Tuesday, December 31, 2013

Bahaya kolestrol tinggi > Penyumbang kepada serangan Jantung dan Strok! AMalkan Shaklee Omega Guard.. jom baca testimoni Pn Yati ni..


Testimoni ni saya ambil daripda fb Pn Biey yang juga pengedar sah Shaklee di sekitar Taman Banting Baru, Banting. Pn Biey berkongsi kisah kawan beliau iaitu Pn Yati yang mengalami masalah kolestrol tinggi, namun dengan mengamalkan Shaklee Omega Guard dan Alfalfa, paras kolestrol menurun dan kembali normal. AlhamduLILLAH, dengan izin ALLAH jua hendaknya.. :-) Jom sama-sama kita baca testimoni ni..
----------------------------------------------
Pn Yati merupakan seorang yg amat menjaga pemakanannya namun begitu dia tetap mengalami bacaan kolesterol yg tinggi iaitu melebihi bacaan 10. Setiap kali mengambil ubat doctor Pn Yati tidak selesa kerana badannya jadi lemah dan sakit.

So saya mencadangkan Pn Yati utk mencuba alfalfa dan omega. Alhamdulillah kedua2 suplemen ini serasi dengannya, dengan pengambilan x sampai seminggu bacaan tahap kolesterol Pn Yati telah TURUN kpd 4!
Doctor spt tidak percaya bila Pn Yati berterus terang n slps 2 kali appointment utk check up slps itu, doctor dgn yakin terus menutup buku temujanji utk berikutnya krn tahap kolesterol PN Yati skg sudah normal


Itu dia sedikit perkongsian Pn Yati dengan kita semua.. Jadi, jika anda mengalami masalah tahap kolesterol yg tinggi, segeralah bertindak dengan menjaga pemakanan dan mengambil supplemen sebagai menyokong keperluan tubuh badan.. ianya tidak boleh dipandang ringan krn ianya salah satu penyumbang kpd serangan JANTUNG dan STROKE!

Best kann, PALING BEST Omega ni boleh makan satu family.. suami, isteri, anak-anak, mak ayah kita, ibu hamil, ibu menyusu.. pendek kata Omega ni SEMUA PERLUKAN sebab asid lemak Omega-3 TIDAK DAPAT DIHASILKAN oleh tubuh badan kita sendiri.. jadi dah sah-sah kena amik secara oral.. 




Lots of Love..



Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Tuesday, December 24, 2013

Persediaan untuk anak-anak bersekolah ~ Supplemen Omega-3

Tinggal lagi 7 hari sebelum kita meninggalkan tahun 2013 untuk melangkah ke tahun 2014. tengoklah gambar saya capture ni.. pepagi dok nyusun vitamin-vitamin untuk COD sekitar Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi, KLIA dan sedaerahnya.. semua set tu ada ADD-ON Omega Guard uols! Siap ada yang order 2-3 botol terus..  :-) AlhamduLILLAH.. dengan sokongan padu daripada anda semua, saya masih disini untuk terus berkongsi kebaikan produk-produk Shaklee..


Ok, itu dia cite nak COD harini... selain tu, saya nak cite jugak vitamin-vitamin untuk anak-anak kita sebagai persediaan bersekolah.. rata-rata ibu bapa mengutamakan pakaian, kasut, beg, alat tulis, buku-buku untuk anak bersekolah TAPIIII mereka lupa, on top of that, yang PALING PENTING ialah makanan tambahan iaitu supplemen/vitamin. Kenapa saya cakap supplemen paling penting? sebabnya, anak-anak kita aktif di sekolah, kadang-kadang makan pun ikut  dan je.. lagi-lagi anak2 kita yang suka makan 'junk food', 'instant food' tu.. haa.. lagilah kena amik supplemen. Lagi satu, sebab tak semua nutrisi dalam makanan dapat diserap sepenuhnya oleh tubuh badan.. jadi kenalah amik supplemen.. kalau tak mulalah letih, lesu, tak larat, malas je.. Jadi, apa yang saya cadangkan? Saya cadangkan 2 supplemen ini iaitu Mealshakes dan Omega Guard.

Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak

- Yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit.etc athma, eczema

- Memperkuatkan sistem imunisasi badan

- Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
- Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
- Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
- Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.  
- Kudapan menarik pada bila-bila masa
-  Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium.

Ini adalah 2 supplemen WAJIB untuk kanak-kanak kerana kedua2nya tak mampu dihasilkan oleh badan dan perlu diambil dari diet harian.


Irfan juga akan bersekolah tahun 2014 ini dan pastinya saya akan berikan Irfan yang terbaik tambahan pula sebelum ni Irfan ada history masalah asthma.. Irfan pulak jenis kurang makan sayur, dah tentu Irfan sangat perlukan Mealshakes dan Omega Guard ni.. dan saya sebagai ibunya tentulah saya akan pastikan dia sihat, ceria, cergas dan cerdas di sekolah nanti.. 

Jom para ibu bapa, kita mulakan tahun 2014 ini dengan memberikan anak-anak kita yang terbaik dari segi jasmani dan rohani. :-)

Lots of Love..




Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Friday, December 20, 2013

Supplemen WAJIB untuk anda semua --> Omega-3

Dalam tak sedar, ada lagi 10 hari je tinggal sebelum OFFER Shaklee Omega Guard berakhir.. waduh..waduhh.. memang ramai yang amik.. sorang sampai 2-3 botol.. maklumlah SUPPLEMEN WAJIB uols! Kenapa Omega-3 ialah supplemen wajib untuk kita semua tak kiralah dari baby dalam kandungan sehinggalah ke orang tua.. Jom baca ni..

Antara suplemen yang wajib kita consume setiap hari, yang sangat penting adalah protein ( time tu dia mention Cinch) dan satu lagi iaitu Omega Guard. Kenapa protin dan omega? Kerana kedua2nya badan kita tak boleh nak hasilkan..Asid amino perlu (Protin) dan asid lemak Omega 3 .. Kedua2nya tak mampu dihasilkan oleh badan dan perlu diambil dari diet harian ataupun suplemen. Saya akui kenyataan beliau, dalam banyak2 Vitamin, ini satu2nya vitamin yang kami tiga beranak consume.. kira sorang sebotol lah sebulan.. OmegaGuard Shaklee sangat istimewa kerana ia lengkap dengan 7 jenis asid lemak OMEGA 3 yang perlu oleh badan iaitu DHA, EPA,HPA,ETA, SDA, DPA,ALA

Secara ringkasnya saya dan keluarga yang saya sayang sangat sangat perlukan Omega -3. Kenapa? Kerana Omega 3 penting dalam menyokong perkembangan otak  dan juga sangat membantu mengurangkan penyakit2 berbahaya seperti Alzheimers, Depression, Diabetes, Sakit jantung, Cancer. Arthritis, ADHD.. Omega 3 terbukti membantu sistem saraf, membaiki sistem hormon, melancarkan aliran darah dalam jantung dan juga merupakan anti inflamasi yang dapat mengurangkan kesakitan pada sendi. Dan satu lagi oh ya kerana anak saya si faiz kurang makan sayur.. eh bukan kurang tapi tak makan langsung. jadi kenalah bagi beliau suplemen yang kaya dengan Omega 3. 


"Sabtu lepas balik kampung, mak angkat tegur Fai..."muka awak cantik sekarang, kulit nampak merah..."
kembang sekejap bila mak puji. hihi...Alhamdulillah.. kesan KONSISTEN makan Omega Guard Shaklee.. Omega Guard Shaklee membantu MELICINKAN SALUR DARAH dan membantu MELANCARKAN PEREDARAN DARAH. Sebab tu lah kulit muka nampak kemerah-merahan... Bakal-bakal pengantin boleh la cuba Omega Guard ni, kasi naik seri muka tu :-))

Okeylah semua sekian cerita hari ini.. Kalau anda rasa anda perlukan suplemen dan tak tahu nak mulakan dengan yang mana satu.. Apa kata mulakan dengan protin (ESP) dan juga OmegaGuard.

Dua supplemen WAJIB dah tentu ESP dan Omega GUard.. ;-)

Lots of Love..



Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Wednesday, December 18, 2013

HOT ITEM OF THE WEEK --> Shaklee Omega Guard, ESP dan Alfalfa


Yezzaaa.. inilah dia HOT ITEM OF THE WEEK!



ESP-Memanjangkan rasa kenyang, memberi tenaga dan membantu pengeluaran susu ibu secara konsisten. 

OMEGA GUARD- bestt sebab Omega ni MEMBAKAR LEMAK, mencantikkan kulit wajah, bagus untuk perkembangan otak bayi.. BONUS --> IBU BOLEH KURUS MURUS hokkeyy! 

ALFALFA-milk booster jugak selepas ESP, membantu detox secara lembut untuk membuang lelemaks di dalam tubuh badan yang telah dibakar oleh Omega Guard tadi.




Lots of Love..



Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Thursday, December 5, 2013

Inginkan kulit wajah cantik BERSERI, GLOWING dan BEBAS CELA? Jom ikuti tips ini..

Gegurlz semua sila teruja yeaa.. para suami pun sila teruja jika nak isteri anda CANTIK BERSERI camni..Rahsianya tentulah OMEGA GUARD dan juga Vitamin E, Vitamin C serta B-Complex. Berbaloi dengan investment kita..  Jom baca testimoni Cik Wajihah ni.. kalau tak nampak boleh klik gambar untuk baca..



Nak jadi macam Cik Wajihah ni? Jom gegurl, especially yang nak kawen tu kann, PM saya untuk mendapatkan set skincare bersama-sama Omega Guard PROMO! :))


Lots of Love..



Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Thursday, November 28, 2013

Bacaan diabetes turun dari 17 ke 5.4 selepas KONSISTEN 2 minggu dengan Shaklee VIVIX! AlhamduLILLAH..

AlhamduLILLAH, itulah yang saya dapat ucapkan. Memang amazing dengan Shaklee VIVIX ni.. kalau tak, takkan sehari 2-3 botol Set Promo VIVIX licin kann... harini saja 4 botol licinn... bukan sebab harganya yang luar biasa sahaja, tapi kerana KEBERKESANANNYA juga LUAR BIASA.. Meh kita baca testimoni Pn Halimatun ni.. detail cite beliau tentang ayah beliau yang mengidap diabetes dan sekarang kembali sihat.. 


Ingin tahu apa lagi MANFAAT VIVIX?



Apapun kita hanya mampu berusaha diikuti dengan doa dan tawakal maka nampaklah hasilnya.. Inilah investment kita yang terbaik untuk ibu bapa kita.. ibu bapa kita tiada galang gantinya.. kita kat dunia ni HANYA ada seorang ibu dan seorang bapa sahaja kan..? jika kita boleh beli barang make-up, handbags, kasut cecah ribuan ringgit, mengapa tidak kita invest tak sampai RM400 untuk ibu dan bapa kita? 

Hubungi saya untuk mendapatkan Shaklee VIVIX bulan November ini untuk mereka yang tersayang.. ;-)

Nak order secara online? KLIK SINI.



Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

*Click here to order.
**Hubungi Wakil COD kami jika berminat untuk mendapatkan produk-produk Shaklee secara terus.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in