Monday, December 31, 2012

Sukar hamil disebabkan oleh cysts? Namun TIADA YANG MUSTAHIL dengan vitamin-vitamin Shaklee.. mari saya kongsikan TIPS saya dengan anda.. (^_^)


Fuhh..! Lama betul tak hapdet blog ni..hehe.. bukan menyepikan diri tapi badan sendiri tak berapa sihat.. tapi takpe, dengan Shaklee semuanya menjadi mudah dan makin baik. Harini saya ingin berkongsi kisah saya sendiri yang sekian LAMA  menanti untuk kembali hamil akhirnya tercapai.. AlhamduLILLAH! Irfan dah 4 tahun ALLAH berikan ‘hadiah’ ini kepada kami sekali lagi. Benarlah, ALLAH Maha Mengetahui yang terbaik untuk kita dan setiap perancanganNYA penuh hikmah.

Sebenarnya jika anda semua pernah baca kisah saya yang dulu, saya ni ada history endometriosis. AlhamduLILLAH, dengan bantuan supplemen-supplemen Shaklee cyst saya tiada lagi.. Dan sejak itu saya KONSISTEN dengan Family Wellness set + Ostematrix + Alfalfa + GLA Complex. Yes, gabungan set menyusu (dulunya dikenali sebagai set 3M) plus GLA. GLA ni berfungsi untuk menyeimbangkan kembali hormone, regulate period cycle, dan the best part tentang GLA ni ialah, GLA mampu mengekalkan tahap kesuburan telur wanita (ovum) sebelum dan selepas tarikh ovulasi!.. dan dalam set 3M tu ada Alfalfa kan, dah tentulah Alfalfa memang membantu meningkatkan keintiman! Haha.. part ni kena cite private.. takleh cite kat sini naaa.. nanti kena zaassss! Haha..

Saya kini masih di awal fasa penghamilan, semasa saya menulis ni kandungan saya baru berusia 3 minggu, tapi saya tak sabar nak share dengan anda semua bagaimana saya boleh hamil dengan mengamalkan set ini. Saya sangat teruja sehingga tak sabar nak tunggu nak berkongsi cerita ni dengan anda semua.

Antara TIPS yang saya ingin kongsikan dengan anda ialah:
  • Pastikan cycle period anda, jika period anda setiap 28hari cycle, maka bahagikan 2, maksudnya hari subur anda ialah hari yang ke-14.
  • Makan 2 biji GLA setiap hari dari hari pertama period sehingga hari terakhir period. Kemudian bila period abes, stop makan GLA.
  • Makan 10 biji Alfalfa setiap hari, sama ada anda period ataupun tidak.
  • Dapatkan sokongan vitamin-vitamin lain iaitu Family Wellness Set + Ostematrix.
  • Minum air kosong dengan konsisten sebanyak 3 liter sehari.
  • Amalkan pemakanan yang sihat, jauhi stress.
  • Amalkan solat-solat sunat dan zikir.
  • Banyakkan sadaqah dan dahulukan zakat.. In shaa ALLAH…

Inilah set vitamin yang saya amalkan sepanjang proses mengecutkan cysts dan proses berusaha untuk hamil.. hehe.. (ayat berani mati gitu..hehe..)

Haha.. mesti ramai yang kata, eh! Ini adalah Set Menyusu kaann... jangan tak tahu, Set Menyusu ini BUKAN UNTUK IBU MENYUSU SAHAJA, tapi untuk SEMUAA... tu sebab banyaakkk kali saya cakap set ini sesuai untuk perempuan dan lelaki juga.. semua boleh makaann.. no problem at all.. :-)

PLUS, ini dia SECRET VITAMIN saya untuk mengecutkan cysts dan mengekalkan kesuburan iaitu: GLA Complex!


Anda juga boleh baca TIPS untuk cepat hamil..Tetapi jiika anda ingin mengetahui further EXCLUSIVE TIPS daripada saya, pastikan anda mendapatkan set di atas dengan saya yea… In shaa ALLAH saya akan bantu semampu yang mungkin.. TIPS di atas hanyalah sebahagian sahaja..! Jika anda sedang merancang untuk hamil, inilah masa terbaik untuk memulakan tahun baru anda dengan kehadiran si comel nanti..!


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in