Wednesday, August 13, 2014

Nak Kurus balik lepas raya katanyaaa... haa.. apa yang Puan Intan consume..?

Waaahhhh... time raya makan tak hengat gitu yea, cik puan sekaliann.. haha.. saya pasti semua pun gitu.. sebab saya pun gitu gak.. makan sedapp.. belasah semua.. saya kalau dapat makan laksa kedahh.. mak aihh.. memang tak berbunyi.. hihi.. paling saya suka rendang dan lemang.. itu menu wajib orang perakk.. eishh.. sebut-sebut ni teringat rendang mak .. hihi.. rendang ayam adalah satu-satunya menu yang saya takkan masak dan saya akan bagi mak saya masak. Bukan sebab tak tahu masak, tapiii.. saya 'save the best for Mak'.. rendang mak memang tiada tandingannya.. eh! harini bukan nak cite pasal rendang ayam, lemang atau laksa.. tapiii.. nak share satu testimoni daripada Puan Intan Baizura yang berjaya menurunkan berat badan beliau, dannn boleh pakai baju raya tahun 2010! Haa.. nak tau apa rahsianya? Jom kita ikuti kronologi kisah beliau..
----------------------------------------------------


Baju hijau yang saya kenakan semasa raya tahun ni adalah baju yang dah siap dijahit pada tahun 2010 lagi.. 
Tapi tak pernah digayakan.. sebab kenapa?? 
Sebab2nya adalah :-
1) tahun 2010, saya mengandungkan Eiqbal masa raya tu, kandungan saya 6bulan ++
2) tahun 2011, masih tak bley menggayakan baju ni sbb Eiqbal breastfeeding. Almaklumla baju kurung moden, agak susah nak selak2.
3) tahun 2012, sedey saya sbb baju tak muat nak pakai. Dalam erti kata lain SAYA GEMUKS!! 
4) Tahun 2013, masih lagi tak bley pakai sbb tak kurus2 gak.. walaupon dah berusaha turunkan berat. (menipula berusaha, lagi kuat makan adalah)
5) tahun 2014, selepas seminggu puasa, sajela test pakai baju ni.. Wwiihhuuu.. dah muat.. malah longgar lagi dari sebelom.. sebelom.. dan sebelomnya..terus take pic dan wassap kat incik Amrin Amrei.. terus proceed raya tahun ni tema Hijau Lumut..
Jimat nak beli kain pasang.. kikikiki




Haaa.. tudia panjang jugak kisah beliau... nak tahu apa yang beliau consume? Pastinya Herblax, Lecitin dan Alfalfa.. oh, bukan itu sahaja yea.. minum air kosong 3 liter sehari WAJIBB ok! Nak kurus kan, jadi kenalah disiplin dan konsisten. Kalau tak disiplin, tak konsisten, makanlah berkoyan-koyan pun tak jalann.. Lagi satu, elakkanlah makan ubat kurus sebab nak cepat turun berat badan bagai tu.. sebab apa? Sebabnya, tubuh badan kita ni perlukan sokongan supplemen bila kita nak turunkan berat badan, bukannya ubat. Bila kita nak turunkan berat badan, kita mestilah berdiet, makan pun control, jadinya jangan salah langkah, takut nanti takde tenaga jadi aneroxia lak. So, dapatkanlah sokongan supplemen untuk mengawal rasa makan, menyokong sistem tubuh, dan menjaga otot-otot tubuh badan kita. 

Oh yea, ada banyak lagi testimoni-testimoni menarik kat bawah ni.. jemput baca yea..

Jadi, jika anda mendapatkan mana-mana Set Slimming Shaklee daripada UmmiIrfan.Com ni, anda akan diberi TIPS EXCLUSIVE, jadual pemakanan vitamin yang betul dan konsultasi percuma berterusan. Hubungi saya sebelum berat badan anda naik sampai tidak terkawal lagi ok! 

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]  Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in