Sunday, July 20, 2014

Shaklee dan Zionist? Ada kaitan ke..?

Sejak Gaza kena serang dengan Israel, ramai mula boikot barangan keluaran Israel. McD, Nestle, Levi's dan macam-macam lagi.. termasuklah Shaklee pun terkena tempiasnya gara-gara satu website yang dibuat oleh Shaklee independent Distributor (SID) iaitu Keneseth Israel (KI). Bila keadaan dah kecoh, Shaklee pun keluarkan statement hitam putih hijau ni.. 


Actually, untuk pengetahuan semua, website tu adalah personal website. KI tu buat sebab itu personal funding dia. Sebahagian duit yang dia dapat dari hasil bisnes Shaklee ni dia laburkan untuk KI tu. Kita pun boleh buat jugak.. Uol pun boleh buat jugak.. duit gaji kita kan, sebahagiannya kita sedekah pada Palestin.. saya pun buat jugak, sebahagian bonus yang saya dapat tu saya sedekahkan kepada Aman Palestin. Salah ke? Tak salah kan... yang menjadi salah tu sebab website ni telah mengelirukan ramai pihak! Jadinya, Shaklee dah suruh dia remove logo Shaklee dari website dia tu. Jadinya, sebelum kita main cakap-cakap, tabur fitnah seeloknya kita baca betul-betul, tanya dulu, siasat dulu.. bukan main hentam kromo jer..baca tak abes lepas tu sebarkan.. jangan telan bulat-bulat. Kenapa tak tanya saya duku atau tanya SID yang lain? Takkanlah saya sanggup berniaga semata-mata nak bunuh rajyat Palestin? Saudara sesama Islam saya? Nasihat saya, sebaiknya kita jangan klik lagi webiste dia tu..sebab nanti blog traffic dia akan naik.. sukalah dia kan! Ambil kesempatan betul! Kita jangan bagi peluang pada dia. Sekarang kita dah tahu just stop clicking the website. 

So, sekarang semua dah clear ekk..? Kalau tak faham boleh tanya saya terus. Mudah kan.. jangan risau, saya tak makan orang, saya makan nasik jer... hihi.. oklah, saya stop kat sini untuk hari ini. Baju raya pun takde lagi ni..huhu..tapi takpe, itu last menet pun takpe.. yang penting nak sedekah kat Palestin dulu. Jom sama-sama kita banyakkan sedekah untuk mereka. Dan kirimkan doa buat mereka moga mereka sentiasa dalam lindungan ALLAH !

Oh ya! hampir terlupa saya. Untuk My Lovely Customers, bulan ni anda berpeluang mendapat sampul raya EXCLUSIVE daripada UmmiIrfan.Com dengan setiap pembelian barangan Shaklee. 😊😊



Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.**
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in