Thursday, January 31, 2013

Testimoni Mealshakes ~ Berbaloi-baloi untuk anak anda yang PICKY EATER.. ;-))

Dah 3 hari tak update blog. Bz memanjangg.. dengan family in-law datang bertandang.. jadi, aktiviti berblogging kena stop sementara... hehe.. tapi takpe, harini saya ada sesuatu nak share dengan anda semua.. kalini testimoni seorang ibu yang memberikan Mealshakes kepada anaknya.. Jadi jom kita baca sama-sama.. :-)



Well, what else can I say? The testimony speaks.. haha.. Saya pun taknak cite panjang-panjang.. sebab ada banyaaaakkk lagi testimoni yang saya dah share sebelum ni...

So, saya stop di sini dulu yea.. hehe.. agak rushing sebenarnya sebab banyak urusan nak buat harini.. Tapi, jika anda nak dapatkan Mealshakes ini boleh hubungi saya. Pastinya EXCLUSIVE TIPS saya akan berikan kepada anda! :-))

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Monday, January 28, 2013

TESTIMONI BERGAMBAR Pn Najihah yang mengamalkan Skin care set kami.. Memang bestt.. :-)

Well, what else I can say; when the testimony SPEAKS itself! Yezzaa... inilah perkongsian gembira Pn Najihah yang dikongsikan bersama-sama kami di grup EXCLUSIVE kami.. haa.. Bukan setakat TIPS je EKSKLUSIF tau, sharing pun EKSKLUSIF! mana nak dapattt..? Kat sini je tauu.. oklah, jom kita baca testimoni beliau...



Apa yang beliau consume? Pastinya ESP, Vitamin E, Vitamin C dan Bcomplex. 

Jom kita baca mengapa ESP SANGAT PENTING diambil bersama-sama Vitamin E, Vitamin C dan B complex. 

kenapa esp (soy protin)..bukannye yang lain2 yang ditekan kan?.lecitin ke calcium ke..alfalfa ke....kenelah ada penjelasan disebalik ni semua kan kan?...kite kene tahu apa yang kita makan..dari segi teori dan sains kenapa kulit menjadi kusam dan tidak berseri....??? Kulit menjadi kusam mempunyai kaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang.Tahukah anda bahawa kulit wajah kita boleh bertukar dalam masa 3 minggu. Ini kerana sel kulit wajah hidup selama 3 minggu dan kemudian akan bertukar kepada sel baru.Dan jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, bagaimana kolagen boleh terbentuk? bagaimana sel baru boleh keluar disamping menyingkirkan sel lama atau sel mati? Sebab tu kulit nampak kusam…Tahukah anda Sel terbentuk dari protein. Mana datangnya sumber protin? dari ikan, ayam, telur, kekacang.Namun tahukah anda protin tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi?Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protien akan mati... protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37*celcius...last2 dapat rasa sedap je..tp zatnye dah hilang.... Kerana itu kita digalakkan mengambil supplement protein....Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama dan secara langsung wajah akan nampak lebih berseri.In addition to soy protein, sel tadi juga memerlukanvitamn C untuk membentuk kolagen bagi menambahkan kekenyalan kulit. Manakala vitamin E penting untuk saraf dan memberikan awet muda kepada kulit...


Sekarang dah tahukan kenapa ESP ni pentinggg.. haaa.. jika anda nak grab ESP pada harga bestt, boleh order sekarang sebab dengar khabar ESP dah SOLD OUT kat Shaklee HQ. Jom order sekarang..! Ramai yang rembat 2-3 tin terus sebab taknak jadi kes macam bulan October lepas, stok ESP abes satu Malaya.. Jangan tunggu lama-lama, nanti ESPmu dikebas oranggg... 

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<




Friday, January 25, 2013

Anak anda seorang PICKY EATER? atau taknak makan langsung? Jom cuba Mealshakes! Berbaloi-baloi.. :-)

Dah lama tak share testimoni vitamin untuk anak-anak.. So harini nak share dengan u all semua kisah seorang ibu yang mempunyai seorang anak (anak no.2) yang picky eater, badan pun kurus kering. Pada mulanya ibu ini ragu-ragu dengan Mealshakes tapi setelah sebulan mencuba, beliau nampak perubahan pada anak beliau dan sangat bersyukur.. Jom kita baca cerita beliau dengan lebih lanjut.. :-)



Jadi apa yang bestt sangat Mealshakes ni? Ini sekilas faktanya:
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Dan anda boleh klik DI SINI untuk mengetahui SEMUA tentang Mealshakes.
Saya juga suka kongsikan kisah anak saya sendiri (masa saya share kisah ni Irfan baru 5 bulan mengamalkan Shaklee), kini, Irfan yang kembali sihat selepas hampir 2 tahun mengamalkan Mealshakes dan vitamin-vitamin yang lain untuk kanak-kanak.
AlhamduLILLAH, Irfan yang dulu mengalami masalah CHRONIC BRONCHITIS (ASTHMA), kini kembali SIHAT dan CERIA malah semakin BIJAK.

Jika kita boleh berikan anak-anak toys, mainan, pakaian yang mahal-mahal, kenapa tidak INVEST untuk vitamin-vitamin demi KESIHATAN dan KECERDASAN mereka? Mana yang lebih penting? Fikir-fikirkan..


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<



Wednesday, January 23, 2013

TESTIMONI bergambar pengguna Skin Care Set ~ The testimony speaks.. :-))

Dah lama rasanya tak share testimoni pengguna skin care set kan.. harini saya nak share satu testimoni bergambar.. ini empunya diri sendiri yang post kat grup exclusive kami.. Beza? Memang berbeza kulit wajah beliau sebelum dan selepas mengambil Shaklee.. sangat ketara hokkey..! Tapi, beliau sangat KONSISTEN selama 3 bulan baru dapat hasilnya.. So, lets the testimony speaks.. :-)



Beliau ada mentioned kat atas tu yang beliau ambil ESP, Vitamin E, Vitamin C, Bcomplex dan GLA. Yeesss... kerana kulit wajah kita PERLUKAN NUTRIEN LAYER AFTER LAYER.. bukan selapis je tauu.. ini barulah dikatakan "skin repair" secara menyeluruh! 


Jadi jika anda inginkan kulit wajah seperti Cik Puan kita di atas ni, kenalah ambil set seperti di atas yea.. takleh ngelat nak amik vitamin E je.. atau nak amik ESP je.. atau nak amik Vitamin C je.. nanti kulit wajah pun jadi ala 'jer-jer' je.. hehe.. kata nak protect skin LAYER AFTER LAYER kann.. so, kenalah invest sikit.. tak mahal pun sebab set ni boleh consume up to 4 months dan harganya tak sampai RM500 pun! memang jimatlahhh.. Dann... jika anda membeli dengan saya, saya akan berikan EXCLUSIVE TIPS tau.. haha.. nak CANTIK dan LAWA ni mestilah ada TIPS dan ILMUNYA kann.. ehh.. jangan risau.. ini bukan ilmu hitam yea.. haha.. takde susuk menyusuknya.. ini EXCLUSIVE TIPS tauu.. !

Jangan ketinggalan untuk hubungi saya untuk mendapatkan set ini yea.. ;-)

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<



Monday, January 21, 2013

TESTIMONI AJT: "1 tab sudah cukup legakan sakit sendi.." ~ Pn Yana

Oklah semua, begitu teruja berkongsi kisah ibu hamil, ibu menyusu, ibu dalam pantang,dan mereka yang nak kurus murus ni sampai terlupa nak berkongsi cerita mereka yang mengambil Advanced Joint Health Tablet (AJT). Haa.. sampai ada yang terlupa yang bulan ni ada PROMO AJT ni..  jadi, harini saya nak berkongsi lagi satu testimoni Pn Yana yang memberikan AJT ni kepada kedua ibu bapa beliau.. 



Inilah rupa AJT ni..


So, apa KEISTIMEWAAN Adavanced Joint Health Tablet ni?

Q : Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formulasi proprietary yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

Q: Siapakah yang memerlukan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yagn mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Q: Apakah ekstrak jagung?
A : Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glucosamine yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sesendi. Glukosamina mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligament. Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendi dan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

Q: Apakah Boswellia ?
A: Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia serrata ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Q: Apakah yang membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?
A: Ekstrak Boswellia proprietari yang digunakan di dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi tetapi juga mengandungi unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkaitrapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding dengan AKBA sahaja. Tambahan pula, ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dapat menyokong keselesaaan sendi yang lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yang lebih tinggi.

Q: Bolehkah saya mengambil Shaklee Advanced Joint Health Tablet dan OsteMatrix pada masa yang sama?
Boleh. Tiada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedua-dua product yang dapat menyokong kesihatan sendi anda. Lebih baik lagi anda gabungkan Shaklee Collagen Powder dan VIVIX bagi mengoptimumkan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet

Q : Bila dan bagaimanakah saya mahu menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Untuk hasil yang terbaik, ambillah mengikut apa yang disarankan iaitu dua tablet sehari bagi setiap hidangan.

Q: Mengapakah ia bebas daripada chondroitin?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral ( ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat chondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan lebih baik jika diambil secara berasingan.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi Vitamin C?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 100% Vitamin C kerana ia merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen.Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi mineral surih zink, copper (kuprum/ tembaga) dan mangan?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 10% mineral zurih zink, copper dan mangan yang merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

Q: Adalah Shaklee Advanced Joint Health Tablet berasaskan sayur-sayuran?
A : Ya.

**Sumber info di petik daripada booklet Shaklee Advanced Joint Health Tablet

Saya juga sudah mencuba AJT ni dan ini adalah testimoni saya sendiri. :-) Dan banyak lagi testimoni saya kongsikan di sini.

Itu dia perkongsian menarik tentang AJT ni. Kebanyakan customers saya akan belikan AJT bukan sahaja untuk diri sendiri, tetapi juga untuk kedua ibu bapa mereka. Dan yang paling best bulan ni ialah HARGA PROMO AJT ni memang tiada tandingannn.. Jom hubungi saya untuk mendapatkannya sebelum promosi berakhir 31hb Jan ini! :-)

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<



Friday, January 18, 2013

TESTIMONI Ibu Berpantang: KULIT JADI PUTIH, LICIN dan BERSERI ! ~ Pn Wawa

Haaa...korang semua mesti ingat lagikan saya share testimoni Pn Wawa yang baru lepas bersalin dan sekarang ni dah abes pantang dah pun.. haritu dia share tentang baby dia berat badan naik hampir sekilo masa dalam pantang dengan mengamalkan set berpantang tu. Tapi, harini beliau nak share pulak perubahan pada diri beliau sendiri.. wahhh.. itulah, dengan Shaklee, bukan setakat anak je dapat manfaatnya, ibu pun turut terkena 'tempias'. hahaha.. ini 'tempias' yang baik2 yea.. Jom kita baca.. 


Kata beliau, kawan-kawan tegur kulit beliau bertambah PUTIH, LICIN dan BERSIH! hahaha.. sape tak nak kann...? Inilah BONUSNYA bila mengambil Shaklee.. So, set apa yang Pn Wawa ni ambil sepanjang tempoh berpantang dan teruskan sehingga sekarang ni?


Haaa.. inilah set berpantang beliau. HIGHLY RECOMMENDED by NUTRITIONIST SHAKLEE! Rugi ibu-ibu berpantang tak mengamalkan set ni.. macam manfaat dapat > production susu badan maintain, anak cepat kenyang, badan bertenaga, dan PALING BESTT, KULIT JADI PUTIH, LICIN dan BERSERI ! 

So, ibu-ibu sekalian, nak tak jadi macam Puan Wawa? Mesti nak kann...? Kalau nak, hubungi saya untuk mendapatkan set ini (ehh.. ibu tak berpantang pun boleh amik set ni tauu...)! :-))

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in