Friday, December 14, 2012

Ibu Menyusu dan Kolagen

Minggu lepas ramai juga IBU MENYUSU bertanyakan kepada saya sama ada mereka boleh mengambil Shaklee Collagen Powder ataupun tidak. Pada saya tiada masalah kerana MOST FEEDBACK daripada bf mom mengatakan Collagen TIDAK mengganggu penyusuan. Namun begitu, ini yang dinyatakan oleh Nutritionist Shaklee berkaitan bf mom dan kolagen SHaklee:


"..Ibu menyusu tidak digalakkan mengambil kerana kita tidak tahu kesuaian badan ibu selepas melahirkan. Dalam Colagen ada Pfaffia..tu herb yg maybe buat baby panas. Ibu boleh cuba ambil, jika ibu & baby rasa ok, boleh continue....sama juga dgn alfalfa..alfalfa juga herb. so ibu perlu amik lebih air supaya ibu & baby tak panas.
Berkaitan kesan negative 5-6thn akan dtg..Tiada kesan buruk jangka masa panjang..sbb if ada pun cuma healing crisis ..terus muncul in short time...SHAKLEE IS NATURAL..no ingredient yg membahayakan..healing crisis tu is satu keadaan utk baik pulih..bukan kesan sampingan..."

Di bawah ni pula saya share kan 2 testimoni IBU MENYUSU yang mengambil Shaklee Collagen Powder..



So, untuk ibu-ibu menyusu jika nak amik kolagen ni boleh..no problem at all.. FYI, Pfaffia tu sebenarnya adalah daripada family Alfalfa jugak.. susur galur Alfalfa.. jadi, jika anda tiada masalah dengan Alfalfa, anda juga tiada masalah dengan Pfaffia ni.. tu sebab ada ibu yang claim susu mereka mencurah-curah dan kadang tak sedar dah basah bajuu.. haha.. 
Yang pasti saya happy tengok ramai ...bukan shaja ibu menysu tapi insan2 lain...lelaki..wanita..tua muda..yg sangat teruja dgn kesan makan kolagen ni..tak kenal maka tak cinta...tak rasa cemana nak tahu baik buruk yer tak..HARGA JANGAN TANYA MAHAL OR MURAH SEBAB BULAN NILAH BULAN TERBAIK NAK DAPATKAN COLLAGEN PADA HARGA SPECIAL... 
Jom rembat kolagen sebelum kehabisan stok! 
Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan] 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in