghang Peghak) hihihi... kalau dulu nak keluar rumah je mesti pakai sunblock bagai.. syaa ni pulak kulit jenis sensitif. Kalau salah brand atau active sangat SPF dia tu mulalah kulit wajah merengsa.. jadi merah, gelap dan terbakar.. pastu jadi cam haywire dah kulit wajah.. dengan berminyak, jerawat naik sana-sini, pastu bila kering naik jeragat lak.. aduss.. nangisss ok.. tapiiii... sekarang saya tak risau dah.. haha., sebab apa... sebab saya dah minum Shaklee Collagen Powder setiap hari dan buat masker sekali.. memang besttt... tak perlu risau dah kalau sunburn tu cecepat buat masker dengan collagen, memang superb-amazing hasilnya! Nanti esok saya share tips nak buat masker dengan Collagen ok!

Dan kat bawah ni saya nak share testimoni salah seorang customer saya yang mengambil Shaklee Collagen Powder. Tengok tu perbezaan selepas satu kotak abes licinn... ketara ok perbezaannya! 


Apa ingredients yang best dalam Shaklee Collagen Powder ni yang menjadikan ianya soooooo specialllll..? Pertamanya of course lah disebabkan bahan utamanya iaitu 4000mg Red Snapper Scale (RSS) tu.. ini premium kolagen ok.. sebab RSS ni dapat diserap sepenuhnya oleh tubuh badan. Lagi pulak molekulnya yang bernilai 1000 Dalton memang confirmmmm diserap sepenuhnya oleh tubuh badan. Jangan pilih molekul yang lebih dari 1000 Dalton sebab badan takleh serap. Pastu badan akan flush out. Jadinya rugi jer kan.. beli kolagen memahal pastu takleh nak serap lak.. Jadi, pilihlah Shaklee Collagen Powder ni molekulnya 1000 Dalton sahaja. Lagi satu, salah satu bahan dalam kolagen ni ialah ada ekstrak Pfaffia yang berupaya mengikat jumlah air yang besar, menghidratkan tisu-tisu badan dan seterusnya membuatkan kulit jadi lembap, lembut dan rata. Haa... itulah specialnya.. adalagi bahannya..tapi untuk anda yang ada masalah macam customer saya ni, boleh ambil Shaklee Collagen Powder ni haa... ingat yea,  kalau kulit wajah kita ada masalah jeragat (terutamanya) dan jerawat itu petanda kulit wajah kita kering! Bila kering memang mudah kulit wajah merengsa dan timbul masalah.

Oh, Shaklee Collagen Powder mahal? Ehem! nak tanya, kalau gi SPA kan (bukan SPA, spa rawatan kulit wajah..), servis muka 1-2 kali siap dengan bubuh serum kat mata tu agak-agaknya berapa kos? Mau cecah sampai RM400 kan! Itu mahal tu! baru sekali dua servis, pastu minggu depan nak buat lagi.. mau telan belanja dekat RM800 untuk servis kulit wajah je kan.. Shaklee Collagen Powder ni diperbuat daripada premium kolagen.. dari RSS kolagen.. tau ke dalam mana nak tangkap RSS ni? haha... dalam tau,.. 5000m dalam laut.. dan sekotak Shaklee Collagen Powder ni harga se-sachet ialah RM19.80 sahaja, ada 15 sachet dan boleh makan untuk 15 hari. Itu dah kira jimaatttt...! Kalau harga promo lagilah jimaattttt tau.... Memang tak sampai RM300 pun dan boleh buat minum dan masker..! Memang betul-betul berbaloi dan jimatttt! Silap haribulan lepas sekotak Shaklee Collagen Powder ni dah tak perlu ke SPA untuk servis muka dan tak perlu bubuh serum kata mata sebab dah hilang 'panda eyes' uols! 

Shaklee Collagen Powder promo tinggal 4 hari sahaja lagiii...! Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan Shaklee Collagen Powder anda hari ini ok!

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 



Thursday, September 25, 2014

Tips menjadi work at home mom, am happyyy..! (^_^)

Sedar tak sedar dah 3 tahun saya bergelar work at home mom (wahm) dengan menjana bisnes Shaklee dari rumah sahaja sepenuhnya. Best ke jadi wahm ni? hihihi... setahun yang pertama agak kelam kabut.. tak pandai nak uruskan masa lagi.. selama harini bekerja kan.. waktu makan, waktu lunch, waktu nak solat, waktu nak ke toilet pun senang! haha.. tapi, bila dah jadi wahm saya pilih untuk buat jadual harian. Apa yang saya nak buat semuanya saya letakkan dalam jadual. Nak mandi berapa lama, nak masak berapa lama, nak makan berapa lama, nak kemas rumah berapa lama... semuanya saya masukkan dalam jadual harian saya. Apa yang penting, ialah disiplin! Dah ada jadual KENA IKUT jadual tu betul-betul. 

Kemudian, saya ni jenis suka bangun awal. Anda boleh pilih sama ada nak bangun seawal pagi atau tidur selewat mungkin untuk menyelesaikan kerja-kerja rumah mahupun kerja-kerja bisnes anda. Saya pilih bangun seawal 4pagi setiap hari. Masa tu saya dapat update blog, reply emel dan PM customers, packing orders, sorting orders, dan lepas tu boleh terus memasak, siapkan menu sarapan dan prepare terus untuk lunch. Biasanya saya pilih menu yang simple dimple je.. janji kenyanggg... hihi..

Lagi satu, untuk anda yang ada baby macam saya kan, dan anda seorang ibu menyusu, boleh buat kerja-kerja rumah semasa baby kita tidur. Masa Yusuf tidur saya akan bergegas untuk mandi dan makan. Anak saya ni tidur tak lama, setengah jam je.. huhu.. ada masa dia akan tidur dalam 1ja, camtu, tapi kadang-kadang jelah.. hihi.. so, kebanyakan masa dia berjaga tu saya layan dia main, makan, bagi susu sambil-sambil tu saya update fb, reply whatsapp, sharing kat blog, emel customers... haa.. gitulah.. 

Jika ada coaching offline, saya akan pastikan saya buat lepas tengahari sebab saya perlu ambil anak saya Irfan disekolah dulu, bagi dia lunch then baru keluar untuk meeting up. Ada gak saya ambil dia dari sekolah terus pegi meeting lunch kat sana. Apa yang penting, saya mudahkan pergerakan dan mudahkan untuk anak-anak saya rasa enjoy semasa saya tengah meeting. Kalau lapar kang, menangis langsung kita pun takleh nak fokus.. hihi..

Meh layan gambar jap.. (macam iklan ler pulak yea..)


Tu gambar anak saya Yusuf. Setiap pagi dia memang nak main kat playground. Maklumlah baru tahu berjalan, pantang pintu dibukak, menonong je dia keluar.. hihi.. kadang-kadang tu menangis merayu mintak saya pakaikan kasut untuk dia.. bijak, bijak... 

Apapun, dah 3 tahun menjadi wahm ni, saya rasa tenangggg... yelah, tak perlu nak pikirkan kerja-kerja kat ofis... fahamilah maksud 'ketenangan' ni sedalam-dalamnya.. menjadi wahm memang seronok..! Paling penting kita mesti bijak menguruskan MASA. TULIS apa kita nak buat setiap hari. 

Sekian tips hari ini. Nanti saya share lagi ok.. (^_^)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Tuesday, September 23, 2014

Resepi bancuhan Shaklee Collagen Powder yang simple!

Harini nak share resepi simple dimple bancuhan Shaklee Collagen Powder dengan Jus Oren. Mudah sangat kan! Anda boleh nikmatinya bila-bila masa sahaja dan dimana sahaja. Inilah resepi saya setiap pagi sebelum breakfast. Yess.. saya ambil Collagen sebelum breakfast untuk meningjatkan penyerapan kolagen dalam tubuh badan. Nak lagi best anda boleh juga mixed dengan ESP tau..!


Selain itu Shaklee Collagen powder ni jugak boleh buat masker campur dengan Vivix...bestt..


Nak lagi bestt campur dengan sebiji Vitamin E.

Oklah, tu dia sedikit sharing resepi bancuhan Shaklee Collagen Powder dan cara-cara nka buat masker.. hasilnya memang kulit wajah jadi MOIST, SUPPLE dan TEGANG! Tak caya, cubalah! 

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, September 22, 2014

Focus on What we Want is the key to success!

Ehh... tetiba tajuk entry arini slang London! haha.. apa kes..? saje je.. nak tulis tajuk entry takde idea.. tetiba keluar ayat bahasa Inggeris lak.. jadi layaannnn.. hihi..

Saya rasa saya tak pernah cite lagi mana-mana Majlis Master Celebration (MasCel) master-master dalam Shaklee ni.. banyak sebenarnya yang saya hadir, tapi tak hapdet dalam blog.. hapdet dalam fb jer.. jadinya, saya nak share Sabtu lepas saya berkesemlatan menghadirkan diri ke Majlis MasCel Master Nana. Actually beliau adalah anak biz sideline saya. Saya pun tak lernah mengenali beliau tu sebab saya nak hadir MasCel beliau.. nak dengar sharing dari mulut beliau sendiri bagaimana beliau berjaya naik ke rank Master.. beliau ni muda lagi tau.. anak pun takde lagi.. memang kagum sebab muda-muda lagi dah Master.. AlhamduLILLAH... jom layan gambar dulu..


Dalam majlis ni ada Master Parade di mana ke semua para master dalam Shaklee akan buat parade sebelum Majlis bermula. Tak dapat amik gambar masa Master Parade berlangsung sebab saya sedang susukan Yusuf. In Shaa ALLAH  next MasCel saya tunjukkan gambar caner rupa Master Parade tu.. tapi yang bestnya masa Master Parade ni ialah saya suka membayangkan diri saya berada dalam parade tu. Mungkin bukan hari ini, tapi satu hari nanti.. In Shaa ALLAH.. doakan saya ok! 😊

Antara tips daripada Master Nana ialah kita perlu FOKUS dengan apa yang kita mahukan. Jika kita nak naik Master 3 bulan lagi, jadi FOKUS 'jalan' kita untuk naik Master.. jika kita nak income 5 angka dalam masa 4 bulan lagi, FOKUS untuk dapatkan income tu betul-betul... jika kita nak Car Bonus bulan ni, kita FOKUS untuk setelkan requirement nak dapatkan Car Bonus.. haa.. itu contohnya.. sebenarnya banyak yang kita mahukan dalam hidup kita ni kan, tapi kita FOKUS satu demi satu, peringkat demi peringkat dan setiap satu tu kita buat betul-betul, sungguh-sungguh.

Actually ada banyak lagi tips dan rahsia kejayaan beliau seperti ikhlas, disiplin, sentiasa memberi, dan ada banyak lagi. Namun apa yang beliau beritahu tu adalah apa yang saya telah buat, sedang buat dan akan terus buat demi niat saya membantu anda dan juga grup bisnes saya. In Shaa ALLAH.

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in