Monday, April 29, 2013

Anda seorang IBU HAMIL dan menghadapi masalah batuk, demam dan selsema tapi tak berani nak makan ubat? Saya ada TIPSNYA.. ;-)

Mari saya kongsikan bersama-sama dengan anda semua.. walaupun entri kalini khusus untuk IBU-IBU HAMIL yang menghadapi masalah selsema, batuk dan demam, tapi anda yang tidak hamil juga boleh amalkannya.. 

Actually saya demam 3-4 hari yang lepas. Ianya bermula dengan sakit tekak yang begitu perit sekali. Saya start ambil Nutriferon, tapi, sakit tekak hilang demam, batuk dan selsema datang pulak.. hihi.. ALLAH nak uji, saya terima. Dan itulah sebabnya kenapa blog saya sunyi sepi sejak Khamis lepas.. huhu..

Jadi, apa yang saya amalkan? Pastinya Performance Drink, Chewable Vitamin C dan juga Omega Guard sepanjang demam tu.. AlhamduLILLAH, harini beransur pulih.. cuma selsema dan batuk je yang tinggal. Ternyata Performance Drink membantu badan saya kekal bertenaga walaupun demam, Chew Vitamin C untuk kurangkan selsema, nose clog, dan Omega untuk cairkan kahak dan bantu clear my airway passages. So, takdelah rasa sukar bernafas disebabkan hidung tersumbat kerana selsema tadi..


Jadi, jika anda seorang IBU HAMIL dan menghadapi masalah demam, selsema dan batuk seperti saya, amalkan ketiga-tiga vitamin di atas, In Shaa ALLAH, semuanya akan ok. Saya adalah seorang IBU HAMIL yang tak suka amik ubat-ubatan ketika hamil walau teruk demam sekalipun. Sebab bila saya tak hamil pun saya tak makan ubat-ubat ni.. bukan tak yakin, tapi kalau boleh saya nak ELAKKAN.. tambah bila saya pregnant, memang saya akan ELAKKAN makan ubat2 ni semua.. :-)

Hubungi saya jika anda seorang IBU HAMIL yang menghadapi masalah seperti saya dan memerlukan bantuan. Saya sedia membantu.. :-)

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<



Wednesday, April 24, 2013

Sharing TESTIMONI anak saya, Irfan yang akhirnya sihat dan bebas Asthma dengan bantuan vitamin-vitamin Shaklee.. AlhamduLILLAH! :-)

Saya pasti anda followers tegar blog saya sedia maklum anak saya, Irfan, ada masalah asthma sejak dari umur 5 bulan lagi. Since then, memang consume ubat hospital sahaja.. ulang alik hospital setiap 3 bulan sekali, tukar hospital (sebab kami berpindah).. masih tiada perubahan. AlhamduLILLAH, saya dipertemukan dengan vitamin-vitamin Shaklee yang sesuai dengan Irfan. Saya memang bagi Irfan vitamin even before kenal Shaklee lagi tapi amat sukar nak jumpa yang *tanpa perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet*.  sebab Irfan ni allergic macam-macam.. seperti colorings, preservatives, perisa etc, etc.. memang susah nak cari.. bagi brand Ap***** tak jalan.. lagi teruk jadinya.. 

Setelah dipertemukan dengan Shaklee dan konsisten dengan vitamin-vitamin Shaklee iaitu Mealshakes, Chewable Vitamin C dan Omega Guard selama 2 tahun, akhirnya kelmarin appointment Irfan dengan doktor pakarnya di hospital dan doktor pakar memberitahu yang Irfan tiada apa-apa masalah asthma yang kritikal sejak lebih 6 bulan lepas. Jadinya doktor plan untuk off pam Irfan dan tak perlu lagi jumpa doktor pakar. AlhamduLILLAH.. sesungguhNYA ALLAH Maha Merancang dan Maha Memulihkan sesuatu penyakit. Irfan kini jauh lebih sihat dari 2 tahun lepas. AlhamduLILLAH juga dengan bantuan vitamin-vitamin Shaklee (seperti yang disebutkan di atas), Irfan kini KONSISTEN sihat dan ceria. Sesungguhnya inilah reward kepada kami atas istiqamah dan sabar. AlhamduLILLAH! 

Inilah rangkaian vitamin Irfan konsisten selama 2 tahun

Memang tidak terhingga rasa syukur kepada ALLAH atas segala pahit, manis, dugaan dan segala-galanya.. memang berbaloi..  Saya tak nafikan sokongan vitamin-vitamin di atas BANYAK membantu anak saya. Takkan selamanya nak depends pada pam inhaler dia tu kan.. Saya aim ONE FINE DAY Irfan akan stop dengan semua tu. Paling bestt doktor pakar cakap, if Irfan sihat begini, ada sokongan supplemen dan better control of asthma, memang asthma Irfan akan hilang selama-lamanya! AlhamduLILLAH! 


Jadi kepada ibu bapa yang mempunyai anak masalah seperti anak saya, Irfan, tidak salah jika kita mencuba dan berikan yang terbaik kepada mereka. Saya tidak pernah menyesal dan berputus asa untuk pastikan Irfan sihat. Apapun KUNCINYA ialah SABAR, KONSISTEN dan ISTIQAMAH. Jika saya tidak sabar 2 tahun lepas, mungkin Irfan tidak akan sihat seperti sekarang ni.. 

Boleh hubungi saya jika anak anda menghadapi masalah seperti anak saya ini.. Manalah tau, kita boleh berkongsi pendapat, cerita atau luahan masalah ... Saya sedia membantu anda.. ;-)


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Monday, April 22, 2013

PROMOSI SHAKLEE NUTRIFERON HANYA TINGGAL 9 HARI SAHAJA LAGI!

Sedar tak sedar dah nak sampai penghujung April dah. Pergghh! Cepat sungguh masa berlalu. Tak terhitung waktu rasanya. Eceh! hehehe.. Ini juga bermakna OFFER Shaklee Nutriferon tinggal 9 hari sahaja lagi. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan OFFER yang setahun sekali datang ni. 


Tentang harga, usah risau... harga kat poster tu ialah Harga Retail (RP), jadi Harga Offer dah pastilah jauh lebih BESTT daripada Harga Retail. Rugi wooo sape tak amik Nutriferon ni.. Bukan setakat immune booster sahaja, standby kat rumah, ala-ala FIRST AID.. takyah standby Panadol ke, Antibiotik ke bila sakit or demam.. Nak LAGI JIMAT beli 6 free 1. Boleh buat stok sebab expiry date tahun 2014. Memang berbaloi.. meh tengok apa lagi yang akan anda dapat jika membeli pakej Buy 6 Free 1 ini:

>> Beli sekotak, jimat RM30, 
>> Beli 2-3 kotak jimat RM150+, 
>> Beli 6 FREE 1 botol, dapat FREE Shaklee Membership, FREE DELIVERY dan dapat CASH BACK dalam RM25+

Jadi, pilih mana yang anda nakkk.. nak beli sebotol, 2-3 botol, 6 botol... ikut bajet dan ikut suka.. tapi kalau saya, saya amik BUY 6 FREE 1 sebab NUTRIFERON ni diperlukan seisi keluarga dari yang kecik sampai yang besar, dari yang muda sampai yang tua. Kiranya supplemen WAJIB ada dirumah! :-)) 

Hubungi saya secepat mungkin! Dan..untuk anda yang LIKE fanpage UmmiIrfan Online Shoppe, saya ada 'sesuatu' untuk anda bermula hari ini. LIMITED untuk 3 HARI SAHAJA tau! Jadi klik "LIKE" fanpage saya untuk mengetahuinya. ;-)

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Friday, April 19, 2013

Pengalaman Pn Zuriati dengan skin care set >> Kulit MOIST, CERAH dan SEKATA.. ;-)

Dah lama rasanya tak share testimoni Skin Care Set kan.. Asyik cite tentang Ibu Menyusu, Ibu Hamil, so harini saya nak share testimoni Pn Zuriati bersama suaminya.. Haha.. jangan tak tahu, vitamin-vitamin Shaklee ni bukan sahaja untuk wanita, lelaki pun boleh consume... no problem at all.. ;-)

As usual, the testimoni speaks.. so mari kita sama-sama baca..;-)




Inilah set yang beliau dan suami ambil tapi tak termasuk GLA Complex tu.. GLA tu beliau gantikan dengan Alfalfa untuk proses detox dan cuci-mencuci ni sebab bila badan dah detox, dah bersih, usus kita akan menyerap kesemua nutrien vitamin dengan PALING EFEKTIF. Jadi, kesannya pun dapat dilihat dengan LEBIH CEPAT. Namun ada SYARATNYA.. iaitu RAJIN minum air kosong at least 3 liter sehari.. Haa..? Tak lalu nak minum air kosong 3 liter sehari.. ingat yea, 70% badan kita ialah air, dan setiap hari memang kita kehilangan air, jika tak gantikan atau tak minum ikut sukatan yang betul, badan akan terus lesu, letih dan tak bermaya.. lagi ngeri bila kulit semakin KUSAM, MELAYUT, HILANG KEANJALAN, HILANG KELEMBAPAN kerana KEKURANGAN AIR..


Pentingkan air? Penting.. jadi, nak SIHAT dan CANTIK hendaklah KONSISTEN dengan supplemen-supplemen dan juga minum AIR..

Ok, jika anda nak consume set seperti diatas dan ingin juga rasa teruja seperti Pn Zuriati dan suaminya, boleh hubungi saya.. tambah kalau ada di antara u all yang weekend husband and wife kan.. memang boleh buat SURPRISE setiap minggu kepada pasangan! :-))


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<



Wednesday, April 17, 2013

Turun 9kilo dalam masa 5 bulan dengan rangkaian vitamin Shaklee! >> Pn Aishah

Wahh..rasanya lama betul tak sharing testimoni mereka yang dah kurus-murus ni kan.. So, harini saya nak share satu testimoni daripada Pn Aishah Rahim yang dipetik dari grup tertutup exclusive kami di facebook. Beliau berjaya menurunkan berat badan dari 94kg ke 85kg dalam masa lebih kurang 5 bulan! Niat beliau hanya satu iaitu untuk memudahkan beliau beribadah. Yes, bila niat kerana ALLAH, maka segalanya dipermudahkan, malah apa yang kita inginkan akan tercapai.. Jom baca testimoni beliau..


Apa yang beliau ambil? Beliau ambil ESP, Lecitin, Alfalfa dan Herblax
 Semuanya lengkap kerana KONSEP ASAS PENGURUSAN BERAT BADAN ialah kita perlukan Protin, Fiber dan Pemecah Lemak (Pengemulsi Lemak). Haa.. ingat nak menyusukan anak je ke ada konsep-konsep asas ni.. nak kurus pun MESTI ikut konsep tau.. barulah dapat hasil yang optimum. 

Dan ada banyak lagi TESTIMONI mereka yang berjaya kurus dengan set slimming Shaklee. Silalah baca yea.. ;-)

Lagi satu, tujuan kita nak kurus bukan semata-mata nak cantik atau cun, tapi untuk mengelakkan penyakit mudah hinggap pada kita.

"Jika anda ada terlalu banyak lemak – terutamanya jika kebanyakannya pada pinggang anda – anda berada pada risiko yang lebih tinggi bagi masalah-masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi, kolesterol darah tinggi dan kencing manis.
Dan anda tidak sendirian! Lebih 60% dari rakyat Malaysia adalah terlebih berat badan, dengan 50% dari jumlah itu berada dalam kategori obes."


Haaa...berjemaah korang berpenyakit! NO!NO!NO! Solat berjemaah saya nak, dapat pahala berlipat kali ganda, berpenyakit berjemaah saya takmau! Jadi, mulai hari ini jom amalkan diet sihat bersama sokongan Set Slimming Shaklee ni. Haa.. Set ni BUKANNYA UBAT KURUS yea, tapi VITAMIN untuk kita amalkan gaya pemakanan yang sihat. Pastinya ada TIPS EKSKLUSIF bila anda membeli dengan saya!

Hubungi saya cepat-cepat ;-))


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Monday, April 15, 2013

Berpantang anak kedua > tak ade masalah sakit belakang, sakit badan, tak lesu, kulit pun x pucat..

Saya tau memang seronok baca testimoni-testimoni customers kann.. rasa teruja dan kalau boleh nak jugak rasa nak teruja macam mereka kan.. no problem.. anda jugak boleh rasa teruja dan rasai apa yang mereka kongsikan bersama-sama ini.. Di bawah ni testimoni seorang ibu berpantang dan menyusukan anak keduanya. AlhamduLILLAH, beliau yakin dan faham KONSEP ASAS PENYUSUAN iaitu demand vs supply.. dan hasilnya memang berbaloi dan ber'bonus'! hehe.. ada ke ekk perkataan ber'bonus' ni? oklah, janji u all faham.. jom baca kisah yang beliau kongsikan..



Inilah vitamin-vitamin yang beliau PERLU ambil. Foto credit to Jeeha.

Ok, jika anda inginkan vitamin-vitamin seperti diatas, boleh hubungi saya.. SEMESTINYA setiap pembelian akan diberikan TIPS EXCLUSIVE dan juga jadual pemakanan.. ;-)

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, KLIA, Nilai, Cyberjaya dan Sepang. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in