Wednesday, February 26, 2014

Stretch Marks? Euww.. tak cantikk hokkey.. Jom ikuti kisah benar ini dan cubalah apply TIPS ini ya..

Rata-rata ibu yang hamil akan mengalami stretch marks. Memang tak lawoo.. i know, walaupun i tak pernah ada stretch marks, but i know how it looks like.. ewahh.. tetiba speaking London ehh.. haha.. oklah, nak share dengan uols testimoni daripada Pn Norhana  yang mengamalkan Protin dan Vitamin C untuk masalah stretch marks beliau.. jom baca apa kata beliau..



Inilah yang Puan Norhana amalkan semasa hamilkan anak kedua beliau.. takde langsung stretchmarks tau!

Jika anda mempunyai masalah strecthmarks dan nak pulihkan semula kulit anda, boleh dapatkan ESP dan Vitamin C ini dengan saya. Pastinya ada TIPS EXCLUSIVE dan cara pemakanan yang betul untuk anda amalkan supaya mendapat hasil seperti yang anda idamkan! :-)

Hubungi saya.

Lots of Love..

 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Wednesday, February 19, 2014

Shaklee Difference --> Vitalea Shaklee with Iron formula TAK BUAT anda kena sembelit!

Selalunya kalau kita makan pil iron spital bagi ke, atau beli kat mana2 farmasi, kita makan pil iron tu pastu mesti kena sembelit kan.. memang seksa ya amattt.. especially kalau kita ni ibu berpantang, lepas bersaliinnn, nak pulak bersalin secara caeserean kan.. memang seksa! i know how it feels, dear.. saya dua kali bersalin secara Caeserean, masa Irfan, anak yang first, saya tak kenal Shaklee lagi.. memang SEKSA kena sembelittt.. tapi masa lepas bersalinkan Yusuf, saya dah kenal Shaklee, alhamduLILLAH, takde dah  masalah sembelit tu.. Jom saya nak kongsikan pengalaman Puan Siti yang juga bersalin secara Caeserean yang mengamalkan vitamin-vitamin Shaklee dan Vitalea..




Itulah 'difference'nya Shaklee Vitalea berbanding multivitamin atau pil-pil iron yang lain yang ada kat pasaran tu.. Jika anda seorang ibu berpantang, saya cadangkan anda amalkan Shaklee Vitalea ni bersama-sama set berpantang untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik. Oh ya! Promosi Shaklee Vitalea tinggal lagi 10 hari sahaja tauu.. Jika anda berminat nak mendapatkan Vitalea ini bersama apa jua set Shaklee yang lain, boleh hubungi saya.  :-)

Lots of Love..

 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Monday, February 17, 2014

Testimoni Set Hamil daripada Pn Hanna -->"Doc pun puji.. uri cantik, luka perinium sgt minimal dan proses jahitan sgt mudah.."

Harini saya nak share satu testimoni daripada Pn Hanna yang baru melahirkan anak ke-3 beliau.. 2 orang anak beliau sebelum ni beliau tak kenal SHaklee lagi masa tu, tapi untuk anak ke-3 ni beliau amalkan Shaklee sejak dari awal kehamilan. Jom kita baca kisah beliau..


Panjang lebar cerita beliau, tapi memang menarikkk.. jadi, jika anda seorang ibu hamil dan berminat nak mendapatkan Set Kehamilan Shaklee ni, hubungi saya ok. Pastinya jadual pemakanan dan konsultasi percuma berterusan diberikan oleh saya kepada anda ~ My Lovely Customer.. 

Lots of Love..

 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Friday, February 14, 2014

Ibu Menyusu kenapa perlukan supplemen?


Jika anda seorang IBU MENYUSU dan merasakan tidak memerlukan supplemen, PASTIKAN anda mampu untuk menyediakan kesemua 12 vitamin dan 7 galian dalam masakan harian sejajar dengan keperluan tubuh kita kita dan anak, dapat menyediakan makanan kaya protin, tinggi khasiat kalsium, dapat menyediakan buah-buahan yang kaya dengan kandungan Vitamin C serta makanan yang mempunyai kesemua keperluan Vitamin B termasuk asid folik dan biotin .... Jika anda rasa tidak mampu, anda perlu mendapatkan bantuan dan sokongan supplemen. 

Ini penting kerana kita taknaklah kita berusaha gigih menyusukan anak sehingga dua tahun tetapi keadaan fizikal kita TULANG RAPUH…, KULIT KUSAM, NAMPAK TUA DARI UMUR, TAK BERMAYA, LESU, ... dan banyakk lagi.. anda nak ke..?



Most customers (bf mom) di UmmiIrfan.Com mengambil set ini untuk menjayakan penyusuan mereka.. dan telah terbukti berkesan kesemua mereka berjaya dengan set ini. Boleh klik sini untuk baca TESTIMONI mereka. Anda pula bagaimana? 

Jika berminat untuk mendapatkan Set Penyusuan lengkap ini bersempena PROMOSI VITALEA, boleh hubungi saya.. :-)


Lots of Love..


 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Wednesday, February 12, 2014

HB Low --> Masalah BESAR ibu-ibu hamil. Caner nak atasinya?


Tahukah anda? MASALAH BESAR IBU-IBU HAMIL adalah IRON SUSAH DISERAP daripada makanan. Hanya 10% iron yang dapat daripada makanan. Jika banyak minuman KOPI, TEH, dan minuman bergas penyerapan juga susah kerana ia MENGHALANG PENYERAPAN.


Saya amalkan Shaklee Vitalea; multivitamin lengkap dengan formula IRON dan mengandungi 28 mineral dan vitamin yang diperlukan oleh tubuh badan terutamanya untuk IBU-IBU HAMIL. 


Masa saya hamilkan Adik Yusuf, sepanjang hamil saya tak tinggal Vitalea ni. Sebiji sehari sudah memenuhi keperluan IRON harian saya. Sampai sekarang saya masih amalkan. Jika anda ibu hamil, berpantang dan menyusu, saya AMAT mencadangkan anda tambahkan supplemen Vitalea ini dalam set yang anda ambil. 

PM saya sebelum HB turunnn lagi rendah.. jangan tunggu lama-lama ok! :-)


Lots of Love..

 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Monday, February 10, 2014

Masalah HB rendah semasa hamil? Tidak lagi dengan Shaklee Vitalea.. ikuti sharing ikhlas saya :-)

Harini sharing ala-ala quickie update.. haha.. saya nak share secara ringkas tentang Shaklee Vitalea ni.. ramai yang tak tahu lagi apa UNIKNYA Vitalea ni kan.. 

Shaklee Vitalea, multivitamin pertama di dunia. Uniknya multivitamin ini kerana ialah ianya dirumus khas dengan formula ZAT BESI (IRON). Shaklee Vitalea dicipta pada tahun 1915; merupakan multivitamin pertama di dunia. 

Apa yang MEMBEZAKAN Vitalea ni dengan multivitamin yang ada kat pasaran? 
- ianya disokong oleh 7 ujian klinikal
- teknologi salutan mikro membantu dlm pembebasan segera di dalam perut
- ianya menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenan dan potensi produk.

Haaa.. mana nak carik multivitamin camni?? kat Shaklee je ada tau.. saya yakin dgn Shaklee Vitalea sebab ada ujian klinikal dan kawalan mutu.. berbanding produk lain yg saya tatau sejauh mana effective dan safe produknya.. 


Saya amalkan Vitalea 1-2biji sehari untuk mengekalkan Hb pada paras normal dalam darah saya. Maklumlah lepas bersalin kan banyak kehilangan darah, jadi supaya saya tak rasa pening kepala atau letih, tambahan pula menyusukan Adik Yusuf, saya amalkan Shaklee Vitalea. :))


Lots of Love..

 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Wednesday, February 5, 2014

Diet Ibu Hamil

AlhamduLILLAH, Yusuf dah pun 5 bulan. Teringat masa pregnant kan Yusuf sangat BERBEZA rasa dengan pregnant kan Irfan. Yelahh, masa tu saya tak kenal Shaklee lagiii.. Bila pregnant kan Yusuf memang saya amalkan 100% vitamin-vitamin Shaklee. Kalau dulu masa Irfan, saya alami masalah alahan, masalah anemia, masalah overweight sampai kena minum air gula, masalah urine kotor, masalah hb low, kaki bengkak.. haishh macam2 masalah lagilah nak tulis panjang lak kang.. tapi dengan Yusuf saya TIADA MASALAH LANGSUNG sepanjang hamilkan Yusuf. Bukan saya tak ambil vitamin yang doktor kasi tu, tapi ianya TIDAK MENCUKUPI. Jujur saya katakan TAK CUKUP. Bila pregnant kan Yusuf, ALhamduLILLAH, tiada masalah kerana diet harian elok dan keperluan NUTRISI LENGKAP untuk saya dan Yusuf semasa dalam kandungan. Jom saya nak share sikit tentang diet ibu hamil..


" Menurut Perunding Nutrisi, Indra Balaratnam, cara terbaik untuk mendapatkan bekalan nutrisiyang diperlukan adalah dengan mengikuti panduan pengambilan diet harian berdasarkan piramid makanan Malaysia "


Ibu hamil memerlukan lebih tenaga, protin, kalsium, asid folik dan zat besi. 



Tenaga = ambil makanan yang mengandungi protien seperti daging, ayam, ikan, tofu, telur dan produk tenusu

Keperluan kalori harian 
================
Trimester Pertama - 2000 kalori sehidangan
Trimester kedua - 24000 kalori sehidangan
Trimester ketiga - 2650 kalori sehidangan

Sumber zat besi = kekacang, gandum dan sayuran hijau
kekurangan zat besi boleh mengakibatkan kelahiran pra-matang dan berat bayi yang terlalu rendah

Keperluan kalsium harian = 1,000 mg sehari
Sumber Kalsium = yogurt, ikan kecil, keju dan kekacang

Keperluan asid folik = 600 mikrogram sehari
Sumber asid folik = buah-buahan, kobis, sayuran warna hijau gelap, salada dan telur.
Asid folik penting dalam pembentukan saraf tunjang bayi.

Dalam tempoh kehamilan ini elakkan dari mengambil makanan berikut:- 
1. alkohol
2. minuman berkafein
3. makanan mentah



Ini Set Ibu Hamil yang saya amalkan sepanjang kehamilan saya.. Dan saya continue sampai sekarang.. Dan set ibu hamil ni lengkap dan memenuhi keperluan diet seorang ibu hamil.. percayalah.. kalau tidak, masa kan gynae saya syorkan saya amalkan set ini kan.. ;-)


Hubungi saya ok. 

Lots of Love..

 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe 


 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in