Tuesday, December 24, 2013

Persediaan untuk anak-anak bersekolah ~ Supplemen Omega-3

Tinggal lagi 7 hari sebelum kita meninggalkan tahun 2013 untuk melangkah ke tahun 2014. tengoklah gambar saya capture ni.. pepagi dok nyusun vitamin-vitamin untuk COD sekitar Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi, KLIA dan sedaerahnya.. semua set tu ada ADD-ON Omega Guard uols! Siap ada yang order 2-3 botol terus..  :-) AlhamduLILLAH.. dengan sokongan padu daripada anda semua, saya masih disini untuk terus berkongsi kebaikan produk-produk Shaklee..


Ok, itu dia cite nak COD harini... selain tu, saya nak cite jugak vitamin-vitamin untuk anak-anak kita sebagai persediaan bersekolah.. rata-rata ibu bapa mengutamakan pakaian, kasut, beg, alat tulis, buku-buku untuk anak bersekolah TAPIIII mereka lupa, on top of that, yang PALING PENTING ialah makanan tambahan iaitu supplemen/vitamin. Kenapa saya cakap supplemen paling penting? sebabnya, anak-anak kita aktif di sekolah, kadang-kadang makan pun ikut  dan je.. lagi-lagi anak2 kita yang suka makan 'junk food', 'instant food' tu.. haa.. lagilah kena amik supplemen. Lagi satu, sebab tak semua nutrisi dalam makanan dapat diserap sepenuhnya oleh tubuh badan.. jadi kenalah amik supplemen.. kalau tak mulalah letih, lesu, tak larat, malas je.. Jadi, apa yang saya cadangkan? Saya cadangkan 2 supplemen ini iaitu Mealshakes dan Omega Guard.

Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak

- Yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit.etc athma, eczema

- Memperkuatkan sistem imunisasi badan

- Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
- Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
- Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
- Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.  
- Kudapan menarik pada bila-bila masa
-  Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium.

Ini adalah 2 supplemen WAJIB untuk kanak-kanak kerana kedua2nya tak mampu dihasilkan oleh badan dan perlu diambil dari diet harian.


Irfan juga akan bersekolah tahun 2014 ini dan pastinya saya akan berikan Irfan yang terbaik tambahan pula sebelum ni Irfan ada history masalah asthma.. Irfan pulak jenis kurang makan sayur, dah tentu Irfan sangat perlukan Mealshakes dan Omega Guard ni.. dan saya sebagai ibunya tentulah saya akan pastikan dia sihat, ceria, cergas dan cerdas di sekolah nanti.. 

Jom para ibu bapa, kita mulakan tahun 2014 ini dengan memberikan anak-anak kita yang terbaik dari segi jasmani dan rohani. :-)

Lots of Love..




Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in