Wednesday, February 27, 2013

AlhamduLILLAH.. kelebihan menjana 'passive income' dengan Shaklee hanya dari rumah SANGAT BERKESAN.. Ikuti perkongsian menarik saya setelah hampir 2 tahun dalam bisnes Shaklee :-))


Lama benar tak update blog. Internet di rumah sangat menguji kesabaran denga sekejap OK, sekejap tak OK. Hasilnya blog entri tinggal draft sahaja. Jadi harini saya nak meneruskan misi saya nak update blog. Mesti abeskan harini jugak.

AlhamduLILLAH, bulan May ini genaplah 2 tahun saya di dalam bisnes Shaklee. Kepuasan yang saya rasakan bukan sahaja dari segi income semata-mata, malah ianya LEBIH dari itu. Melihat anak membesar di depan mata adalah satu ANUGERAH yang tidak ternilai ALLAH pernah berikan kepada saya. Tidak dinafikan suatu ketika dahulu ketika saya berkira-kira untuk berhenti kerja dan menumpukan sepenuh masa kepada bisnes Shaklee, anak adalah PUSH FACTOR saya. Dan pastinya NIAT saya kerana ALLAH SWT. Tiada sebab lain. 

AlhamduLILLAH, bila niat betul, ALLAH mudahkan segalanya untuk saya walaupun liku-liku untuk sampai ke tahap ini amat sukar dan penuh ranjau duri, namun itulah dia...ALLAH tidak akan menguji seseorang melainkan dia mampu menghadapinya..dan bila ALLAH ingin memberi 'kemanisan' pada kita pastinya ada 'kepahitan' yang perlu ditempuh untuk menguji sejauh mana KEYAKINAN dan KESABARAN kita.

Empayar saya kini semakin membesar dan tanggungjawab juga semakin besar untuk memastikan 'anak2 bisnes' saya pula mendapat apa yang mereka impikan. Setiap orang ada impian masing-masing, jadi sebagai seorang LEADER, saya bertanggungjawab membantu mereka. 'Anak2 bisnes' saya masih di tahap merangkak dan bertatih walaupun ade yang sudah berada di tahap berlari namun saya tidak pernah tinggalkan mereka. Dan sebagai seorang LEADER, salah satu tanggungjawab UTAMA saya ialah coaching mereka. AlhamduLILLAH, saya diberi kepercayaan oleh Mentor saya Master Shareeza untuk berkongsi TIPS dan PENGALAMAN saya membuat bisnes Shaklee ini. Tips yang dikongsikan menunjukkan bahawa sistem MLM Shaklee terbukti ADIL dan BERKESAN sehinggakan saya tidak memandang marketing plan Shaklee sebagai MLM. Saya kini menjana 'passive income' di tahap selesa yang tidak pernah saya bayangkan sebelum ini ianya boleh dicapai dalam mana-mana bisnes MLM. Ok, cukup perkataan MLM sebab ramai yang allergic kang..hihihi..


Perkongsian pengalaman sendiri


Tips marketing


Lagi Tips Marketing


Rakan-rakan bisnes Grup Jutawan

Anyway, jika anda ingin menjana 'passive income' seperti saya, jangan risau dan bimbang kerana segala tunjuk ajar akan diberi FOC kepada anda yang mendaftar di bawah saya..(ni bukan register pastu biar terkapai-kapai nak start kat mane tatau..).. Kami ada fb grup, personal coaching, 1-1 discussion, dan sebagainya untuk berkongsi TIPS marketing, blogging, motivasi, dan lain-lain lagi semuanya secara ONLINE. Cuma sebulan sekali atau bila-bila as per request, kami ada buat kelas (yang ni OFFLINE), untuk anda mendapat gambaran dan sentuhan lebih jelas tentang bisnes Shaklee ini. Oh yea, kelas kami ni santai sahaja.. tak semestinya dalam kelas formal, ada gak buat diluar.. Tengoklah gambar kat atas tu, anak saya siap berbaring lagi masa saya berikan perkongsian..hehe.. Anak-anak boleh bawa ke kelas, tiada halangan, tapi ianya adalah atas tanggungjawab ibu bapa. :-)

Jika anda berminat dan bersedia untuk bersama-sama dengan saya dalam bisnes Shaklee ini, hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut dan bagaimana ingin memulakannya. 

Anda mempunyai IMPIAN yang tidak mungkin tercapai buat masa ini? Gapai impian anda kerana segalanya bermula di sini bersama saya dan grup Jutawan..


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


Thursday, February 21, 2013

Sharing pengalaman ringkas saya hamil bersama vitamin-vitamin Shaklee :-)

AlhamduLILLAH, selesai monthly checkup tadi. Tiada apa-apa masalah, doktor pun dah scan baby. AlhamduLILLAH semuanya OK. :-) 


Masih ingat lagi lima tahun lepas masa saya hamilkan Irfan saya tak kenal Shaklee lagi. Macam-macam masalah saya masa tu TERUTAMANYA Hb tak pernah naik-naik. 


AlhamduLILLAH kalini saya hamil saya dah kenal Shaklee dan KONSISTEN dengan set vitamin kehamilan ini. So far takde masalah dan doktor pun sangat hairan .. beza kandungan dulu dan sekarang sangat ketara! Mana taknya dulu asyik kaler merah je, sekarang ni rekod suma kaler hitam (OK).

Rahsia saya?Pastinya rangkaian set vitamin ini.





Fungsi ringkas setiap vitamin untuk IBU-IBU HAMIL dan MENYUSU:


> Protien (ESP) : untuk BINA SEL. Sel terbina dari protien. Tanpa protien, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut.

> Multivitamin dengan zat besi (Vitalea) : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin.

> B complex : penting untuk pembinaan sel darah, saraf dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala.

> Vitamin C : pembentukan kolagen dan membantu sistem ANTIBODI.

> Kalsium (Ostematrix) : PEMBINAAN SEL DARAH MERAH serta tulang bayi.

> Omega : membantu PEMBENTUKAN SEL OTAK.



 PM saya untuk mendapatkannya bersama-sama OFFER OMEGA GUARD! :-))

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Tuesday, February 19, 2013

TESTIMONI BERGAMBAR: Berat badan turun dengan ESP, Cinch, Lecitin, Omega dan Alfalfa! :-)

Disebabkan dah lama tak hapdet blog, so, harini nak share testimoni bergambar pengguna Slimming Set Shaklee.. haa.. ni bukan gambar lain-lain orang tau, tiga-tiga tu adalah gambar orang yang sama, cuma saiz badan dah berbeza.. Apa yang beliau ambil? Pastinya ESP, Cinch Shake, Lecitin, OMEGA (Omega is ON SALE NOW!) dan Alfalfa.



Selain itu apa TIPS beliau?
Pastinya jadual pemakanan yang teratur (haa... yang ni takleh nak share kat sini sebab ianya EXCLUSIVE untuk mereka yang jadi customer saya shj..), tak skip makan, senaman dan pastinya minum air kosong dengan konsisten. 
Amazing kan? Perut kempis tuu... sebab gabungan Lecitin dan Omega SANGATLAH MANTAP hokkeyy.. pastu tambah lak dengan ESP, Cinch dan Alfalfa.. 

Oh ya! Anda yang amik Cinch ni tak perlu risau tentang bentuk badan sebab fungsi Cinch ni memang untuk SHAPE-UP badan kita. Mungkin berat badan tak turun banyak tapi, bentuk badan tetap CANTIK! Sebab apa? Sebab CINCH shake mengandungi LEUCINE yang memelihara otot semasa proses pembakaran lemak.. dan u olls tau kan OTOT lebih berat berbanding LEMAK. So, itulah beza Cinch Shake berbanding protin shake lain yang terdapat di pasaran. Didatangkan dalam tiga perisa, pilih mana yang berkenan. Most customer UmmiIrfan.Com jatuh cinta dengan perisa Coklat. :-)


So, dengan PROMOSI OMEGA hanya tinggal 9 HARI SAHAJA LAGI, apa kata kita sambar Omega 2-3 botol. Nak LAGI JIMAT beli 6 free 1. Boleh buat stok sebab expiry date Omega Guard ni tahun 2014. Memang berbaloi.. 
  • Beli sebotol, jimat RM30, 
  • Beli 2-3 botol jimat RM100+, 
  • Beli 6 FREE 1 botol, dapat FREE Shaklee Membership, dan dapat CASH BACK dalam RM20
Jadi, pilih mana yang anda nakkk.. nak beli sebotol, 2-3 botol, 6 botol... ikut bajet dan ikut suka.. tapi kalau saya, saya amik BUY 6 FREE 1 sebab OMEGA GUARD ni diperlukan seisi keluarga dari yang kecik sampai yang besar, dari yang muda sampai yang tua. Kiranya supplemen WAJIB ada dirumah! :-))

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<



Thursday, February 14, 2013

Minyak ikan membantu kanak-kanak cepat membaca. Minyak ikan apa tu? Pastinya Omega Guard! :-)

Ok saya tahu, my blog has been hiatus for a while. Haha.. sebuk kenduri sana-sini, balik kampung, lepas tu dah abes idea lak (tetiba je kan..).. tapi harini dah ada idea balik.. AlhamduLILLAH. So, harini saya nak share satu artikel tentang minyak ikan membantu kanak-kanak cepat membaca. 


Antara isi-isi penting dalam artikel ini ialah:
  • Minyak ikan kaya dengan kandungan kalsium dan Omega-3 yang baik untuk tumbesaran dan perkembangan otak.
  • Kajian menunjukkan kanak-kanak berusia 7 tahun - 9 tahun kemampuan membaca mereka meningkat dalam masa 3 minggu selepas 16 minggu konsisten dengan pengambilan minyak ikan ini.
  • Meningkatkan daya tumpuan dan fokus kanak-kanak yang hiperaktif dan disleksia.

Selain itu, Omega-3 juga membantu menguatkan sistem imunisasi badan anak-anak dan dapat membantu mengurangkan masalah demam, batuk, selsema, ekzema dan asthma.

Pilihan saya? Pastinya Shaklee Omega Guard dari dulu hingga sekarang. Tiada yang lain. Saya berikan kepada Irfan sebiji setiap hari kerana perkembangan dan tumbesaran otak anak-anak SANGAT KRITIKAL pada usia 0-6tahun


Jadi, jom dapatkan Shaklee Omega Guard hari ini selagi OFFER MASIH BERLANGSUNG. Buy 6 Free 1! Satu keluarga boleh makan Omega Guard ni.. ;-))

Hubungi saya tau! 


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<
 

Friday, February 8, 2013

Hoyeahh!! Berat badan kembali seperti awal-awal kahwin .. turun 16 kilo! Apa rahsia Mommy G ni? ;-)


I know, u all memang suka baca sukses story mereka yang berjaya menurunkan berat badan tambah2 jika anda adalah ibu menyusukan.. So, harini nak share testimoni Jiha atau lebih dikenali sebagai MommyG (G for glamer youu..hehe..)...Jom kita baca testimoni beliau..


Apa kata beliau lagi:
"Lepas bersalin..selera makam menjadi jadi..badan pun naik menjadi jadi..

Alhamdulillah..di temukan dengan slimming set for breastfeed mom ni berat kembali seperti awal2 kahwin...
Tak mahal pon dan kesan dia mmg superb!!!"

Apa yang beliau ambil? Pastinya ESP, Alfalfa dan Lecitin. Perfect utk breastfeeding dan dalam masa yang sama nak kurus. Nak lagi PERFECT, you add-on OMEGA yang boleh MEMBAKAR LEMAK! Lagi bestt daripada Lecitin ni..  Oh ya! Jiha ni seorang SID (Shaklee Independent Distributor) jugak.. macam saya juga, so, kalau anda nak dapatkan TIPS daripada beliau sendiri boleh hubungi beliau terus. Lokasi beliau di Bandar Baru Bangi. :-)


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<
 

Wednesday, February 6, 2013

Bahaya KOLESTROL TINGGI yang menyebabkan SERANGAN JANTUNG mulai menyerang orang muda..


Masih ingat tak lagi pelakon Faizal Yusof (ex-hubby artis Nordiana) yang meninggal secara tiba-tiba..? Al-Fatihah... beliau masih muda lagikan? Tapi kenapa begitu cepat beliau pergi? Punca kematian adalah kerana serangan jantung.. jantung gagal berfungsi. Serangan jantung ni tak kenal usia dah sekarang ni. Jadi, lebih baik kita ambil langkah awal untuk mencegah serangan jantung ini.. So, harini jom kita baca kisah jantung dan kolestrol..



PENYAKIT JANTUNG MULA SERANG ORANG MUDA.
Petikan dari Harian Metro 2 Oktober 2009
KUALA LUMPUR: Jika dulu, penyakit jantung sinonim dengan golongan berusia, tetapi kini ia
 mula menyerang golongan muda berusia di bawah 40 tahun kesan daripada corak pemakanan 
dan gaya hidup tidak sihat yang diamalkan mereka.
Ketua Unit Kardiologi Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) Prof 
Madya Dr Oteh Maskon berkata kegilaan golongan itu terhadap teh tarik, roti canai, nasi lemak dan merokok, ditambah pula sikap malas bersenam menyebabkan mereka mudah mendapat penyakit jantung.
Beliau berkata dengan gaya hidup seperti itu, golongan berkenaan terdedah kepada risiko obesiti, penyakit darah tinggi dan kencing manis yang menjadi faktor utama menyebabkan penyakit jantung.
Ini terbukti dengan kira-kira lima peratus daripada 450 pesakit yang dimasukkan ke wad di PPUKM dalam tempoh setahun terdiri daripada golongan yang berusia bawah 40 tahun, yang rata-ratanya pada masa sama didiagnosis menghidap darah tinggi dan kencing manis, selain perokok, katanya kepada pemberita selepas menghadiri Forum Awam bertajuk "Degupan Jantung, Hembusan Nafas, Jangan Biarkan Ianya Berakhir" di PPUKM di sini, hari ini.

----------------------------------------------------------


Kenapa kolestrol yang tinggi amat berbahaya?
Kolestrol yang terkumpul kepada darah jika tidak dikawal akan membuatkan anda akan diserang tekanan darah tinggi akibat tekanan pengepamam pada jantung. Jantung akan mula bekerja keras mengepam darah untuk disalirkan ke seluruh tubuh. Proses ini pula akan menjadikan otot dan arteri jantung menjadi keras dan bermulalah penyakit lemah jantung. Lama kelamaan, jantung yang lemah membuat aliran darah berlaku dengan perlahan. Apabila darah mengalir perlahan, penimbunan lemak mula berlaku dalam darah. Ianya akan menjadikan salur darah semakin sempit dan penyumbatan akan berlaku pada bila-bila masa. Yang pasti itulah "SILENT KILLER". Dalam beberapa saat, apabila penyumbatan berlaku, usia kita ditentukan oleh Nya. Jika anda bernasib baik, anda selamat, jika tidak, secanggih manapun kelengkapan hospital, sudah tiada manafaatnya.*.kolestrol yang tinggi..tekanan darah tinggi..semuanya membawa ke simptom2 serangan sakit jantung......



. Jadi rajin2lah jalani pemeriksaan kesihatan. kerana bacaan paras kolestrol/blood pressure level adalah indicator untuk anda melakukan sesuatu...Yang pasti gaya hidup sihat bukan lagi pilihan ...nak atau taknak ..gaya hidup sihat adalah satu kewajipan untuk kita patuhi... .Jadi kalau anda sayang diri anda dan keluarga anda..ambillah Omega GuardLecithinVitamin EGarlic...





ni antara supplemen yang disarankan didalam Shaklee khas untuk membekalkan nutrien yang penting dalam mengekalkan jantung yg kuat dan sihat pendek kata ,ia ,mengurangkan risiko sakit jantung dan strok,mengekalkan tahap kolestrol yg sihat dan mengekalkan tekanan darah normal..

selebihnya tentang tajuk tekanan darah tinggi,serangan sakit jantung,kolestrol..semuanya ada disini.

Ambil langkah awal dengan mencegah bukan mengubati. Shaklee Omega Guard ada OFFER bulan ni, ramai yang amik 3-4 botol terus sebab Omega ni boleh dimakan oleh semua peringkat umur.. Jom dapatkan Omega sebelum serangan jantung menyerang kita. 

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in