Tuesday, May 27, 2014

Kelebihan mendaftar sebagai Ahli Shaklee dengan saya

Sekarang ni ramai dah daftar jadi ahli Shaklee berbanding 3 tahun lepas masa mula-mula saya join. Actually, Shaklee ni dah berada dalam platform bisnes MLM ni dah lama dah, sejak 58 tahun dulu. Haa.. kiralah sendiri bila tahun tersebut tu yea.. hihi.. Dan ramai yang join dulu dan sekarang kadang-kadang timbul, kadang-kadang tenggelam sebab tak dapat sokongan dari segi tips marketing, luahan perasaan, sokongan moral dan lain-lain lagi. Worst case ada yang mendaftar dengan harapan upline akan bantu serba-serbi, well, kalau bukan serba-serbi pun at least untuk 6-12 bulan pertama sampai stabil. Bukan mudah nak bina empayar bisnes ni, ye tak? Ada orang ambil mudah tanpa pedulikan orang yang mendaftar dengan mereka sebenarnya mempunyai impian sendiri. Untuk itu, hari ini saya nak cite dengan lanjut apa kelebihan jika anda mendaftar sebagai Ahli Shaklee dengan saya.

1. Pendaftaran secara Online
Sekarang ni Shaklee dah buat website untuk daftar dan beli barang secara online. Jadinya tak kira waktu, masa dan tempat, bila-bila masa sahaja saya boleh daftarkan anda. Even saya kat overseas pun saya masih boleh daftarkan anda sebagai Ahli Shaklee. Semuanya di hujung jari gitu. Nak beli barang pun mudah. Semuanya di hujung jari. Apa yang diperlukan ialah Nama, Alamat, No Fone, No IC, Emel, dan No Akaun Bank yang aktif. Pendaftaran dengan bayaran RM65 akan mendapat "memberkit" yang mana Shaklee akan pos terus ke anda (tambah RM10 untuk postage). Untuk mendapatkan Pendaftaran Percuma, anda perlu membuat pembelian barangan Shaklee bernilai 200uv sahaja! Mudahkan? 

2. Join "secret group" dalam Facebook
Haa.. yang ni special sangatt.. sape yang daftar dengan saya atau yang menjadi susur galur saya sahaja boleh join 'secret group' saya ni. Kenapa 'secret group'? Sebab dalam group ni saya share semua tips marketing, motivasi, caner nak mulakan bisnes anda, caner nak jana income 3-4-5 angka, nak mengadu masalah apa-apa, nak share pengalaman, semualah kat dalam ni. Nama pun "secret group" kan, jadinya apa-apa yang share hanyalah untuk anda yang register dengan saya dan mereka yang di bawah susur galur saya sahaja. 2 tahun lepas saya bukak 'secret group' ni cuma ada 10 orang saje.. sekarang ni dah ada hampir 200 orang kat dalam group ni. 

3. Whatsapp group
Whatsapp group pun adaaaa.. haha.. yang ni saya sediakan khusus untuk mereka yang memerlukan tunjuk ajar atau online coaching dalam kadar segera. Kat dalam group ni kami bukan setakat bincang pasal bisnes dan tips sahaja.. takdelah coaching sampai 24 jam gitu, tapi macam-macam cerita boleh dikongsikan bersama sebabnya saya faham, nak mulakan bisnes bukannya mudah. Banyak cabaran dan dugaan. 

4. 1-1 Specific Coaching
Kebiasaannya saya akan bagitau specific masa dan kat mana nak 1-1 coaching ni. Weekdays boleh, weekend pun boleh. 1-1 coaching ni tak kira sama ada online atau offline. Saya buat setiap hari, 7 days a week, tapi ada waktu saya tetapkan. Bila 1-1 Specific Coaching ni saya akan tumpukan terus pada masalah anda dan terus berikan solution. So, takde istilah simpan masalah sorang-sorang atau reput dalam kesedihan sorang-sorang. hihi.. 1-1 coaching ni anda boleh luahkan semua masalah sama ada personal atau bisnes. 

5. Special Sharing Session BPM
Special sharing ni is more like kelas untuk yang baru join atau baru nak mula bisnes. Setakat ni saya buat 2 bulan sekali. Bulan Mac haritu dah buat sekali dan May baru-baru ni dah buat jugak. AlhamduLILLAH, sambutan memberangsangkan. Ramai yang hadir. Banyak topik yang saya sharing bersama barisan leaders saya. Selain tu, ada jugak Magic Session bersama Presidential Master Shareeza (upline saya). Jom kita layan gambar lak..

1-1 Specific Coaching Leader Dahlia

1-1 Specific Coaching Leader Jiha dan Suria

 Special Sharing Session BPM #1

Special Sharing Session BPM #2

Basic Class di Terengganu

Magic Session with PM Shareeza 

Inilah yang saya tawarkan kepada anda jika anda mendaftar dengan saya. Sokongan untuk anda memulakan bisnes Shaklee dan sokongan untuk anda terus sustain dalam bisnes ini. Jika berminat nak mendaftar sebagai Ahli Shaklee dan ingin menikmati 5 kelebihan yang saya ceritkan di atas, hubungi saya 012-2541296 (sms/call/whatsapp)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Monday, May 26, 2014

Testimoni Mealshakes --> Berjaya atasi masalah sembelit

Masalah sembelit? mak aihhh.. seksa rasanya kan? nak-nak bertahun-tahun nanggung masalah sembelit ni.. boleh stress jadinyaa.. huhu.. tak cegah nanti jadi sakit lain lak.. jadi buasir.. dah kena double treatment. worst case boleh jadi kanser colon. yelah sebab proses detox tak lancar kan.. eish.. takmo, takmo... 

Habis caner? Setengah orang lebih  cenderung ambil ubat-ubatan. Asal nak membuang je makan ubat.. tapiii sampai bila? Pada saya lebih baik dapatkan sokongan supplemen untuk atasi masalah ini. Anak saya Irfan dulu pun ada masalah sembelit ni tapi senjak consume Mealshakes, alhamduLILLAH, takde masalah lagi.. lancorrr je kata orang perakk.. hihi.. sebab apa Mealshakes? Kerana Mealshakes bukan sahaja mengandungi multivitamin, multimineral, protein, malah ia mengandungi fiberrr.. tu sebab Mealshakes membantu dalam masalah ni.. tak caya? jom baca testimoni ni..


Jadinya, jika anda mengalami masalah sembelit ni dan rasa dah letih makan ubat setiap kali nak membuang, boleh amalkan Mealshakes ni. Oh ya! Mealshakes ni bukan hanya untuk kanak-kanak sahaja tau, dewasa dan warga emas pun boleh minum. Apatah lagi ibu hamil dan ibu menyusu.. memang digalakkan ambil Mealshakes ni. 


Cepat hubungi saya untuk membuat pesanan anda. Promo Mealshakes Buy 6 Free 1 tinggal 5 hari sahaja lagiii..! 

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


Friday, May 23, 2014

Mama Hot Rita Rudaini pun amik VIVIX macam I, uols!

Woot! Woot!
Last time saya pernah update tentang beliau memberikan Mealshakes untuk anak-anak beliau.. Kalini beliau consume Shaklee vitamins especially VIVIX untuk diri sendiri pulak.. Yezzaaaa... Mama Hot Rita Rudaini dah percaya dan jatuh cinta dengan produk-produk Shaklee.. 


Apa yang ada dalam VIVIX ni?
Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Hmm... no wonder Miss Rita ni nampak awet muda dan menawan sentiasa kan! I believe she's without make-up pun memang dah cantikk..! Ditambah pulak dengan VIVIX ni.. bukan setakat energy booster sahaja, tapi BONUS kulit wajah jadi cantik, berseri, menawan dan bebas cela. I pun dah rasa keajaiban VIVIX ni. Memang superbbb..! Lagi satu, saya taknak umur 30-an ni nampak macam 60-70, tu sebab saya amalkan VIVIX ni dari sekaranggg... so forever 30's gitu.. hihi.. 

Hubungi saya untuk mendapatkan sebotol VIVIX hari ini! atau boleh KLIK SINI untuk order secara online! :-)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Wednesday, May 21, 2014

Testimoni Mealshakes --> Selsema Adeeb hilang lepas minum Mealshakes

Nak cite pasal selsema ni.. saya pun sebenarnya baru baik selsema. Anak-anak saya pun sama jugak.. baru baik belaka. Tapi, yang cukup merisaukan saya ialah Irfan. Sebab dia ada history asthma attack kan.. memang takleh kena selsema Irfan ni.. jap gi melaratttt.. bagi dia Chewable Vitamin C dan Mealshakes. AlhamduLILLAH dah semakin beransur baik. Yusuf lak saya tak risau sangat, sebab dia breastfeed.. Apa yang saya telan, dia dapat khasiatnya.. saya telanlah segala Nutriferon, Vivix dan Vitamin C. terus lega.. alhamduLILLAH.. 

Memang bila anak-anak jatuh sakit, ibulah yang paling risau.. tak lena tidur, tak tenang hati bila ke tempat kerja.. macam-macam perasaan di bawa .. betul tak? tapi takpe, sekarang ni pada saya lebih baik kita ambil langkah mencegah dari mengubati.. Jom saya nak share testimoni Puan Siti Najihah, seorang ibu bekerja dan mempunyai 2 orang anak.. bukan mudah yea nak handle.. tambah bila anak-anak jatuh sakit atau tak sihat.. jom kita baca cerita beliau..

--------------------------------------------------

smalam agak merisaukan la skit sebb tgk dah deeb macam hidung berair...padahal mase main smalam elok je..
mungkin sebb hujan n sejuk..
ni first time dak deeb selsema..
 
 kat ats tu gambar dak deeb n abang die duk main2 kat tasik cempaka..
so risau takut selsema die melarat b4 tdo letak mealshake satu sudu kecik lam susu die..
bangun pagi tadi alhamdulillah nampak nafas ok je..dah tak selsema..
so menjegah lebih baik dari mengubati..

--------------------------------------------------
AlhamduLILLAH, saya tumpang gembira anak-anak beliau kembali sihat. Hati pun tak gundah gulana kann.. memang Mealshakes ni membantu meningkatkan sistem imunisasi tubuh badan anak-anak bila consume secara konsisten. Kita berikan mereka yang terbaik, In Shaa ALLAH, pasti yang kebaikan juga hasilnya.. 

Jika anda berminat nak dapatkan Mealshakes sempena promosi Buy 6 Free 1 ini, boleh hubungi saya naa.. ;-)

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

Monday, May 19, 2014

Masalah parut jahitan caeserian? Ikuti tips ini..

Sape bersalin secara czer? Saya dua kali bersalin secara caeserian. Parut jahitan memang tak best tengok kan? Memang tak cantik.. hihi.. masa anak pertama saya, Irfan, (sebab masa tu tak kenal Shaklee lagi.. haha..), memang parut jahitan tu jadi timbul, tak elok.. jadi besar.. tahlar tatau nak cakap caner.. bila tengok perut sendiri pun malu kat diri sendiri.. huhu.. tapi, masa bersalinkan anak kedua, Yusuf, masa ni dah kenal Shaklee, memang ESP tak pernah tinggal.. parut jahitan tu jadi cantikkk.. nipis, tak timbul, tak menggerutu.. memang eloklah! suka, suka, suka! 

Kenapa ESP? Sebab ESP adalah sumber protin kualiti tinggi, non-gmo soy, dan mempunyai 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh badan. Lagi satu ESP ni memang bagus untuk sihatkan sel-sel. Sel-sel kita ni perlukan sumber protin berkualiti tinggi untuk membina sel-sel yang dah mati tu. Bila sel-sel dah sihat, secara automatiknya, kulit kita jadi sihat dan elok. Memang kalau kita makan ikan, ayam, telur, daging tu semua dah ada protin tapiiii kena ingat, masak dalam suhu yang tinggi boleh memusnahkan khasiat protin itu sendiri! Jadi, bagaimana nak dapatkan sokongan protin lagi? Dengan meminum ESP, uols! 

Jom baca testimoni Pn Suraya ni.. beliau pun bersalin czer dua kali sama macam saya


Saya dah 3 tahun amalkan Shaklee ESP ni. Kalau sehari tertinggal, tak minum, memang rasa incomplete je hidup haritu. Ishh.. malas nak cakaplar kan.. sape yang dah konsisten minum ESP ni je yang faham apa yang saya maksudkan ni.. rugi kalau tak cuba, takkan nak biarkan parut jahitan czer tu buruk macam tu je.. kalau uol tak rasa buruk takpelah.. saya sebab malu dengan diri sendiri tu yang minum ESP ni.. hihi.. sekarang ni parut tu dah elok, hampir tidak kelihatan dah.. besttt.. (^__^)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor 
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 



Thursday, May 15, 2014

Rahsia mengatasi masalah anak asthma --> Jom ikuti kisah ibu ini yang memberikan anak-anaknya Shaklee Mealshakes!

Haa.. selalunya anak asthma ni memang merisaukan kita, ye tak? Especially kalau anak kita tu memang allergic macam-macam, memang senang trigger asthma dia. Mulalah tak tenteram rasa nak pegi kerja, kalau kat tempat kerja pun asyik teringatkan anak je.. Worst case, anak-anak yang bawak 6 tahun ni kalau kena serang asthma boleh bawak maut! Sebab apa? Sebab paru-paru mereka tak matang lagi. Jangan ambil mudah yea.. anak-anak kita masih kecil lagi. Dan jangan ambil ringan sebab sekali kena serang asthma ni kalau tak ambil langkah mencegah akan selamanya bergantung pada ubat-ubatan. I know, sebab anak saya Irfan mengalami masalah chronic asthma. Tapi, now, AlhamduLILLAH sebab saya bagi dia Mealshakes, Omega Guard dan Chewable Vitamin C untuk memperkukuhkan sistem imunisasi badan dia. 

Dan harini, saya bukan nak cite pasal IRfan.. hihi.. sebab dah banyak saya share pasal Irfan kan, jadinya saya nak anda semua baca lak testimoni Pn Siti Noriza tentang anak-anak beliau yang mengalami masalah asthma. Beliau berikan Mealshakes, alhamduLILLAH, kesihatan anak-anak beliau bertambah baik.


Haa, tu dia... panjang lebar Pn Siti ni bercerita. Saya pun tak nafikan Mealshakes ni memang membantu pertumbuhan anak-anak kita dan dalam masa yang sama membantu anak-anak kita lebih sihat. Lihat jelah Irfan sekarang ni, dah tak bergantung pada neb dan inhalernya. Cuma sekali-sekala batuk dan selsema tu biasalah.. senjak Irfan sekolah ni, memang aktif. hihi.. kita cuma perlu tahu nak control asthma trigger tu dan dalam masa yang sama berusahalah beri supplemen pada anak-anak untuk menjadikan mereka bertambah sihat. Bila anak-anak sihat, kita sebagai ibu pun bahagia, yea tak? tak lar risau hati tu bila pegi keja kan.. 

Anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan Mealshakes bulan ini sebab ada promo Buy 6 free 1. Pastinya saya ada  TIPS EXCLUSIVE untuk ibu-ibu diluar sana yang membeli dengan saya. 

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in