Saturday, September 15, 2012

TESTIMONI Pn Siti Norbazlia (Ibu Menyusu) ~ "amek shaklee dari hari pertama pantang ...alhamdulliah rezeki susu amat meriah.."

Harini saya nak kongsikan cerita menarik seorang ibu menyusu yang mengambil supplemen Shaklee sejak dari hari pertama berpantang..
----------------------------------------------------------------------------

Shaklee ni i tahu masa i sibuk usaha nak cari milk booster time BF anak first dulu...ms tu susu drop sgt2 sampai stock sume habis...kelam kabut suft internet nak carik milk booster. Jumpelah SHAKLEE but i tak tau cemane nak beli..i contact customer service SHAKLE then die kata ' owh u kena beli from our distributor' then i ckp i tak kenal sape2 distributor then customer service tu kt ' takpe, puan bg no fon puan nanti kami kol puan semula' . Tunggu punye tunggu diorg tak cal2 jgk...at last sy dah tak keruan terus decide to take fenugreek..pas makan susu meningkat semula tp tak byk sgt and yg tak tahan tu bau bdn adoi aii..mengancam.....last2 stop fenugreek sbb susu makin kering...sedihnye my baby dpt BF till 6mths only. 




Then preggy 2nd baby, terus nekad amek shaklee dari hari pertama pantang ...alhamdulliah rezeki susu amat meriah.. Now my baby Qisya dah 7mth still full BF and yg bestnye i mampu simpan stok sususatu fridge khas for my susu only. (thank u ALLAH)...I love shaklee coz bkn sj buat susu i meriah sbb byk kebaikan darinye i dpt. I can manage my castle (termasuk kemas uma, jg anak, masak, study, keje, everything) tp bdn still bertenaga

Now, i use mealshake for my Afrina to make sure she gain her appetite coz die ni tak suke mkn nasi and now it looks SUCCESS. Lecithin to reduce FATS...Basic H (superb) mcm2 kegunaan sehingga mandikan anakpun use this. Nitriferon, if Qisya mcm nak demam je i amek ni then terus tak jadik demam...hihi..My husband dulu before consume PD bdn asik penat manjang now cergas than previous...byk lagi nak cite kebaikan shaklee ni tapi panjang sgt...last but not least...LOVE SHAKLEE...hihi
---------------------------------------------------------------------------------------
So, anda bagaimana? Walaupun ramai yg anggap supplemen ni sebagai milkbooster best bagi mereka, saya sering mengingatkan mereka konsep asas penyusuan..Konsep asas adalah supply vs demand..lebih kerap payudara dikosongkan,lebih byk susu terhasil..Akan tetapi si ibu juga kene ingat.. faktor2 seperti kena jaga pemakanan (diet seharian menepati piramid makanan), rehat yg cukup, tubuh yg sihat, bebas dari stress, pengambilan air yg cukup, makanan rohani (doa yg tak pernah putus pada Allah ..Istiqamah). juga perlu di ambil kira. Itu semua gabungan yg balance utk menjayakan penyusuan selama 2tahun insyaAllah. dan bonusnya Vitamin ni membantu si ibu kekal sihat, bertenaga,awet muda, berseri.. dan yg penting ia memenuhi ruang kosong yg badan perlukan (vitamin, garam ,mineral). Jadi, jangan berputus asa, tetapi teruslah berusaha dan berdoa demi anak. Tiada apa yang mustahil bila anda yakin dan percaya.. InshaALLAH..


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan] 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      



*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Sukakan entri ini? Klik LIKE. :-) 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in