Saturday, January 5, 2013

TESTIMONI ibu hamil: Doktor senyum tengok botol Shaklee Vitalea.. ;-)

Harini senyum lebar baca testimoni seorang ibu hamil. Mana taknya siap bawak botol-botol vitamin Shaklee tunjuk kat doktor! haha.. memang saya tak nafikan ada sesetengah ibu hamil yang risau dan curious boleh atau tidak consume vitamin-vitamin Shaklee semasa hamil. Secara peribadinya, saya yang sedang hamil ni terus terang saya cakap, saya TAK MAKAN LANGSUNG VITAMIN-VITAMIN DOKTOR BAGI. haha.. sebab saya ada history masa saya preggy Irfan (anak pertama saya), makan vitamin doktor bagi, APAPUN takde beza. Sakit kaki tetap sakit kaki. HB rendah tetap tak naik2.. sama je, takde beza. Jika ada yang kata, vitamin doktor bagi kat klinik sama dengan vitamin Shaklee, kenapa saya makan vitamin klinik gomen kasik hb tak naik2..hahaha..makan vitalea ni seminggu je hb naik terus! Fikirkanlah yea.. Jom kita baca apa kata doktor ni..



Sebenarnya vitamin-vitamin Shaklee untuk ibu-ibu hamil dah sangat mencukupi. Contoh Multivitamin Shaklee (Vitalea) LENGKAP dengan formula ZAT BESI. Tak payah pening kepala nak makan pil zat besi berasingan kan! Sangat membantu memulihkan kembali paras hemoglobin dalam darah.

Vitamin B Complex Shaklee pula LENGKAP dengan 8 jenis vitamin B, TERMASUK SEKALI biotin dan FOLIK ASID. Saya memang tak makan dah folik asid doktor klinik bagi. Memang fokus kat Shaklee je.. haha..

Vitamin C Shaklee LENGKAP dengan bioflavonoid untuk memastikan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C. Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah.

Shaklee Ostematrix LENGKAP dengan unsur kalsium, Vitamin D, Magnesium dan Zink untuk memastikan penyerapan optimum kalsium di dalam tubuh badan. Kalau kat klinik tu bagi pil kalsium semata, Vitamin D takde.. silap2 doktor suh anda berjemur tengah panas untuk dapatkan Vitamin D dari cahaya matahari! konon! haha.. (ini cite betul yea sebab saya penah kena doktor klinik bagitau camtu.. haha.. geleng kepala saya..)

Shaklee ESP pula penting untuk membina sel. Sel terbina dari protien. Tanpa protien, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut. ISTIMEWANYA Shaklee ESP ini adalah ianya rendah indeks glisemik (low GI) jadi bila kita ambil ESP, gula dalam darah kita akan berada dalam paras normal sepanjang hari. Inilah sebabnya saya sebagai ibu hamil dapat mengekalkan tenaga sepanjang hari tanpa rasa letih dan lesu. Dan jika anda ada masalah diabetes, tidak menjadi masalah jika minum ESP ni sebab ESP tidak akan 'shoot' gula dalam darah anda secara mendadak. Bestkan? bestt... :-)




Apapun saya bercerita berdasarkan pengalaman saya sendiri dan Shaklee benar-benar mengubah kesihatan hidup keluarga saya secara menyeluruh. Setakat ini saya tiada masalah dengan vitamin-vitamin Shaklee.. AlhamduLILLAH. Dan rangkaian vitamin-vitamin ini boleh diambil juga oleh IBU MENYUSU. Bestkan? Besttt dan yang paling best memang berbaloi-baloi dan JIMAT! :-)

Jika anda ingin mendapatkan EXCLUSIVE TIPS, cara makan dan konsultasi percuma boleh hubungi saya untuk mendapatkan set ini.


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<





0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in