Thursday, November 28, 2013

Bacaan diabetes turun dari 17 ke 5.4 selepas KONSISTEN 2 minggu dengan Shaklee VIVIX! AlhamduLILLAH..

AlhamduLILLAH, itulah yang saya dapat ucapkan. Memang amazing dengan Shaklee VIVIX ni.. kalau tak, takkan sehari 2-3 botol Set Promo VIVIX licin kann... harini saja 4 botol licinn... bukan sebab harganya yang luar biasa sahaja, tapi kerana KEBERKESANANNYA juga LUAR BIASA.. Meh kita baca testimoni Pn Halimatun ni.. detail cite beliau tentang ayah beliau yang mengidap diabetes dan sekarang kembali sihat.. 


Ingin tahu apa lagi MANFAAT VIVIX?



Apapun kita hanya mampu berusaha diikuti dengan doa dan tawakal maka nampaklah hasilnya.. Inilah investment kita yang terbaik untuk ibu bapa kita.. ibu bapa kita tiada galang gantinya.. kita kat dunia ni HANYA ada seorang ibu dan seorang bapa sahaja kan..? jika kita boleh beli barang make-up, handbags, kasut cecah ribuan ringgit, mengapa tidak kita invest tak sampai RM400 untuk ibu dan bapa kita? 

Hubungi saya untuk mendapatkan Shaklee VIVIX bulan November ini untuk mereka yang tersayang.. ;-)

Nak order secara online? KLIK SINI.



Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Wednesday, November 27, 2013

Testimoni saya sendiri, Ibu Menyusu mengamalkan Shaklee VIVIX

Ini testimoni saya sendiri, seorang ibu menyusu dan mengamalkan Shaklee VIVIX. Saya sharekan pengalaman saya sendiri dengan anda semua:

Before this uols mesti penah baca statement kata vivix tu bf mom takleh minum kan, tp i minum je.. bila malam memang tengah tidur tersedar sebab baju basah! susu sentiasa rasa penuh sampai adik yusuf taknak minum sebab terlalu kenyang. memang i lak yang tak tido lena.. hihi.. baru nak lelap tiba-tiba terasa baju basah. so, vivix memang boleh diambil oleh ibu menyusu hokkeyy.. and it works for me! susu mencurah2 sampai baju basah melencun!

Jadi, ibu-ibu menyusu sekalian, jangan ragu-ragu untuk mengambil Shaklee VIVIX ni. Yang pasti Vivix ni repair sel-sel tubuh badan kita dan bagi 'energy' kepada sel-sel tubuh badan kita. Ingat hormon oxytocin? Yess.. bila tubuh badan kita sihat, sel-sel bekerja pada tahap optimum, hormon oxytocin akan dirembes keluar, maka secara tak langsung proses penghasilan susu ibu menjadi lancar. Lagi satu bila kita makan makanan yang kita suka, susu badan juga mudah dihasilkan.. sebab hormon oxytocin tu tadilah yang menyebabkan jadi begitu.. tak caya? uols boleh try makan makanan yang uols suka dan lepas tu cer pam/bf baby uols.. mesti amazing hasilnya.. :-)

Apakah ingredients Shaklee VIVIX ni?
 Polyganum Cuspidatum, Elderberi Eropah, Purple Carrot dan Anggur Muscadine.

Secara ringkas fungsi setiap kandungan tersebut:


Polyganum Cuspidatum

Sumber yang unggul bagi Resveratrol
•Akarnya ("He Sho Wu") kaya dengan kandungan resveratrol

•Digunakan sebagai ubat tradisional untuk merawat rambut beruban di negara China & Japan selama lebih 100 tahun

•100% semulajadi

•Min. 98% tulen
•100% bebas emodin = Selamat dan Mudah diterima oleh tubuh


Elderberi Eropah
  • Satu daripada manfaat Elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B.
  • Berry mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengan yang demikian mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.
  • Pada masa yang sama, Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin, yang memberi kesan anti-radang.
  • Ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selesema atau influenza.
  • Walau bagaimanapun, Elderberry tidak hanya kaya dengan antioksidan, tetapi juga vitamin A, B dan C dan nutrien seperti asid, amino acids, carotenoid, tannin dan rutin.

Anggur Muscadine
-Lebih Kromosom : 20 berbanding19 kromosom- Membantu melanjutan usia
-Kuasa Antioksidan- 40 X lebih tinggi
-Polifenol yang penting dalam Anggur Muscadine : Elagik Asid, OPCs (oligomerik proanthocyanidins)& Kuercetin
-anti-kanser, antioksidan, anti-inflamasi

Kebaikan Polifenol Anggur Muscadine
-Anti-kanserü
-Menyokong kesihatan sendiü
-Mengurangkan kedutanü
-Mengurangkan risiko penyakit jantungüMengurangkan komplikasi diabetesü
-Mengurangkan risiko bronkitisü & penyakit lelah


Purple Carrot
-Mengandungi polifenol Anthocianin yang amat berkuasa untuk:
-Antioksidan
-Anti-inflamasi

-Agen Anti-bakteria

-Mengurangkan kolesterol Kebaikan kesihatan

-Meningkatkan fungsi imun
-Meningkatkan penglihatan visual
-Antibiotik semulajadi
Melindungi daripada penyakit jantung

KEBERKESANAN~Satu hidangan Vivix™ mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.10x ganda lebih hebat dari resveratrol.

Nak baca lagi testimoni Shaklee VIVIX? Boleh klik sini.



Jika berminat nak dapatkan Shaklee VIVIX ini jangan malu, jangan segan,  silalah hubungi saya di talian 012-2541296 (sms/call/whatsapp) atau emel ke rafaliah@yahoo.co.uk untuk sebarang pesanan. Anda juga boleh KLIK SINI untuk order secara online! Pastinya setiap pembelian cara pemakanan, EXCLUSIVE TIPS, dan konsultasi percuma.




Lots of Love..



Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Friday, November 22, 2013

Masalah Ulcerative Colitis (UC), AlhamduLILLAH kini beransur pulih dengan Shaklee VIVIX.


Harini saya nak share pengalaman Pn Biey Bnashma Malek apabila suami beliau disahkan menghidap ULCERRATIVE COLITIS dan berusaha memberikan suami beliau VIVIX. 
Sedikit penerangan (dlm English sbb saya direct copy paste) tentang penyakit Ulcerative Colitis ni:

Ulcerative colitis (Colitis ulcerosaUC) is a form of inflammatory bowel disease (IBD). Ulcerative colitis is a form of colitis, a disease of the colon (large intestine), that includes characteristic ulcers, or open sores. The main symptom of active disease is usually constant diarrhea mixed with blood, of gradual onset.

AlhamduLILLAH, sakit beransur pulih dan doktor sendiri tanya mana nak beli VIVIX ni! :-)) Jom kita baca kisah beliau dan suaminya..

-------------------------------------------------------------------------------
Dh lama nk share story ni. I memang bekalkn mr hubby nutriferon n vivix utk kesihatan memandangkn die ni x suka makan pil. Yg plg utama sekali sbb resdung n masalah 'pembuangan' die. Masa raya puasa hr tu mr hubby disahkan menghidap ulcerative colitis dan akibatnya kami beraya di spital selama 4 hr..akibat pendarahan yg berlaku semasa proses 'pembuangan' mr hubby kekurangan darah n terpaksa dimasukkan 1 pain darah...


Lps kuar dr ward...Mr hubby stop pengambilan vivix selama sebulan! Katanya vivix ni mahallah..so die nekad x nk minum dh...
Ok I malas nk membebel banyak kali sampai perang dunia hanya sbb vivix. So I biarkan mr hubby... 

Tetiba lepas sebulan mr hubby kata skg ni "membuang" kuar darah baliklh...menitik2..hati isteri mana x risau bila dengar camtu?
Dh berapa lama? Adalh dlm seminggu die kata..YA ALLAH...tuhan ajelh yg tau perasaan I masa tu.. seminggu die bleh diamkn aje...jupe doctor bgtau masalah n doc bg 1 ubat utk stopkn pendarahan tu...ubat tu dibekalkn utk 10 hr.. dlm masa tu tya mr hubby camana kesannya...jwb die x de kesan ubat yg doc bg masih lg berdarah...ubat dh hbs dh 10 hr tp x de kesan camana ni?

Masa tu dh x fikir bnda lain, sbb org kata vivix ni tonik ajaib bleh selesaikan byk masalah kesihatan...so paksa mr hubby minum vivix blk..tp biasalh lelaki tetap dgn keras kepalanya..msh x nk minum...hati isteri tetap bersabar melayan kerenah suami, x bputus asa pujuk lg...akhirnya mr hubby minum balik...x tau bila masa die mula...

Satu hr tu terpikir nk tya mr hubby...msh kuar darah lg ke?
Jawabnya dh x de...brp hr minum vivix? Dgn tersenyum jawabnya 2 hr..
2 hr maksudnya 2 sudu teh vivix? Mmg mengejutkan sbb dgn 2 sudu teh vivix pendarahan mr hubby masa "membuang" dh x de..
Syukur sangat masa tu...dengan izin ALLAH SWT suami serasi dgn VIVIX...
so skg dh x payah nk remind mr hubby utk minum vivix...hr2 die wajib minum...
Bila gtau doc psl ni...doc advise continue je vivix tu...

Alhamdulillah doctor juga menyokong siap tya lg mna nk beli VIVIX ni! 


-------------------------------------------------------------------------------
AlhamduLILLAH, saya juga tumpang gembira bila Pn Biey kini tidak lagi susah hati mengenangkan masalah yang suami beliau hidapi. Apapun kita cuma berusaha, dengan izin ALLAH jua penyakit dapat disembuhkan. 

Ok, bulan ni ada OFFER Shaklee VIVIX tapi harini dah 20hb, jadinya TINGGAL LAGI 10 HARI SAHAJA lagi untuk anda mendapatkan Shaklee VIVIX ni . Harga retail sebotol ialah RM475.

Dan jika anda ingin mendapatkan Shaklee VIVIX ni secara terus daripada Pn Biey, anda boleh hubungi beliau di talian 011 26378984.


Lots of Love..



Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Wednesday, November 20, 2013

Testimoni masalah kulit wajah, kini TAK PERLU MAKE-UP! :-)

Lagi dan lagi nak share testimoni... rasa teruja nak share dengan uols bila hari-hari baca testimoni customers tau.. tengok jelah testimoni ni, saya pasti semua mampu nak jadi macam beliau kan.. segalanya mungkin dengan Shaklee.. tapiiii.. perlulah KONSISTEN yea.. ;-)


Set apa yang beliau consume? Haa... inilah setnya.. tapi beliau tak amiklah GLA tu.. GLA tu optional.. kalau nak tambah pun boleh, taknak pun takpe.. 


Jadi, jika anda ingin mendapatkan jadual pemakanan, EXCLUSIVE TIPS, konsultasi percuma berterusan serta boleh join EXCLUSIVE grup facebook kami, hubungi saya ok.. Jangan lambat, kerana saat anda berfikir nak cuba atau tidak, orang lain dah cantik berseri2 dah tau.. ;-)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Monday, November 18, 2013

Masalah kulit wajah --> Bangun tido muke fresh sangat.. yang penting tak berminyak dah muka .. ~ Puan Jue

Suka bebenor saya share testimoni My Lovely Customer.. haa.. ni salah seorang daripadanya.. ni testimoni Pn Jue.. beliau consume set bajet untuk Skin Care iaitu ESP dan Vitamin C. Beliau juga seorang ibu menyusu. Masalah beliau ialah kulit kusam, parut jerawat dan susu takde kualiti.. Jadi, berdasarkan bajet yang beliau ada, saya syorkan supplemen-supplemen minimum untuk beliau.. AlhamduLILLAH, selepas seminggu mengamalkannya, inilah feedback daripada beliau.. 


Teruja kan baca testimoni beliau.. memang teruja.. rata-rata customer saya SANGAT sukakan 2 supplemen ini. Ada yang cakap, bila amik dua supplemen ni, takyah pakai pencuci muka mahal2 pun kulit dah glowing dan berseri.. memang bebas jerawat dan parut2 semua pudar.. Saya sendiri pun mengamalkannya.. inilah sebab saya syorkan kepada My Lovely Customers dan saya sharekan kebaikan dan hasilnya dengan anda semua, followers saya.. :-) AlhamduLILLAH, ianya berkesan dengan izin ALLAH jua hendaknya.. lagipun kecantikan adalah anugerah ALLAH, jika kita tidak berusaha menjaganya dan memeliharanya maka secara tak langsung kita tidak berterima kasih dengan nikmat ALLAH.. betul tak? Fikir-fikirkan..

Jika anda ingin mendapatkan Set Bajet untuk Skin Care ini bersama-sama jadual pemakanan, TIPS EXCLUSIVE dan konsultasi percuma berterusan, silalah hubungi saya. :-)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Friday, November 15, 2013

Testimoni bergambar --> Kulit wajah cerah sekata, bebas parut dan semakin berseri

Yezzaa... inilah dia testimoni harini yang sempat saya share.. haa.. ni kira quickie hapdet ler ni.. hihi.. tapi sebab testimoni ni siap dengan gambar, saya jadi tak sabar nak share dengan uols semua tau.. ;-) As usual, lets the testimony speaks itself kann.. 



Pada saya, vitamin-vitamin di atas yang Cik Shikin sebutkan tu takkan lengkap tanpa pengambilan ESP. Sebab ape, sebab ESP ni  ialah protin, dan sel-sel kita dibina oleh protin. Dr Bruce Miller cakap kita ni ialah 90% protin. Sel-sel kita bertukar ganti setiap 21 hari, jadi, untuk membina sel-sel yang sihat perlulah dapatkan sumber protin yang berkualiti tinggi. Shaklee ESP adalah sumber protin yang berkualiti tinggi. ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.

Haa yang saya nak tekankan iaitu soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

Best kan Shaklee ESP ni.. memang bestt.. saya dah 2 tahun lebih mengamalkan Shaklee ESP ni sebelum hamil, semasa hamil, semasa berpantang dan sekarang ni fasa saya menyusukan anak kedua saya. AlhamduLILLAH, Shaklee ESP tidak pernah menghampakan saya. Gabungkan Shaklee ESP ini dengan vitamin-vitamin yang lain untuk hasil yang lebih efektif ! Percayalah ! 

Oklah, cite panjang pun tak guna jugak sebab hanya yang dah amalkan ESP ni je tahu apa yang saya maksudkan ni.. kata orang tak kenal maka tak cinta.. so, sape dah amalkan dan dah rasai kehebatan ESP ni je yang faham saya tuliskan ini.. ;-)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in