Thursday, June 26, 2014

Masalah gastrik bila berpuasa? Ikuti Tips ini..

Sape ada masalah gastrik kat sini..? Saya pun ada .. hihi.. jangan terlewat makan sikit, pasti gastrik menyeranggg.. sakitnya memulas-mulas, pedihh.. worst case boleh muntah-muntah..! Sakit wooo.. bila dikenangkan kembali, memang takmo dah rasa camtu.. huhu..

Jadi, harini saya nak share TIPS nak elak gastrik masa berpuasa.. In Shaa ALLAH lagi beberapa hari kita akan berpuasa kan, moga tips ni membantu kita semua yea..


Tips last sekali tuuu... minum ESP semasa bersahur dan sebelum tidur.. haa... uols dah ada ESP ke belum ni..? Puasa lagi beberapa hari.. make sure dah ada ok. Sebab bila kita diserang gastrik, memang mengganggu tumpuan ibadah puasa kita.. mesti terbaring satu hariii.. jadi, jom kita ambil langkah mencegah sebelum gastrik menyeranggg.. 

Hubungi saya untuk mendapatkan ESP anda ok! 😊
Oh ya! Jika anda berada di sekitar Bangi, Kajang dan Putrajaya dan ingin mendapatkan ini secara terus, bolehlar hubungi Puan Nadhila (Dr Nadhila) di talian 012-6791985 ok! 

Atau jika anda ingin order ONLINE, boleh KLIK SINI.

Lots of Love..



Puan Lia [UmmiIrfan]Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Monday, June 23, 2014

NEW PRODUCT --> Phytocol-ST, satu-satunya produk yang membantu menyekatkolestrol jahat masuk ke tubuh badan..

Harini nak share NEW PRODUCT launched masa Shaklee National Conference baru-baru ni. Satu-satunya produk yang membantu menyekat kolestrol masuk dalam tubuh badan kita iaitu Phytocol-ST. Phytocol-ST ni adalah formula proprietari yang membekalkan 2000mg Fitosterol setiap hari. 


Apa KEISTIMEWAAN Shaklee?
> Rumusan mantap daripada beberapa jenis fitosterol.
> Membekalkan 2000mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
> Menepati 100% keperluan harian fitosterol yang disyorkan oleh institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)*
> Tiada tambahan pengawet, pewarna, perisa atau pemanis.

*NIH rekomen untuk mengurangkan kadar kolestrol perlulah makan makanan yang kurang kolestrol dan kurang lemak tepu, exercise, kurangkan berat badan, makan lebih makanan tinggi fiber, dan makan 2000mg fitosterol tumbuhan setiap hari. 

Haa.. nampak tu..? kena amik 2000mg fitosterol jenis tumbuhan baru kolestrol tak menyerap dalam tubuh badan hokkey.. Nak tau apa sumber makanan yang menyumbang kepada 2000mg fitosterol setiap hari?


Mampulah kita nak makan 200 biji lobak merah setiap hari? atau 70 keping roti gandum setiap hari? ataupun 425 biji tomato setip hari? Ada kekangan? Tak mampu kan... jadi ambil 2 biji Phytocol ni dah cukup untuk memberi 2000mg fitosterol.. senang je nak telan kan... jap lagi pun boleh setel.. hihi..

Ni pulak soalan-soalan lazim tentang Phytocol-ST Shaklee:

Apa itu Phytocol-ST Shaklee?
Phytocol-ST ni adalah formula proprietari yang membekalkan 2000mg Fitosterol setiap hari. 

Apa itu Fitosterol?
Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan stanol tumbuhan) ditemui dalam membran sel tumbuh-tumbuhan. Ia juga boleh ditemui dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Dianggarkan 200-400mg sterol tumbuhan dan lebih kurang 50mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari.

Bagaimana pengambilan tablet ini dapat membantu kesihatan saya?
Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) mengesyorkan pengsmbilan 2000mg Fitosterol setiap hari  bersama-sama diet rendah lemak tepu dan rendah kolestrol di samping tinggi serat larut  bersenam dan penurunan berat badan.

Bila masa yang sesuai untuk saya mengambil Phytocol-ST Shaklee?
Untuk hasil terbaik, ambil produk seperti yang disyorkan: 2 tablet 2 kali sehari dengan makanan.

Bolehkah saya mengambil Phytocol-ST dan Omega Guard Shaklee pada masa yang sama?
Ya. Tiada sebab kenapa anda tidak boleh mengambil kedua-dua produk ini demi menjaga kesihatan anda. Anda juga boleh mengambil CoQ Health Plus Shaklee yang boleh mengoptimumkan manfaat Phytocol-ST.

Adakah produk ini sesuai untuk mereka yang mempunyai paras kolestrol yang tinggi sahaja?
Phytocol-ST Shaklee dapat membantu mengawal paras kolestrol dalam tubuh badan. Oleh yang demikian ia disarankan kepada sesiapa sahaja yang ingin menjaga kesihatan mereka

Adakah Phytocol-ST Shaklee bebas gluten?
Ya.

Itu dia sedikit perkongsian mengenai produk terbaru Shaklee --> Phytocol-ST. Haa.. jangan tatau yea.. orang kurus ke gemuk ke, kolestrol ada dalam badan.. tapi kita tak tahu kadar kolestrol tu bahaya atau tidak dalam badan kita.. ada yang belum cecah 40 tahun dah ada kolestrol bahaya dalam tubuh badan ni.. which leads to serious penyakit seperti jantung, darah tinggi... jika nak tahu, kenalah buat kolestrol check-up. Ramai dah ambil langkah mengawal kolestrol ni.. kolestrol ni is a SILENT KILLER ok! Jadi bertindak sekarang sebelum terlewat.

Hubungi saya untuk mendapatkan sebotol Phytocol-ST anda hari ini.
Atau jika anda ingin order secara online boleh KLIK SINI.

Lots of Love..



Puan Lia [UmmiIrfan]Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<



Friday, June 20, 2014

Masalah susu merudum? Anda seorang ibu bekerja? Nak tahu tips maintainproduction susu badan? Jom baca ni..

Saya tahu dan faham sangat ibu-ibu bekerja ni memang sukar nak maintain production susu badan. Yess... banyak faktornya.. antaranya ialah sibuk dengan tugas hakiki, makan tak tentu masa, makan makanan tidak berkhasiat, asyik makan kat luar saje kan.. belum tentu makanan tu berkhasiat dan berkualiti seperti mana yang kita inginkan.. jangan tinggal hampas saje sudahlah.. huhu.. pastu balik kerja nak menguruskan hal-hal rumah.. hal anak-anak.. yang menangis, yang mintak perhatian, yang nak menyusu, yang nak makan, mavam-macamlah permintaan anak-anak ni kan.. tetiba ibu pun jadi stress... silap haribulan, bila anak menangis, kita pun sama menangiss..! sebab dah tak tahannn...! huhu... 

Namun walau apapun berlaku, sebenarnya kita masih ada pilihan untuk meningkatkan tahap kesihatan kita, meningkatkan tenaga kita... dunia belum berakhir... kita sentiasa ada pilihan, nak atau taknak sahaja.. betul tak? Saya sangat respek dengan ibu-ibu bekerja yang dapat menyusukan anak mereka sehingga umur 2 tahun. Memang bukan sesuatu yang mudah..i know.. saya sekarang pun masih fully breastfeed anak kedua saya Yusuf... walaupun saya WAHM, kadang-kadang pun stress jugak.. haha.. bila stress tu mulalah susu pun nak merudum.. anak tak puas minum... merengek, menangis.. kesiyannn kat anak.. takkan dah berbulan-bulan bagi susu badan tetiba sebab tak cukup susu nak tukar susu formula? bertungkus lumus selama harini mengepam kat ofis, kat rumah, direct feed kat rumah, tetiba kerana sehari tu stress dah surrender nak bagi susu formula?? haa.. tu sebab saya ambil supplemen.. ibu-ibu bekerja saya sangat mengesyorkan anda mengambil Set Menyusu macam Puan Ida ni... beliau seorang ibu bekerja dan masih menyusukan anak beliau secara exclusive! Jom baca ala yang beliau amalkan..


AlhamduLILLAH.. hebat Puan ida ni.. saya respek dengan beliau.. kuat semangat..! Supplemen ni sebagai satu usaha kita nak menjayakan penyusuan.. memang kita IBU MENYUSU sangat memerlukan sokongan moral dan juga sokongan vitamin.. bila badan sihat, bertenaga dan tak stress, maka susu pun menjadi lancarrr.. 


Inilah Set Penyusuan Lengkap yang Puan Ida amalkan sepanjang 7 bulan sehingga sekarang ... set ini bukan saja menjadikan anda cergas bertenaga, malah mengurangkan stress, mencantikkan serta menggebukan kulit, menguatkan tulang, dan menyelesaikan masalah kewanitaan seperti keputihan serta mengetatkan faraj. Menarik kan?

Dengan setiap pembelian daripada saya, anda layak mendapat KONSULTASI PERCUMA BERTERUSAN, TIPS EXCLUSIVE dan jadual pemakanan lengkap. hubungi saya ok, sebelum susu merudum lebih teruk.

Jika anda nak ORDER ONLINE, boleh KLIK SINI ok! ;-)


Lots of Love..



Puan Lia [UmmiIrfan]Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Sunday, June 15, 2014

Shaklee National Conference 2013/2014 --> Pernahkah anda terfirkir untuk menjadikan bisnes Shaklee ini sebagai KERJAYA UTAMA anda?


AlhamduLILLAH, pada 7 Jun -9 Jun baru-baru ini saya dan sekeluarga dapat menghadirkan diri ke Shaklee National Conference 2013/2014 di Sunway Hotel and Resort. AlhamduLILLAH! kali ini juga saya tidak berseorangan kerana saya dapat bawak satu family untuk bermalam di Sunway Hotel selama 3 hari 2 malam yang mana segalanga ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. Semua tauu.. bestt..! sape tak nak kan percutian yang ditaja oleh Shaklee. Nak nak satu family lak boleh bawak kan... AlhamduLILLAH, inilah hasil usaha keras kami selama setahun yang lepas. Yang bestnya kali ini anak biz saya, cucu dan cicit saya sama-sama dapat naik pentas ambil award masing-masing.. Jangan tatau, Conference kalini ada insan isitimewa yang hadirrr... iaitu CEO Shaklee --> Mr Roger Barnett..! Kata beliau, bisnes Shaklee di Malaysia berkembang dengan begitu pesat dalam masa 5 tahun ini. Last cycle target kami ialah 300million sales, namun kami berjaya achieved 600 million sales! Sales Shaklee Malaysia telah meningkat ke 840% sejak 2008 ! Satu perkembangan yang sungguh membanggakan!


Kadar peratusan mereka yang berdaftar sebagai Ahli Shaklee juga telah meningkat ke satu angka yang sangat mengujakan!


Dari tahun 2008 sehingga tahun 2013, peratusan merek yang mendaftar sebagai Ahli Shaklee telah meningkat ke 1240%!! Terbeliak mata hokkey tengok angka ni! hahaha!


Jumlah business leader yang efektif pada ranking masing-masing juga meningkat ke 1060%!! !a Shaa ALLAH ! sesungguhnya kami dan anda yang memilih Shaklee sebagai kerjaya utama anda adalah merupKan insan-insan terpilihhhh!!! Hanya mereka yang TERPILIH sahaja yang dapat buat bisnes Shaklee ni dengan sungguh-sungguh! Dan seterusnya memberikN hasil sebegini! TAHNIAH kepada anda semuaaa!! YES, YOUUU..!! Anda yang memilih bisnes Shaklee sebagai kerjaya anda, anda patut BANGGA dengan pencapaian diri sendiri! :))

Seterusnya, NC kali ni saya dapat merangkul 5 award. AlhamduLILLAH. In Shaa ALLAH, cycle kali ini saya pasti akan bekerja keras untuk membantu lebih ramai orang diluar sana termasuk anda yang ingin berbisnes Shaklee bersama-sama dengan saya untuk saya bantu anda merealisasikan impian anda juga! Tidak mustahil tahun depan anda pula yang bakal merangkul paling kurang 5 award dalam tangan! Percayalahhh! 


Jadi anda bagaimana? Pernahkah anda terfikir untuk menjadikan bisnes Shaklee ini sebagai satu KERJAYA UTAMA anda? Yesss! Sila fikirkannya! dan fikirkannya sekarang dan bertindak sekarang sebelum terlewat. In Shaa ALLAH, setiap kita mempunyai PELUANG yang SAMA dalam bisnes ini. Jadi sama-sama kita usahakannya. Jika saya boleh, anda semua PASTI BOLEHHH..! :))

Jika anda berminat untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee atau berminat untuk memulakan bisnes Shaklee ini bersama-sama dengan saya boleh hubungi nombor tertera di bawah ini yea. :))

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Thursday, June 12, 2014

Testimoni ibu berpantang --> badan segar dan muka tak pucat ! ~ Pn Diyana

Selamat pagi semuaaaa...! AlhamduLILLAH dah hari Jumaat sekali lagi... kejap je rasanya dah jumpa dua kali Jumaat dalam bulan Jun. Dan sedar tak sedar dah pertengahan tahun 2014 dah kita ni kan.. cepatnyaa masa berlalu... hujung bulan ni pula In Shaa ALLAH kita umat Islam akan berpuasa...

oklah harini saya nak share testimoni seorang ibu berpantang pn Diyana yang mengambil Set Berpantang Shaklee... tapi yang beliau cite ni more on efek ESP yang beliau consume tu.. memang ESP memberi impak besar pada ibu-ibu berpantang tau.. saya pun dapat rasakannya masa berpantang Yusuf dulu. Badan rasa segar, tak letih, rasa sihat je... tak kisahlah sama ada kita ni bersalin normal ke, caeser ke, memang kita ibu berpantang ni sangat-sangat memerlukan ESP ni ok. Jom kita baca perkongsian cerita beliau...




Set Berpantang Shaklee mengandungi ESP, Vitalea, VitaminC, Bcomplex, Alfalfa dan Ostenatrix. Anda juga boleh add-on Zink untuk mempercepatkan proses penyembuhan luka. Antara fungsi ringkas vitamin-vitamin dalam set ini adalah seperti berikut:

B Complex: Dikenali sebagai vitamin antistress yang boleh membantu mengatasi rasa stress ibu-ibu. Tiada stress atau tekanan maka pengeluaran susu menjadi lebih lancar. Kita pun sedia maklum bahwa stress adalah yang perlu dielakkan untuk memastikan bekalan susu berjalan dengan baik.

Vitalea: Mengandungi 28 nutrien lengkap yang akan memberi tenaga dan kecergasan kepada ibu-ibu terutamanya sepanjang berpuasa. Keletihan dan kelesuan akan menyumbang kepada pengeluaran susu yang tidak memberangsangkan.

* Vitamin C: Mencantikkan kulit ibu kerana vitamin c kaya dengan kolagen yang membuatkan kulit ibu tampak lebih sihat dan segar semulajadi. Tidaklah pucat semacam, suami tengok pun tak sampai hati kan. Satu biji vitamin C ini bersamaan 7 1/2 biji oren. Bayangkan betapa terserlahnya kesegaran dan kejelitaan anda nanti.

Alfalfa: seringkali dikenali dengan 1001 khasiat yang tak ternilai. Apa yang penting ianya adalah berfungsi sebagai galagtague iaitu penggalak susu. Khasiatnya berperanan sebagai penggalak susu diakui ramai bagi yang telah mencuba. Selain itu ia membantu pelawasan yang sempurna kerana ianya juga kaya dengan fiber. Tidak syak lagi alfalfa adalah galagtague yang terbaik!

Ostematrix: Ini adalah pil kalsium yang luar biasa! Ianya lebih dari hanya KALSIUM. Kenapa? Kerana ianya juga mengandungi vitamin D dan magnesium yang bila digabungkan bersama akan menghasilkan penyerapan kalsium yang lebih baik. Ianya didatangkan dalam bentuk mudah ditelan. Juga boleh membantu masalah sembelit ibu-ibu.

Energizing Soy Protein: Protein soya yang tidak perlu disangkal lagi. Ianya menepati 7 kriteria soya yang selamat diambil dan sudah semestinya organik. Ditanam dengan kawalan ketat tanpa pencemaran yang boleh merosakkan kualitinya. Tiada yang terbaik dan halal melainkan ESP ini. Ianya sangat membantu menghasilkan susu yang lebih banyak!

Berminat untuk mencuba Set Berpantang Shaklee? boleh hubungi saya di nombor tertera di bawah ini ok. Pastinya ada TIPS EXCLUSIVE untuk anda ~ My Lovely Customerrrr... ;)

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]Shaklee Independent Distributor 
[ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

*Click here to order.**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Tuesday, June 10, 2014

Testimoni Hamil, Berpantang dan Menyusu.. semuanya dengan Shaklee..!Bonuss kulit wajah jadi cantikkk..!

Ok, harini saya update blog bukan nak cite pasal Shaklee National Conference, hihi.. saya tauuu.. ramai tertunggu-tunggu cite tu kan.. tapi harini saya nak kongsi kisah Puan Eyda yang mengamalkan Shaklee sejak dari hamil, berpantang dan menyusu anak beliau yang ketiga.. kalau sebelum ni saya kongsi pengalaman saya je kan, haa.. jadinya harini saya nak share pengalaman Puan Eyda ni pulak.. Jom baca..



Tudiaaa.. detail Puan Eyda cite satu persatu.. apa yang beliau consume, saya juga consume sehingga sekarangg.. AlhamduLILLAH, yusuf dah hampir 10 bulan, susu badan saya tak lagi keringg.. Ma Shaa ALLAH..! Hebag sungguh kuasa Allah kan.. 

Jika anda seorang ibu hamil, ibu berpantang atau seorang ibu menyusu dan ingin mendapatkan Set Hamil, Set Berpantang ataupun Set penyusuan lengkap bersama-sama TIPS EKSKLUSIF, boleh hubungi saya ... lagipun kita akan berpuasa tak lama lagikan.. pasti anda taknak bagi anak anda susu formula, betul tak? Selama harini bersungguh-sungguh pam susu, bertungkus-lumus direct feed, takkan tetiba Ramadhan muncul kita nak bagi susu formula lak.. huhu..sedihnyaaa.. 

Jadi, jom bertindak sekaranggg..! :)
Nak order secara online? KLIK SINI.

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in