Thursday, July 25, 2013

PROMO GLA Complex tinggal 6 HARI SAHAJA LAGI !! Jangan ketinggalan untuk mendapatkannya pada HARGA PROMO sempena Aidilfitri ini. :-)


Ini kira 'quickie' update. Ada tinggal 6 HARI SAHAJA LAGI nak rembat GLA Complex pada HARGA PROMO ini! (^__^)





Apa yang BEST SANGAT GLA Complex ni?

>> untuk KULIT ~ terbukti berkesan dalam masa 3 MINGGU KULIT jadi MOIST dan GLOWINGG..haaa..takyah pakai make-up, krim bagai tu semuaa..tak cayaa? Testimoni belambak kat blog saya tu..baca je..itu customers yang feedback bukan saya reka cerita..:-)))
Testimoni refer sini dan sini.


>> untuk BAKAR LEMAK ~ GLA Complex dapat MEMBAKAR LEMAK semasa tidurr..bangun pagi bukan setakat lelemaks je terurai, tapi kulit pun jadi cantekkk gituu..BONUSS! :-)))

>> untuk REGULATE HORMON ~ Haaa..ni untuk WANITA yang ada simptom PMS tu kan, irregular period ke,..SANGATLAH digalakkan ambil GLA ni..traditionally used to regulate hormones yang imbalance tu..kalau PMS ni emosi tak stable, mood swings, MUKA PUN TAK CUNN, silap haribulan orang pun taknak dekat dengan kitaaaa..

Dan untuk pengetahuan anda, Retail Price (RP) sebotol GLA Complex ini ialah RM91 (Sjung)/RM95 (Sbh/Swak), tapi jika anda:

Beli 1 botol > JIMAT RM30
Beli 2 botol > JIMAT RM60
Beli 4 botol > JIMAT RM100++
Beli 6 BOTOL PERCUMA 1 BOTOL !

So, apa tunggu lagi?? Tinggal 6 HARI sahaja LAGI tauu..:-))

PM saya..:-)))



Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Tuesday, July 23, 2013

Kehebatan ESP dan rangkaian vitamin untuk ibu menyusu daripada Shaklee memang TIADA TANDINGANNYA.. Ikuti kisah Pn Haliza..

Kata orang, tak kenal maka tak cinta... bila dah kenal dan tahu, memang akan akui KEHEBATANNYA.. itulah ESP dan rangkaian set vitamin untuk ibu-ibu menyusu.. memang tiada tandingannya.. Banyak dah kisah ibu-ibu menyusu yang berjaya dengan Set Penyusuan Shaklee ini yang saya kongsikan di dalam blog ini.. Jadi, harini saya nak sharekan kisah Pn Haliza dengan ESP dan rangkaian vitamin untuk ibu menyusu.. 
----------------------------------------------------------------------
Pertama kali saya jatuh cinta dengan Energing Soy Protein (ESP) ialah waktu saya menyusukan anak kedua saya. Saya beli Set 3M. Dalam set tu ada Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP. Rasa susu soya yang light memang membangkitkan selera minum saya. Agak-agak bosan dengan soya plain, saya akan tambahkan perasa lain yang kena dengan selera saya. Antaranya ribena, milo, horlick atau dicampur dengan air BLISS. Ditambah lagi vitamin lain yang membantu saya untuk mendapatkan nutrisi penting untuk tumbesaran anak melalui susu ibu.

Dipendekkan cerita, anak pertama saya cuma dapat menyusu sampai umur sebulan setengah je. Lepas tu terpaksa bagi susu tepung sebab susu kering. Memang sedih sangat waktu tu sebab sepanjang tumbesaran anak sulung, kerap keluar masuk hospital. Sehingga usia setahun setengah, 3 kali berkampung di hospital sebab kena jangkitan kuman kat paru-paru. sekali masuk wad sampai seminggu. Letih... Memang tersangat letih..Maklum la.. Bukan pergi bercuti...

Saya diperkenalkan dengan Shaklee oleh teman sepejabat iaitu Ain, Nana dan Mas. Mereka ni team breastfeed kt opis. Mereka galakkan rakan2 untuk menyusu badan. masa tu saya baru masuk office selepas ambil cuti bersalin 3 bulan. Masa tu susu badan masih ada cuma tak cukup untuk anak kedua. Mereka cadangkan supaya saya cuba set basic menyusu. Syukur alhamdulillah. Susu pun meriah. Dua bulan cuba set basic menyusu, saya pun upgrade ambil set 3M. Anak suka sangat sebab puas menyusu. Tidur pun makin nyenyak.

Apa yang saya nak tekankan kat sini, perbezaan antara kedua-dua anak saya dengan Shaklee dan tanpa Shaklee ialah:
1) Anak Shaklee saya mempunyai sistem imune yang baik kerana dia jarang jatuh sakit (demam, batuk, kahak)
2) Selera makan dia sangat-sangat baik.
3) Kurang gejala sembelit berbanding anak sulung.
4) Anak kedua saya juga tidak menggunakan nebulizer berbanding anak sulung.
5) Dia lebih ceria dan kurang meragam.

Ya.. Betul kata anda.. Ini semua takdir Allah. Tapi saya percaya... Dengan usaha, Tawakkal, bersangka baik dengan Allah, kita akan beroleh kebaikan daripada apa yang kita usahakan...

Allah akan membantu kita selama mana kita berusaha dan yakin kepada Nya.
----------------------------------------------------------
Panjang lebar cerita beliau.. tujuannya tiada yang lain, melainkan berkongsi kebaikan dan manfaat yang beliau perolehi dari Set Penyusuan Shaklee yang beliau ambil seperti di bawah ini:


Jika anda menghadapi masalah penyusuan atau berniat untuk menyusukan bayi anda sehingga 2 tahun, hubungi saya untuk mendapatkan set ini. Set inilah yang Pn Haliza consume sepanjang menyusukan bayi beliau.. Takkan anda taknak bayi anda sihat dan anda dapat menyusukan bayi anda sehingga 2 tahun? Jangan menyesal di kemudian hari naa... ;-)


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Wednesday, July 17, 2013

Vitamin untuk Ibu-ibu menyusu bila berpuasa, apa kata Pn Ezan? >> AlhamduLILLAH, susu tetap banyak dan badan rasa cergas dan bertenaga.. :-)

AlhamduLILLAH, dah seminggu kita berpuasa kan.. AlhamduLILLAH, saya juga dapat menjalani ibadah puasa kali ini dengan baik sekali. Setakat ni tak ponteng lagi.. semuanya dengan bantuan supplemen Shaklee especially Set Mighty 3 Gems. 

Dann... harini saya nak berkongsi testimoni Pn Ezan, seorang ibu menyusu yang mengamalkan Set Mighty 3 Gems sepanjang berpuasa. AlhamduLILLAH, susu tetap banyak dan badan rasa cergas dan bertenaga.. :-)



As usual, the testimony speaks.. tak perlu saya panjang lebarkan lagi cerita beliau kerana apa yang beliau bagitau saya tu dah cukup untuk membuktikan bahawan Set Mighty 3 Gems sangat membantu beliau sepanjang berpuasa kali ini. 

Apa kebaikan set ini? Ok, secara ringkasnya set ini dapat membantu anda:
~ kekal cergas bertenaga sepanjang hari
~ fokus dalam ibadah dan membantu anda mendapatkan ibadah yang berkualiti
~ menjalani rutin dan aktiviti harian seperti biasa

Hubungi saya untuk mendapatkan Set ini sebelum anda terlambat atau sebelum susu anda merudum! :-)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Tuesday, July 9, 2013

Baby dah 6 months, masih EXCLUSIVELY breastfeeding. Stok susu pun banyak.. Apa rahsianya?

AlhamduLILLAH, esok semua umat Islam akan mula berpuasa. AlhamduLILLAH, kita dipertemukan sekali lagi dengan Ramadhan kali ini. Saya pasti semua ibu-ibu sedang sibuk membuat persiapan untuk diri sendiri, suami dan anak-anak terutamanya jika ibu-ibu masih exclusively bf kan.. Oklah, harini saya nak share satu testimoni seorang ibu yang menyusukan bayi beliau secara exclusive! Dan anak beliau sekarang sudah pun 6 bulan, namun susu ibu tidak pernah putus. :-) AlhamduLILLAH, rezeki daripadaNYA.




Di sini, saya ingin berkongsi TIPS untuk ibu-ibu menyusu sepanjang berpuasa ini. Selain ESP dan Mealshakes, anda boleh add-on Performance Drink (PD). Performance Drink ini membantu anda mengekalkan kandungan air di dalam badan, Mengandungi imbangan elektrolit untuk MENCEGAH HIDRASI, Membekal 3 jenis karbohidrat untuk tenaga. 

Atau anda boleh mendapatkan Set Mighty 3 Gems ini untuk membantu puasa anda. Ini saya sharekan lagi testimoni:



Saya pernah bertanya kepada seorang doktor tentang cara pengambilan supplemen yang baik dan betul untuk bulan puasa. Beliau mencadangkan agar kita mengambil supplemen yang berbentuk minuman kerana badan lebih mudah menyerap. Lagipun jika kita ambil supplemen berbentuk pil, kita perlu consume air kosong yang banyak, jadi, sepanjang berpuasa kita dah tentulah minum air pun kurang kan, waktu sahur, waktu berbuka dan sebelum tidur sahajalah waktu kita nak minum air banyak-banyak... So, saya ambil set ini sepanjang berpuasa.. anda pula bagaimana? Jika taknak puasa terjejas, boleh dapatkan set ini... ;-)

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Wednesday, July 3, 2013

PROMOSI SEPANJANG JULAI >> GLA COmplex!

Hoyeahh! Promosi Julai sedang berlangsung. Nak tahu apa yang OFFER bulan ni? Pastinya Shaklee GLA Complex! Haa.. memang HOT PRODUCT dikalangan customer-customer UmmiIrfan.Com especially wanita. :-)


Dan bersempena OFFER GLA ni, saya juga nak umumkan inilah dia Promosi Ramadhan daripada UmmiIrfan.Com khusus untuk My Lovely Customer sahaja. Promosi ni takde kena mengena dengan pihak ketiga yea. Yang ni untuk kita-kita ajer.. ;-) 



Budget Skin Care Set >> GLA COmplex dan ESP !
GLA Complex : GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. >> Boleh REPAIR SKIN TEXTURE.

ESP: Menyihatkan sel-sel tubuh badan. Apabila sel-sel sihat maka penyerapan vitamin akan menjadi LEBIH EFEKTIF dan kesannya juga akan LEBIH EFISIEN. 

Ada juga yang kata, "Kalau tak makan apa-apa vitamin lain pun takpelah, asalkan JANGAN SKIP MAKAN GLA ni" >> Wahh! begitu besar sekali IMPAK GLA ni kepada kaum wanita! 

Jadi, jangan tunggu lagi, OFFER GLA sedang berlangsung sepanjang Julai ini. Jom rebut peluang untuk cantik dan sihat menjelang Syawal nanti. Nak tau HARGA BEST untuk 2 HOT PRODUCT ini? Hubungi saya. 

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Monday, July 1, 2013

Rangkaian Vitamin Untuk Berpuasa

AlhamduLILLAH, harini dah 1st July.. dan tak lama lagi (next week sahaja) kita akan berpuasa. AlhamduLILLAH kerana ALLAH memanjangkan usia kita dan memberikan kita peluang untuk bertemu dengan Ramadhan tahun ini. Jadi, pastikan kita berikan yang TERBAIK untuk bulan Ramadhan ini kerana pahala yang kita dapat dilipatgandakan.. In Shaa ALLAH.. Jadi sempena bulan penuh keistimewaan ini mestilah kita nak rebut peluang untuk melipat gandakan pahala kan.. kalau boleh taknak sakit teruk.. sebab Ramadhan datang hanya sekali.. entah jumpa tahun depan ataupun tidak, Wallahu'alam.. So, inilah dia perisai untuk diri kita sepanjang berpuasa nanti.. ;-)



Jadi cadangan vitamin seperti gambar di atas memang sesuai untuk semua. .. ESPBcomplex, VitaleaPerformance Drink (PD), Chewable Vit c, Alfalfa Complex, dan juga Nutriferon...  Ini kira asas. tak semestinya kena beli semua.. Anda boleh hubungi saya terus untuk mendapatkan khidmat nasihat/consultation berdasarkan keperluan anda dan bajet anda ;-)

Biasanya saya, bila bersahur saya mesti ambil ESP+PD+Mealshakes. Berbuka pula, saya akan ambil segelas ESP+PD dan sebiji Vitalea. Yang lain-lain tu saya ambil selepas solat tarawikh dan before sleep. In Shaa ALLAH, badan segar dan tak lesu. 

Tahun ni merupakan tahun kedua saya berpuasa dan berbisnes Shaklee. Sambil makan vitamin-vitamin Shaklee ni, saya dapat berkongsi manfaat dan kebaikan dengan anda semua > My Dear Followers. :-) Dan bulan Ramadhan kalini merupakan bulan yang SANGAT SPECIAL sebab saya hamil dan berpuasa. Moga-moga ALLAH mudahkan segalanya dan dapat puasa penuh! In Shaa ALLAH dengan bantuan vitamin-vitamin ini semua.. :-) 

Jadi, para ibu-ibu hamil, ibu-ibu menyusu dan yang lain-lain semua, nantikan entry saya seterusnya berkongsi kebaikan produk-produk Shaklee sepanjang Ramadhan ini bersama saya yang hamil. Nantikan TIPS daripada saya ok.. ;-)

Jika anda ingin mendapatkan rangkaian vitamin-vitamin di atas secara online boleh KLIK SINI dan SINI.

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in