Monday, May 5, 2014

Tips atasi masalah dililit hutang

Masalah hutang ni memang membebankan, betul tak? Kalau dikira memang setiap rakyat Malaysia ni ada hutang. Hutang kereta, rumah, motor, credit card (huu..ni paling bahayaa...) haishh.. macam-macam lagilah.. tak termasuk hutang beli tudung, tupperware, handbag, kasut,... beli supplemen pun kadang-kadang terpaksa berhutang! Oppss! Saya tak menujukan ini pada sesiapa, tapiii.. inilah REALITINYA.. nak tak nak kena terima hakikatt.. huhu.. 

Haritu saya ada baca, AKPK menyarankan kita membuat "second job" demi untuk melangsaikan hutang piutang. Mak aihh...! Terbayang berapa banyak kes AKPK handle masalah mereka yang berhutang dan tak dapat bayar mahupun melangsaikannya. Nak cari "second job" ni bukan mudah. Sebab kita perlu pastikan "second job" kita tu betul-betul kukuh dan dapat membantu kita melangsaikan hutang-hutang kita tu dalam masa 6 bulan paling cepatt. Kenapa 6 bulan? Abes nak tunggu sampai berapa tahun? 3 tahun? 10 tahun? Atau sampai anak dah kahwin pun hutang masih tak selesai lagi? Nak ke tanggung sampai ke tahap tu? 

Jadinya, 'second job' ni perlulah dari sumber yang kukuh, betul tak? Saya dah lama dalam bisnes Shaklee. Bisnes Shaklee ni adalah bisnes yang paling hampir kurang risiko dan paling mudah nak lakukannya (nak menjual, nak marketing, nak berkembang). Sebab kami mempunyai secret grup bisnes kami sendiri yang membantu dan support dalam bisnes ni. Ini amat penting untuk mereka yang baru memulakan bisnes Shaklee ni.. yelah anda dah lar ada masalah hutang kan, pastinya taknak mulakan perniagaan dengan modal yang besar dan berhutang lagi kan. Modal untuk mulakan bisnes Shaklee ni cuma RM75 seumur hidup. RM65 untuk pendaftaran dan memberkit, RM10 untuk pos penghantaran memberkit. Lepas tu boleh start bisnes dah. Saya ada secret grup sendiri untuk anda yang newbies ni. Saya akan bagi tunjuk ajar step-by-step sampai anda stabil dan boleh dapat income 4 angka. Rata-ratanya dalam 6 bulan pertama dah boleh achieved income 4 angka dan baru-baru ni ada yang telah memecahkan rekod saya sendiri dengan menjana income 4 angka dalam masa 2bulan! Yelah, orang lain boleh buat dalam 2 bulan untuk dapatkan 4 angka, takkan kita nak buat sampai 6bulan, sampai setahun kan? Ingat, tujuan nak berbisnes ni nak melangsaikan hutang, bukan nak menambahkan lagi hutang.. lagi cepat setel hutang, lagi cepat anda rasa lega, betul tak?

Ada yang join saya buat bisnes Shaklee ni sebab nak langsaikan hutang. Memang dapat selesaikan dalam masa kurang 12 bulan. AlhamduLILLAH.. sekarang ni beliau rasa lega dan masih meneruskan bisnes Shaklee ni sebab nak enjoy benefit yang Shaklee bagi.. Haa... jangan tak tahu, Shaklee punya marketing plan.. memang menarik.. dapat Cash, Car Bonus dan Convention. 3C. Kami panggil 3C. In Shaa ALLAH, jika anda berminat nak join di bawah saya, saya akan terangkan dengan lebih lanjut Shaklee Marketing Plan ni dan benefitnya sekali. 

Inilah grup bisnes saya, Beautiful-Powerful-Masters.. Saya ada buat kelas, offline coaching, online coaching secara berkala untuk memberi tunjuk ajar dengan lebih dekat. 


Offline coaching grup bisnes saya

Bersama leaders saya -Jiha dan Suria

Grup Gojes 

Jika anda berminat nak buat bisnes Shaklee untuk melangsaikan hutang, atau jika nak buat bisnes Shaklee sebab-sebab lain (pun bolehh..), boleh hubungi saya ok. Details saya kat bawah ni.. ;-) Moga dengan tunjuk ajar saya, anda dapat melangsaikan hutang-hutang anda atau paling tidak pun dapat meringankan bebanan hutang.. In SHaa ALLAH.. :-)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in