Thursday, September 6, 2012

TESTIMONI Ibu menyusu: Dari 4 Oz ke 7 Oz dalam masa 2 hari

Testimonial dari Cikgu Sue yang telan berjaya meningkatkankan hasil perahan EBM nya dari 4 oz ke 7 oz dari sebelah Cik B sahaja dalam masa 2 hari.
Jom kita baca cerita beliau. Sangat menarik cerita Cikgu Sue ni :-)
---------------------------------------------------------------------------------------
Alhamdulillah... Rezeki anak hari ni.. Pam x sampai 10 minit, dari sebelah kanan je.. Sebelah kiri baby pam hehhe..( tandem pumping) .. Terima kasih atas tunjuk ajar .. — with Iffah Anuar


Kata Cikgu Sue lagi,

Kita kena yakin boleh.. Itu yg diajar pada saya.. Sbl ni pun saya dpt lebih kurang tu jugak tiap kali pump.. Tapi saya percaya, kalau kita berusaha dn berdoa.. Allah akan bagi rezeki anak kita.. Masa tgk stok ebm cair ari tu.. Mmg frust sgt sampai tfikir nak bagi fm.. Tapi saya muhasabah diri semula.. Baca balik panduan dn inspirasi dari kawan.. Inilah hasilnya..
Saya ikut panduan yg diberi oleh distributor saya.. Saya ambik set bf 3m + pd + mealshake. Dan saya juga ambik lecithin n omega guard utk buang lemak2.

Harap boleh bantu kawan2 semua.. Saya buat 2 hari.. Dari 4 oz dah jadi 7 oz sebelah.. Alhamdulillah, bolehla saya wat stok utk baby saya waktu saya pergi skolah..
Masa dlm pantang, x terfikir pun nak bf.. Tapi bila dh nak habis pantang, ter'google' pasal breastpump.. Dari situlah timbul kesedaran sbb anak lahir caesar n kecik dari abg n kakak dia..hubby pulak sokong.. Tu yg start wat ebm bila dah 2-3 hari nk keje.. Hehe

Saya pump bila anak tido, bila dia jaga saya wat tandem pumping.. So, blh kata cik b sentiasa dikosongkan.. Saya bpisah dlm 5-6 jam je sehari dgn baby waktu pergi skolah.. So, saya pump waktu solat zohor dn asar.. Yg ptg, sbl anta pd baby sitter, saya susukan dia sekenyang-kenyangnya.. So dia hanya minum paling banyak 3 botol kat rumah baby sitter.. Boleh try mcm ni.. Waktu sahur dlm pukul 345-400 skli, pukul 7-8am, 10.30-11, 1-2pm, 4-5pm.. Lebih kurang mcm tu lah.. Mlm mmg df.. Harap dpt membantu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apa yang beliau ambil sebagai membantu penyusuan beliau? Beliau mengambil rangkaian vitamin-vitamin di bawah ini.. Family Wellness Set + Ostematrix + Alfalfa


Selain itu apa lagi yang beliau ambil? Beliau add-on Mealshakes dan Performance Drink.

Jadi jika anda dah bertungkus-lumus mencari supplemen atau alternatif lain untuk menjayakan penyusuan sepanjang Ramadhan, takkan dah abes puasa terus nak stop supplemen kan, terus je nak bagi formula milk. No, No, No.. sokongan vitamin ini bukan sahaja demi anak tetapi juga untuk DIRI SENDIRI.. nak ke selepas 2thn berjaya menyusu tapi timbul masalah KULIT BERKEDUT2, KERING, KUSAM DAN TAK BERMAYA, SAKIT-SAKIT BADAN, LENGUH-LENGUH KAKI etc, etc ?? 

Jika anda ingin mengetahui jadual mkn, dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan] 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      



*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

 >>Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in