Tuesday, July 23, 2013

Kehebatan ESP dan rangkaian vitamin untuk ibu menyusu daripada Shaklee memang TIADA TANDINGANNYA.. Ikuti kisah Pn Haliza..

Kata orang, tak kenal maka tak cinta... bila dah kenal dan tahu, memang akan akui KEHEBATANNYA.. itulah ESP dan rangkaian set vitamin untuk ibu-ibu menyusu.. memang tiada tandingannya.. Banyak dah kisah ibu-ibu menyusu yang berjaya dengan Set Penyusuan Shaklee ini yang saya kongsikan di dalam blog ini.. Jadi, harini saya nak sharekan kisah Pn Haliza dengan ESP dan rangkaian vitamin untuk ibu menyusu.. 
----------------------------------------------------------------------
Pertama kali saya jatuh cinta dengan Energing Soy Protein (ESP) ialah waktu saya menyusukan anak kedua saya. Saya beli Set 3M. Dalam set tu ada Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP. Rasa susu soya yang light memang membangkitkan selera minum saya. Agak-agak bosan dengan soya plain, saya akan tambahkan perasa lain yang kena dengan selera saya. Antaranya ribena, milo, horlick atau dicampur dengan air BLISS. Ditambah lagi vitamin lain yang membantu saya untuk mendapatkan nutrisi penting untuk tumbesaran anak melalui susu ibu.

Dipendekkan cerita, anak pertama saya cuma dapat menyusu sampai umur sebulan setengah je. Lepas tu terpaksa bagi susu tepung sebab susu kering. Memang sedih sangat waktu tu sebab sepanjang tumbesaran anak sulung, kerap keluar masuk hospital. Sehingga usia setahun setengah, 3 kali berkampung di hospital sebab kena jangkitan kuman kat paru-paru. sekali masuk wad sampai seminggu. Letih... Memang tersangat letih..Maklum la.. Bukan pergi bercuti...

Saya diperkenalkan dengan Shaklee oleh teman sepejabat iaitu Ain, Nana dan Mas. Mereka ni team breastfeed kt opis. Mereka galakkan rakan2 untuk menyusu badan. masa tu saya baru masuk office selepas ambil cuti bersalin 3 bulan. Masa tu susu badan masih ada cuma tak cukup untuk anak kedua. Mereka cadangkan supaya saya cuba set basic menyusu. Syukur alhamdulillah. Susu pun meriah. Dua bulan cuba set basic menyusu, saya pun upgrade ambil set 3M. Anak suka sangat sebab puas menyusu. Tidur pun makin nyenyak.

Apa yang saya nak tekankan kat sini, perbezaan antara kedua-dua anak saya dengan Shaklee dan tanpa Shaklee ialah:
1) Anak Shaklee saya mempunyai sistem imune yang baik kerana dia jarang jatuh sakit (demam, batuk, kahak)
2) Selera makan dia sangat-sangat baik.
3) Kurang gejala sembelit berbanding anak sulung.
4) Anak kedua saya juga tidak menggunakan nebulizer berbanding anak sulung.
5) Dia lebih ceria dan kurang meragam.

Ya.. Betul kata anda.. Ini semua takdir Allah. Tapi saya percaya... Dengan usaha, Tawakkal, bersangka baik dengan Allah, kita akan beroleh kebaikan daripada apa yang kita usahakan...

Allah akan membantu kita selama mana kita berusaha dan yakin kepada Nya.
----------------------------------------------------------
Panjang lebar cerita beliau.. tujuannya tiada yang lain, melainkan berkongsi kebaikan dan manfaat yang beliau perolehi dari Set Penyusuan Shaklee yang beliau ambil seperti di bawah ini:


Jika anda menghadapi masalah penyusuan atau berniat untuk menyusukan bayi anda sehingga 2 tahun, hubungi saya untuk mendapatkan set ini. Set inilah yang Pn Haliza consume sepanjang menyusukan bayi beliau.. Takkan anda taknak bayi anda sihat dan anda dapat menyusukan bayi anda sehingga 2 tahun? Jangan menyesal di kemudian hari naa... ;-)


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in