Friday, June 28, 2013

Sharing testimoni seorang ibu yang memberikan anaknya MEALSHAKES: Kulit semakin cantik, selera makan bertambah dan... TIADA LAGI SEMBELIT! AlhamduLILLAH!

Ibu mana yang tak bahagia dan gembira bila melihat perubahan positif si anak selepas consume MEALSHAKES. Banyak dah testimoni saya sharekan disini sempena OFFER MEALSHAKES. Sebab apa? Sebab saya suka berkongsi. Sharing is caring. Kalau saya tak share kebaikan produk-produk Shaklee terutamanya MEALSHAKES ni kepada anak-anak kita, tiada siapa pun yang tahu kan.. Jadi, jom kita baca lebih lanjut apa kata Puan Izz yang memberikan MEALSHAKES kepada anak beliau yang berusia 1 tahun 5 bulan ini.


Jadi, sempena masih SALES MEALSHAKES yang berbaki hanya 2 hari ini (harini dan esok), jangan lepaskan peluang anda untuk mendapatkan 1 tin, 2 tin, 3 tin atau berapa sahaja yang anda yang inginkan sementara stok masih ada. 



MEALSHAKES ni sumber pelengkap nutrisi harian kanak-kanak yang sedang membesar. Kaya dengan sumber protein, fiber, kalsium, multivitamin dan multimineral. 
Hubungi saya sementara stok masih ada! Harga jangan tanya murah ke mahal, dapatkannya sebelum TAWARAN HEBAT ini berakhir 29 Jun ini! 

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Thursday, June 27, 2013

"ALHAMDULILLAH....JODOH DIPERTEMUKAN SHAKLEE... ANAK IBU DAH SIHAT.. BYE2 RESDUNG...BYE2 EKZEMA.." > Pn Biey

Harini nak berkongsi cerita Pn Biey dari Banting tentang kisah anak beliau yang kerap selsema. Setelah kenal dengan Shaklee, anak-anak beliau kini semakin sihat dan ceria. Tiada lagi masalah selsema berpanjangan. Jom kita ikuti kisah beliau..





Ni gaya si manja ibu bla nmpak mealshakes n omega.

Kalau boleh hari2 dia nak kunyah omega tu... mealshakes plak nak ratah camtu je. Terpaksa kena sorok kalau x ada budak yang terlebih dos nnt.


Nak story pasal si manja ni..
Masa baby lg umur die 2 minggu dah diserang selsema, hidungnya sentiasa meleleh. Pelik gak sbb kata doktor baby ni mesti jangkit drp family..tp masa tu x de sape pon yg selsema sbnarnya..
Dipendekkan citer setelah byk kali ulang alik jupe doktor termasuk doktor pakar akhirnya doktor mengesahkan yg my baby kena resdung dapat dr ibu n abahnya..
Macam tak caya bila doktor bgtau camtu..baby pon bleh dapat resdung...tapi itulah hakikatnya yg berlaku pada my baby...

Penyelesaian ?
My baby asyik dibagi segala macam jenis ubat termasuklah antibiotik...kesian sangat masa tu...tapi nak buat camana kan...takkan nak tengok je dia meleleh... sampai umur setahun my baby disumbat ubat2 berkenaan..
Memang tak patut...masa tu ibu ni jahil sangat lagipon tak jumpa shaklee masa tu..

Sekarang ni my baby dah pon berumur setahun setengah..
Tiada lagi selsema, hidung meleleh, apapun dah bleh makan sekarang tak de pantang2 dah..
Dan yang paling tak disangka masalah kulit dia juga dah hilang...

ALHAMDULILLAH....JODOH DIPERTEMUKAN SHAKLEE... ANAK IBU DAH SIHAT..
BYE2 RESDUNG...BYE2 EKZEMA..

SEMESTINYA MEAL SHAKES + OMEGA...

-------------------------------------------------------
Panjang Puan Biey berkongsi kisah beliau dan anaknya yang comel ni.. AlhamduLILLAH, saya bersyukur kerana anak beliau tidak lagi diberikan ubat-ubatan klinik. Supplemen ini sebenarnya membantu kita mencegah daripada terkena jangkitan dan meningkatkan kesihatan tubuh badan kita. Dan pastinya bila anak sihat, hati ibu tidak lagi risau dan tak tentu arah. :-)

Jika anda mempunyai anak yang bermasalah seperti Pn Biey, boleh hubungi beliau terus di talian 011- 26378984 (sms/call/whatsapp). Dan jika anda ingin mendapatkan vitamin-vitamin Shaklee secara terus (COD) daripada beliau, anda boleh menghubungi Pn Biey. Pn Biey tinggal di Taman Banting Baru, Banting. Jangan lupa untuk menghubungi Pn Biey ya..! ;-)



Lots of Love..



Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Wednesday, June 26, 2013

Perubahan KETARA sebelum dan selepas consume ESP. Jom kita ikuti kisah Pn Norhafiza yang mengamalkan Shaklee ESP sejak dalam berpantang lagi..


Saya taknak cite panjang-panjang sebab Pn Norhafiza ni berkongsi cerita beliau sangat lengkap. Jom kita baca kisah beliau dari sebelum, semasa dan selepas consume ESP + set penyusuan + set slimming. Apa perubahan ketara yang beliau, anak beliau dan suami alami sejak ESP hadir dalam hidup mereka.. ;-)




Tudiaaa... panjangkan beliau cerita.. Memang teruja. Saya pun teruja sebab saya sekarang sedang hamil dan rasa tak sabar nak alami pengalaman macam beliau.. hihi.. tapi, jika anda seorang ibu menyusu atau baru lepas bersalin (tak kira normal atau caeser) dan dalam berpantang, kami mempunyai rangkaian Set Vitamin untuk Ibu Menyusu dan berpantang seperti dalam gambar bawah ni:


Mudahnya set ini boleh consume sejak dalam berpantang sehinggalah ke fasa penyusuan.. haa.. lagi-lagi ni nak puasa kann... apa persediaan ibu-ibu semua? Mesti ibu-ibu semua nakkan hasil macam Pn Norhafiza ni kan..

Jadi, jika anda inginkan EXCLUSIVE TIPS, jadual makan dan konsultasi percuma berterusan dengan saya, mari dapatkan set ini dengan saya yea.. Yang bukan customer saya, kenalah queue dulu.. tah-tah silap haribulan saya tak sempat nak entertain.. jadi, dapatkan Set ini daripada pengedar sah Shaklee anda seperti saya! Exclusive hanya daripada saya untuk anda My Lovely Customer.. ;-)


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Monday, June 24, 2013

Kulit FLAWLESS! Susu pun banyak.. Apa rahsia Pn Maria? Jom baca..

Haaa...ibu-ibu lepas bersalin mesti nak cantik, solid molid dan nakkan kulit wajah berseri kann.. maklumlar dah lepas bersalin ni, orang kata apa? kena 'pasang badan' balik. Eceh! Pasang badan untuk suami apa salahnya kann... halal yea.. dan dapat pahala lagi... ;-) So, ni ada satu testimoni ESP daripada Pn Maria yang mengamalkannya sejak dalam pantang lagi.. Lihatlah kulit beliau.. cantik kann... i pun teringin youu.. ;-)



Ni beliau baru consume ESP je tau, kalau beliau consume fullset berpantang, i tell you laaaagiiii efektif kesannya! Tu sebab most customer saya akan ambil satu set terus. Ini set berpantang:


Dann... kalau kulit muka kita ada jerawat, saya cadangkan tambah ZINK. Kenapa Zink? Apa kepentingan ZInk untuk tubuh badan kita?
  • Diperlukan untuk pertumbuhan rambut, kuku dan kulit yang sihat.
  • Membantu dalam penyembuhan luka.
  • Meningkatkan imuniti tubuh untuk melawan penyakit dan sel kanser.
  • Menjadi ko-faktor yang penting dalam pelbagai fungsi enzim.
  • Sebagai detox yang mengeluarkan karbon dioksida berlebihan dari tubuh.
  • Menjaga kesihatan kelenjar prostat.

Antara salah satu penyebab jerawat naik di wajah ialah kerana tubuh badan kita kekurangan zink. Jadi, lengkapkan Set Berpantang Shaklee ni.. memang lengkap.. sape dah rasa je tauuu... sape dah cuba je akan jatuh cinta.. betul tak? Jadi, jom berpantang dengan cara moden, ambil supplemen untuk kesihatan jangka panjang anda! 

Hubungi saya untuk mendapatkan set ini. ;-)


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Friday, June 21, 2013

STRESS SUSU IBU MERUDUM? KETAHUI RAHSIA SUSU IBU MENCURAH-CURAH! :-)

Lately, ramai ibu-ibu menyusu yang risau susu merudum. Apatah lagi nak masuk Ramadhan kan, lagilah rasa tak menentu ekk.. No worries, jika anda mendapatkan sokongan vitamin-vitamin Shaklee ini untuk menjayakan penyusuan anda, rasanya tiada apa yang perlu dirisaukan.. Percayalah, kerana ramai ibu-ibu diluar sana telah mencuba Set Penyusuan Lengkap Shaklee ini dan masing-masing berpuas hati dengan hasilnya.. Sebelum itu, ingin saya refresh anda dengan KEBAIKAN Set Penyusuan Lengkap Shaklee ini..





* B Complex: Dikenali sebagai vitamin antistress yang boleh membantu mengatasi rasa stress ibu-ibu. Tiada stress atau tekanan maka pengeluaran susu menjadi lebih lancar. Kita pun sedia maklum bahwa stress adalah yang perlu dielakkan untuk memastikan bekalan susu berjalan dengan baik.

* Vitalea: Mengandungi 28 nutrien lengkap yang akan memberi tenaga dan kecergasan kepada ibu-ibu terutamanya sepanjang berpuasa. Keletihan dan kelesuan akan menyumbang kepada pengeluaran susu yang tidak memberangsangkan.

* Vitamin C: Mencantikkan kulit ibu kerana vitamin c kaya dengan kolagen yang membuatkan kulit ibu tampak lebih sihat dan segar semulajadi. Tidaklah pucat semacam, suami tengok pun tak sampai hati kan. Satu biji vitamin C ini bersamaan 7 1/2 biji oren. Bayangkan betapa terserlahnya kesegaran dan kejelitaan anda nanti.

* Alfalfa: seringkali dikenali dengan 1001 khasiat yang tak ternilai. Apa yang penting ianya adalah berfungsi sebagai galagtague iaitu penggalak susu. Khasiatnya berperanan sebagai penggalak susu diakui ramai bagi yang telah mencuba. Selain itu ia membantu pelawasan yang sempurna kerana ianya juga kaya dengan fiber.
Tidak syak lagi alfalfa adalah galagtague yang terbaik!

* Ostematrix: Ini adalah pil kalsium yang luar biasa! Ianya lebih dari hanya KALSIUM. Kenapa? Kerana ianya juga mengandungi vitamin D dan magnesium yang bila digabungkan bersama akan menghasilkan penyerapan kalsium yang lebih baik. Ianya didatangkan dalam bentuk mudah ditelan. Juga boleh membantu masalah sembelit ibu-ibu.

* Energizing Soy Protein: Protein soya yang tidak perlu disangkal lagi. Ianya menepati 7 kriteria soya yang selamat diambil dan sudah semestinya organik. Ditanam dengan kawalan ketat tanpa pencemaran yang boleh merosakkan kualitinya. Tiada yang terbaik dan halal melainkan ESP ini. Ianya sangat membantu menghasilkan susu yang lebih banyak!

Oleh itu ibu-ibu menyusu badan tidak perlu lagi risau dengan kemungkinan susu merudum kerana adanya Set Penyusuan Lengkap Shaklee ini dapat meyakinkan ibu meneruskan penyusuan. Tidak mustahil jika ianya diambil dengan cara yang betul. paling penting dengan mengambil set ini, kita sudah sedia maklum tentang konsep demand & supply yang sangat mempengaruhi pengeluaran susu. Jika jadual pam dan penyusuan berjalan dengan sempurna, pengambilan set  ini sudah pasti mengagumkan anda. 


Ikuti TESTIMONI mereka yang telah mencuba Set Penyusuan Lengkap Shaklee ini sejak dari berpantang lagi.. klik DISINI

Hubungi saya untuk mendapatkan Set Penyusuan Lengkap Shaklee ini beserta EXCLUSIVE TIPS, jadual pemakanan dan konsultasi percuma bila anda membeli dengan saya.. ;-)



Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Thursday, June 20, 2013

KEBAIKAN SET SHAKLEE KEPADA IBU HAMIL


Dah lama tak cite pasal kandungan saya... tiba-tiba harini nak share sikit. AlhamduLILLAH, usia kandungan saya kini dah 29 minggu. Sedar tak sedar dah 29 minggu ekk.. cepat betul masa berlalu.. dan pregnant kali ini saya TIDAK ADA APA-APA MASALAH KRITIKAL berbanding semasa saya hamilkan Irfan dulu.. yelah, dulu, 5 tahun lepas tak kenal Shaklee lagi.. rugi, rugi, rugii... sangat rugi bila dikenangkan kembali.. huhu.. Tapi, sekarang dah kenal dan dah jatuh cinta, maka saya memang mengamalkan Set Ibu Hamil ini sejak awal kehamilan lagi.. 





Pengambilan vitamin semulajadi juga dapat mengelakkan kejadian pendarahan diawal kehamilan.

♥ ESP – Esp membantu membekalkan nutrien dalam membentuk organ, pancaindera & sistem tubuh bayi. Dalam masa yang sama, is juga memberikan tenaga berterusan supaya ibu tidak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Ia juga membantu mengurangkan stretch-mark. 

♥ B-Complex – B-Complex lengkap dengan 8 kumpulan B, termasuklah asid folik. Pengambilan B6 bantu mengatasi masalah morning sickness atau alahan kepada ibu hamil

♥ Vita-Lea with Iron – Vita-Lea ialah multivitamin. Ia membantu mengawal hemoglobin dalam darah dan bantu mengelakan masalah hb rendah (gejala pening, pitam, loya) di kalangan ibu hamil.

♥ Vit-C – Menguatkan sistem imuniti ibu & menguatkan kantung bayi (amniotic sac). Ia adalah natural antihistamine. Ia juga mengandungi kolagen yang membantu mengurangkan kesan stretchmark.

♥ OsteMatrix – Vitamin ini membekalkan kalsium kepada ibu & bayi. Memberikan anda 1000mg kalsium yang diperlukan setiap hari. Setiap satu tab mengandungi 250mg kalcium. Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari untuk pembentukan tulang & gigi bayi. Juga bantu kurangkan gejala cramp kaki, sakit belakang / tulang2, dan memudahkan proses kelahiran.


"When you’re pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don’t get enough calcium in your diet when you’re pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on. (Baby Center)"


♥ OmegaGuard - DHA dan EPA dari OmegaGuard penting untuk pembentukan otak & mata bayi. Ia juga mengawal paras kolesterol ibu.
>> Khasiat kepada ibu:
- Mengurangkan risiko pre-eclampsia
- mengurangkan risiko kelahiran pra-matang
- mengurangkan risiko kemurungan selepas bersalin (meroyan)
- mengurangkan risiko kanser payudara
>> Khasiat kepada bayi:
- Tinggi IQ
- Pembentukan nerveous system
-Penglihatan yang lebih baik dengan membantu pembentukan retina
- Bayi yang mudah tidur

ANDA HAMIL?? PASTIKAN ANDA MENDAPATKAN NUTRISI YG MENCUKUPI SEJAK AWAL KEHAMILAN BG MEMASTIKAN BAYI DAN ANDA MENDAPAT KEPERLUAN NUTRISI YG TERBAIK UTK TUMBESARAN BAYI YG SIHAT. 


Ingin baca testimoni mereka yang dah mengamalkan Set Kehamilan Shaklee ini? Klik DISINI.

Dan untuk pengetahuan ibu-ibu semua, set ini bukan sahaja TERBAIK SEMASA HAMIL, tapi, boleh diteruskan juga SEMASA BERPANTANG (BERSALIN NORMAL OR CEASER) DAN UTK MENYUSU. Bestkann! Memang bestt... Jimat, mudah dan berbaloii... sape tak sayang anak yang oi... Jadi, berikan anak-anak kita yang TERBAIK sejak dari dalam kandungan.

Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dan pastinya EXCLUSIVE TIPS dan jadual pemakanan akan saya berikan kepada anda yang mendapatkannya dengan saya.. ;-)

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in