Tuesday, January 28, 2014

Slimming Set Bajet --> Alfalfa dan Lecitin


Ok darlingss.. Ni set slimming bajet PALING LARISSS bulan ni.. apa kata anda amik 2 beradik ni.. Jom saya kongsikan apa kebaikan Alfalfa dan Lecitin untuk tujuan slimming..


Alfafa

---------
※mencuci usus bagi membuang toksik
※mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
※membantu masalah penghadaman dan pencernaan
※melegakan sembelit

________
Lecithin
----------
※membakar lemak berlebihan di dalam badan
※mencantikkan kulit
※melembutkan najis,melembabkan usus serta meleraikan toksin
diusus


SHAKLEE memang BERBEZA berbanding produk pelangsing lain kerana:

1. Memberikan nutrien yang mencukupi.
2. Melindungi otot.
3. Penggunaan bahan2 asli bebas GMO.
4. Mengandungi makro & mikro nutrien penting.
5. Diuji secara klinikal.
6. Keluaran Syarikat yang sudah lebih 30 tahun bertapak

Nak Tahu Lebih Lanjut?
NAK MENCUBA?

PM saya sebelum terlewat hokkey..

Lots of Love..

 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe 


 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Monday, January 27, 2014

Jana income dari rumah dengan bisnes Shaklee

Sabtu lepas sempat saya buat offline coaching bersama-sama anak-cucu biz saya untuk small grup Dahlia Ayob. AlhamduLILLAH, grup biz Dahlia semakin membesar dan saya perlu bantu grup beliau untuk terus berkembangg.. Inilah bestnya dalam bisnes Shaklee.. anda tidak grow seorang diri.. saya juga tidak GROW seorang diri.. saya ada mentor saya sendiri yang cukup cemerlang dan hebat untuk membawa saya hingga ke tahap ini. Dan saya perlu DUPLICATE cara mentor saya untuk saya berjaya dalam bisnes Shaklee ini. AlhamduLILLAH, tiada kata-kata dapat diluahkan apabila saya dapat membantu anak-cucu biz saya menjana income 4-5angka, seperti saya. Inilah NIAT saya, untuk membantu orang lain mendapatkan kehidupan dan kewangan isi rumah yang lebih baik. 

Kebiasaannya, saya akan membimbing dan memberi tunjuk ajar kepada downlines saya step-by-step untuk menapak sehinggalah mereka dapat stabil dengan sendirinya. Stabil di sini bermakna mereka dah boleh menjana income 4 angka. Rata-rata mereka dapat menjana income 4 angka dalam masa 6-8 bulan. Yup, Shaklee mempunyai sistem pemasaran yang terbukti anda boleh menjana income hanya dari rumah.. Selain itu, anda juga perlu mempunyai mentor yang boleh membimbing anda, menyokong anda dalam susah dan senang, menyokong anda ketika anda jatuh dan bangkit, dan terus memberikan sokongan dan bimbingan sehinggalah anda bergelar Master Coordinator --> pangkat tertinggi dalam bisnes Shaklee. AlhamduLILLAH, saya mempunyai secret grup biz saya sendiri dan boleh membantu grup saya. Saya juga mempunyai secret grup biz bersama mentor saya. 

Inilah aktiviti grup bisnes kami, offline coaching di rumah sahaja

Hubungan secret grup kami bukanlah sekadar mentor dan mentee, tapi, ianya lebih daripada itu. Kami sangat rapat, seperti adik-beradik, dan boleh mengadu apa sahaja, hihi.. berkongsi kisah suka dan duka bersama-sama, meluahkan perasaan.. ianya lebih daripada sekadar bisnes semata-mata. Saya pasti anda juga perlukan grup seperti kami kerana masalah utama adalah ketika kita mula menapak dalam bisnes.. nak stabil bukan mudah.. perlukan sokongan daripada pelbagai pihak.. betul tak? 

Jika anda sudah tahu dan nekad untuk berbisnes, pastikan anda tahu siapa yang boleh membantu anda dalam susah dan senang.. siapa yang boleh menyokong anda ketika jatuh dan bangkit anda.. ini pentingggg kerana bisnes ni umpama nyawa kita.. kita dah invest modal untuk berbisnes, takkan nak rugi kan..? 

Walaupun begitu, saya dedicate entry ni khas untuk My Lovely Customers, My Loyal Followers dan siapa sahaja yang melawat blog saya ni, jika anda berminat untuk menjana income dari rumah bersama-sama saya dalam bisnes Shaklee ini, hubungilah saya. Tiada paksaan, sekadar ingin berkongsi dan membantu.. :-)


Lots of Love..

 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe 


 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Friday, January 24, 2014

Peluang bisnes dengan Shaklee.. mari saya kongsikan tipsnya

Harini dah 24 hb Januari, bermakna dah lebih separuh bulan Januari 2014 berjalan.. Saya pasti anda semua telah ada rancangan masing-masing, pelan jangka pendek dan jangka panjang.. Jika belum ada, ingin saya kongsikan peluang berbisnes bersama Shaklee.. AlhamduLILLAH, setelah hampir 3 tahun dalam bisnes Shaklee ni, saya berpuas hati dengan pencapaian saya... Saya harap saya akan menjadi Master Coordinator paling lewat Jun 2014 ni. Sekarang ni saya dalam proses untuk ke Key Coordinator. Moga ALLAH permudahkan dan memakbulkan impian saya bulan ini. 

Jika nak cerita tentang bagaimana saya bermula dengan Shaklee, saya bermula secara part-time. Masa tu push factor ialah anak saya, Irfan.. push factor ni sangat kuatt.. bagi followers tegar blog saya ni mesti tahu apa kisah anak saya Irfan ni.. Saya nekad untuk berhenti kerja sebagai Engineer setelah setahun dengan bisnes Shaklee. Bukan kerana duit semata-mata tapi, keluarga, anak-anak dan masa berkualiti bersama keluarga yang saya inginkan. Di samping itu, saya juga ingin membantu orang ramai mendapat kesihatan yang lebih baik dan dalam masa yang sama dapat menjana income dari rumah.

Sekarang saya fulltime WAHM (Work-At-Home-Mom). Pastinya anda tertanya-tanya adakah menjadi WAHM dengan bisnes Shaklee menjamin masa depan? Cukupkah nak menampung perbelanjaan keluarga dan anak-anak yang bersekolah? Untuk itu saya ada beberapa tips:

1. Jika anda seorang ibu yang bekerja, rancang bersama suami apa keperluan hakiki, keperluan semasa kecemasan, keperluan suka-suka dan termasuk simpanan.. Bila dah list down apa semua keperluan tu, listkan juga berapa modal untuk keperluan tersebut. Baru clear berapa anda perlukan dalam sebulan.

2. Selalu jadikan gaji bersih kerja hakiki anda sebagai benchmark. Permulaan bisnes adalah sesuatu yang sukar dan anda perlu struggle, jadi, berkemungkinan ada turun dan naik terutamanya dalam fasa 12 bulan pertama. Apapun fasa 12 bulan pertama anda perlu redah apa sahaja, jika anda lepas 12 bulan pertama ini, bermakna fasa yang seterusnya adalah mudah. Bila bonus Shaklee anda adalah sama dengan gaji bersih anda, maka, keperluan-keperluan tadi dapat dipenuhi, jadi dah boleh consider sama ada nak berhenti kerja ataupun tidak. Saya berhenti kerja bila saya naik Senior Supervisor, masa tu income saya lebih sikit sahaja daripada gaji bersih saya. Saya tak tunggu lama kerana push factor saya telah menolak saya.

3. Jika masih tidak berpuas hati dengan bonus Shaklee yang lebih sikit daripada gaji bersih anda tadi, anda boleh rancang berapa income anda nak lagi dalam bisnes ni. Inilah yang saya ajarkan kepada susur galur saya.. kami punyai target setiap bulan berapa bonus yang kami nak.. bila dah rancang target, kami akan pastikan target kami achieved. AlhamduLILLAH, setakat ni semuanya berhasil kerana Shaklee mempunyai sistem tersendiri untuk menjana income dari rumah. Bukan hanya bonus daripada hasil jualan sendiri sahaja, malah kami dapat bonus kereta, nett personal bonus, coordinator incentive, dan leadership bonus. Selain itu, saya juga dapat mengumpul point untuk trip sama ada local trip, overseas trip dan UMRAH. Best kann.. Sape taknak kan.. semua trip dan UMRAH tu adalah FREE ditaja sepenuhnya oleh Shaklee bertaraf 5-6 bintang. 

Itulah serba sedikit tips yang saya dapat kongsikan bersama anda apabila berbisnes Shaklee dari rumah. Andai kata azam tahun baru ni anda nak jadi WAHM, teruskan sahaja.. apatah lagi dengan bisnes Shaklee ni anda akan dapat lebihh daripada apa yang anda bayangkan.. Apapun nak jadi WAHM ni kena YAKIN. itu paling utama. Saya sendiri mengambil masa setahun untuk yakinkan diri boleh jadi WAHM, tapiiii bila dah jadi WAHM saya tidak menoleh ke belakang lagiii.. terus pandang ke depan.. susah payah, suka tak suka kena redahhhh.. NO TURNING BACK kerana inilah jalan yang saya pilih.

Apapun keputusan kita, kita mesti YAKIN.. dalam biz juga sama... bila dah pilih untuk berbisnes, pastikan fizikal dan mental bersiap sedia untuk MENYAKINKAN diri kita bahawa inilah jalan yang terbaik untuk kita.. inilah jalan yang ALLAH nak kita lalui.. pasti ada sebab dan hikmahNya.. 

Ini saya kongsikan aktiviti saya bersama-sama anak2 biz saya.. Kami mempunyai secret grup bisnes sendiri agar mudah untuk saya memberi 'sentuhan' untuk anda bermula sehingga stabil dalam bisnes Shaklee ini.




Jadi, dah bersedia dan YAKIN nak jadi WAHM? Kalau dah bersedia, boleh PM saya untuk sama-sama kita berbisnes Shaklee. Jangan risau kerana saya akan beri tunjuk ajar step-by-step untuk anda bermula sehinggalah anda boleh capai income yang anda inginkan, tapi saya perlukan yang betul-betul berminat, independent, fokus, rajin, self-motivated dan bersungguh-sungguh. 

Hubungi saya :-)


Lots of Love..

 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe 


 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Wednesday, January 22, 2014

Projek Memikat Suami! Jom rapatkan keintimanmu dengan Shaklee Alfalfa :-))

Ewahhh.. senyum lebor kome yea bila cakap pasal Projek Memikat Suami ni.. ehh.. ni bukan tajuk drama tu tau.. sebenarnya saya pun tak pernah tengok drama tu, cuma dengor2 tajuknya jelahh.. tak berkesempatan pun nak tengok derama kat tv.. ater sebuk bebenorrr.. ahaks! Haa.. ni ler dia nak share dengan uols nii.. mesti tak sabor kann.. saya nak share satu testimoni bagaimana Alfalfa ni dapat merapatkan keintiman suami isteri.. Jom baca perkongsian Pn Rashidah ni..


Haaa.. todiaaa.. amekaww.. sape taknak suami happy kan.. suamilah kita kena jaga betul-betul.. kang merajuk ke, memendam rasa ke.. kita jugak yang susah kan.. Uols toksah pikir banyak-banyak.. Alfalfa ni tengah ada promosi.. baik amik sebotol.. tengok caner .. test power uols kan.. Gitu.

Alfalfa ni ada 2 botol, satu saiz small, satu saiz large. Ramaiii yang amik saiz large sebab berbaloi dengan hasilnya..


Lots of Love..

 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe 


 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Monday, January 20, 2014

Pakaian lama kelihatan seperti baru. Bestnyaa dengan Shaklee Get Clean! :-)

Morning uols! Ewahh.. konon pagi bebenor ler hapdet blog ni yea.. hihi.. Dah selesai basuh pakaian semua, Yusuf pun dah breastfeed, dah tidur dah pun, barulah ada masa nak hapdet blog ni haa.. tapi harini cam tetiba nak cite pasal sabun basuh kain lah.. boleh ekk..

Saya ni memang bab2 cuci pakaian ni memang 'bercinta' sikittt.. haha.. kalau boleh nak suruh je baju2 dan kain2 tu berjalan sendiri masuk washing machine.. haha! Hover mak hokkey! Kadang2 yang mengecewakan saya, bila basuh, ada pakaian yang warnanya luntur.. nak cepat kan, semua sumbat sekali.. padanlah muka.. saya ni tak rajin bebenor.. so gitulah jadinya.. pastu bila basuh malam sebelum tidur, besok pagi nak sidai kadang2 pakaian bau masamm .. euwww tak suka tau! kenalah basuh sekali lagiiii.. padan muka sekali lagi konon nak cepat, jadi lambattt.. bila dah sidai lambat keringgg.. kena pulak cuaca tak menentu.. lama2 pakat tak lipat baju2 dan kain2 tu.. So, gitulah citenyaaa.. saya pasti ada ibu2 kat luar sana macam saya kannn.. kalau ada, anda mesti teruskan pembacaan anda... 


Sehinggalah saya mencuba rangkaian GET CLEAN Shaklee, sabun basuh dan fabric softener dia.. memang besttt.. sabun basuh dia guna sikit je tapi bersih-sebersihnyaa..! Fabric softener dia pun besttt.. guna sikit je, tapi wangiiiii.. kira kalau heavy load kat dalam mesin pun pakai sikit je.. memang jimaattt... inilah 'pembantu' saya semasa mencuci pakaian... memang besttt dua sekawan ni.. tak pernah menghampakan saya.. Bila guna 2 sekawan ni,

~ Pakaian lebih bersih, SANGAT BERSIH berbanding pencuci pakaian biasa yang ada di pasaran
~ Pencuci ni dan pelembutnya SAFE untuk pakaian baby saya, Yusuf. So takyah nak invest extra untuk beli detergent lain khas untuk baby saya.. jimatkan! 
~ Pelembutnya SANGAT WANGI dan lembut pada pakaian.. ohh saya suka bau wanginyaaa.. 
~ Pakaian cepat kering tau, elok sangatlah dengan cuaca yang tak menentu ni kan.. sat hujan, sat cerah..

~ Lagi satu, pakaian kita warnanya tak pudarrr... tak lusuhh... kekal cantik berserii, macam pakaian baru uols!

Bestnyaaa.. kerja-kerja membasuh pakaian menjadi lebih mudah uols dengan Get Clean! Dan ini bukan overclaim yea.. tapi, ini perkongsian daripada saya.. inilah kesannya bila menggunakan rangkaian pencuci pakaian Get Clean Shaklee. Berbaloi-baloi dengan uwangg muu.. ! :-)

Hubungi saya jika anda berkenan nak pinang dua sekawan kat atas tu yea.. ;-)


Lots of Love..


 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe 


 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Friday, January 17, 2014

Masalah keputihan? Usah pandang ringan sebab ianya boleh menjadi satu penyakit! Bertindak sebelum terlewat dengan Shaklee Alfalfa

Kalau nak cerita keberkesanan Alfalfa untuk mengatasi masalah keputihan ni pernah dah saya share testimoni sebelum ni.. Tapi, harini saya nak share lagi satu testimoni daripada Pn Azie yang mengalami masalah keputihan dan mengamalkan Shaklee Alfalfa selama setahun, AlhamduLILLAH, masalah keputihan semakin hilang.. sape taknak kan.. actually masalah keputihan ni kena cegah sebelum merebak takut nanti jadi satu penyakit.. tambah kita perempuan, Miss V kita tu perlu take care lebih ok.. Jom baca testimoni beliau..


Selain itu, suka saya kongsikan sekali lagi KHASIAT Alfalfa ni.. banyakk khasiatnyaa.. memang tidak terperi.. ewahh.. bukan untuk wanita sahaja, malah untuk lelaki juga.. 


Ayuh wanita sekalian yang mengalami masalah seperti Pn Azie ni saya sarankan bertindak segera sebelum masalah anda menjadi satu penyakit.  Hubungi saya naa.. :-)

Lots of Love..

 
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe 


 *Click here  to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in