Monday, November 5, 2012

Entry 18SX ~ demimu suami tercinta

Artikel ni khas buat wanita2 yang dah berumah tangga yer..yang bakal mendirikan rumah tangga pun boleh baca...tetapi lebih tertumpu kepada mereka yg dah bersalin..…just wanna share…baru2 ni… ada seorang ibu dah stop breastfeed..anaknya dah hampir 2tahun lebih dia mengadu kat saya.

“Kak..kenapa perempuan lepas bersalin.biasanya anak dah besar..ada menghadapi masalah kedinginan seks”

Hmm.sebenarnya ini kes normal..mmg terdapat segelintir wanita yang melalui phase mcm tu..banyak factor yang menyebabkan jadinya masalah tu….antaranyakeletihan,stress,bdn tak cukup bertenaga dan faktor lain yang paling penting ialah pengaruh hormon…tahukah anda… Semasa penyusuan hormon estrogen yang merundum dan hormon prolaktin akan meningkat maka si ibu akan merasa dingin untuk bersama selain kekeringan….

Bagaimana mengatasinya
Amalkan pengambilan vitamin E beserta selenium di samping alfalfa yang konsisten. …itulah vitamin yang membantu..




Macam mana DUA suplemen ni berfungsi untuk kita?
Vitamin E
- Anti oksida, anti penuaan, menyokong dan mempercepat pembaik pulihan otot & baik untuk jantung, dan ada yang menggelarkannya sebagai sex vitamin!

Alfalfa
- Baik untuk kesihatan dalaman wanita, berfungsi seperti Kacip Fatimah (perapat!), membantu melancarkan kitaran haid, dan banyak lagi kebaikan Alfalfa
info mengenai Vitamin E sebagai sex vitamin :-
" Some like to call vitamin E the "sex vitamin". It gets this name for a couple of reasons. One, vitamin E has been said to aid in the production of sex hormones, which aids in attraction, desire, and mood. Two, it prevents age and disease, which of course indirectly boosts the longevity of anyone's sexual lifestyle. Some women prefer to use Vitamin E as a lubricant during sex to heighten their experience considerably. Always make sure that the Vitamin E will not reduce the effectiveness of a condom, if using one, as latex is prone to disintegrate with certain oil-based lubricants. "
juga testimoni ini untuk menambah semangat : -
" Sejujurnya, pertama kali saya consume Shaklee Vit-E adalah selepas menjalani pembedahan “Surgical Incision and Drainage”. Tujuan asalnya ialah untuk pemulihan luka. Walaupon luka masih belum sembuh, saya notice yang saya turut mendapat “side-effect” yang lain, tapi bukan negatif yaa. Sangat2 POSITIF! Alhamdulillah. Mula2 nya seakan2 tak percaya yang itu adalah penangan Vit-E. Tapi, bila saya kaji dan terus mengkaji, benarlah itu adalah kesan yang baik daripada Vit-E. !),pengambilan Vitamin-E tidak menggangu penyususan susu ibu. Apatah lagi, sangat membantu mencantikkan kulit! Sudah hampir setahun saya mengambilnya untuk tujuan antioxidants & kesihatan kulit, dan anak saya masih lagi mendapat khasiat susu ibu.."

~* credit to genkimomma dan Cery

notes : untuk hubby, cadangan pengambilan Vitamin E dan Zinc (^_^)
-------------------------------------------------------------------
Anda bagaimana? Jika menghadapi kedinginan atau ingin increase intimacy, boleh hubungi saya untuk membuat pesanan anda..sebelum che abang larikss.. haha..
Boleh dapatkan set ini bersama OFFER Alfalfa bulan ini..best! (^_^)


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan] 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk


*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

 >> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in