Saturday, May 3, 2014

Mealshakes --> Pelaburan terbaik untuk anak-anak kita! :-)

Sekarang ni anak-anak kita kerap kena selsema, demam dan batuk kan? Perasan tak? Kesiyan sebenarnya kat anak-anak kita ni, dahlar kecik-kecik lagi.. baru umur 4-5 tahun, pastu kat taska tu kan bercampur dengan kanak-kanak yang lain yang mana kita pun tak kenal mak ayahnya kan.. pastu elok je hantar anak pagi, petang amik derang dah kena selsema, batuk dan malam tetiba demam. Lagi teruk dan kritikal kalau anak kita tu ada masalah asthma macam anak saya Irfan. Mulalah tengah-tengah malam bergegas ke hospital nak amik neb.. kadang puluk 3-4pagi.. waktu orang lain tengah tidur kita bergegas anak beranak ke hospital.. Yeaa.. saya punyai pengalaman yang sama jika anda rasa anda menghadapi masalah seperti di atas.

Itulah sebabnya saya mengambil langkah 'pencegahan' sebab dah tak larat tengok Irfan kena makan ubat je memanjanggg.. masa saya kerja dulu dia duduk taska, memang kesiyann.. kadang-kadang tu teringat dia kat taska ok ke tidak sama ada cikgu dia bagi ubat ikut time ke tidak, nangis ke Irfan tu.. huhu.. memang sedih bila dikenangkan kembali.. tapi, sejak saya berikan Irfan Mealshakes, Omega Guard dan Chewable Vitamin C asthma attack, demam, selsema dan batuk Irfan makin lama makin kurang. Yelah, bila tubuh badan dah kuat sistem imunisasinya, maka dengan sendirilah tubuh badan dapat menghalang virus-virus jahat ni daripada melekat kat tubuh badan kita, ye tak?

Sape-sape yang pernah jumpa Irfan masa mula-mula saya start bisnes Shaklee mesti ingat betapa kurusnya Irfan! Kurus sebab SAKIT, tak sihat sebab Irfan telah diagnose asthma since 5 months old! Bila dah sakit, kerap kena asthma attack dan demam, terus HILANG SELERA MAKAN. Hati ibu mana yang tidak risau... Namun, saya kuatkan semangat dan sabar berikan Irfan rangkaian vitamin ini sebagai PELABURAN JANGKA MASA PANJANG Irfan. Dan.. berkat kesabaran kami, AlhamduLILLAH, Irfan kini SEMAKIN SIHAT, CERIA, makan portion saiz orang dewasa (hoho), dan BIJAKK! AlhamduLILLAH! 


Inilah pelaburan saya untuk Irfan.. AlhamduLILLAH, berbaloi dengan wang ringgit. Bagaimana dengan anda? Apa PELABURAN anda untuk KESIHATAN jangka masa panjang anak anda? Usah berkira-kira demi kesihatan mereka, kerana anak-anak adalah AMANAH daripada ALLAH, berikan mereka yang TERBAIKK..


Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in