Thursday, September 27, 2012

TESTIMONI Ibu Hamil ~ Morning Sickness semakin berkurang dengan Shaklee Mealshakes

Ibu hamil dan morning sickness memang tak dapat dipisahkan. Saya dulu masa hamilkan Irfan pun 4 bulan morning sickness yang sangat teruk. Tapi masa tu tak kenal dengan Shaklee lagi.. (rugi, rugi..) Saya juga pernah terbaca satu artikel yang mengatakan jika kita menghadapi morning sickness yang teruk, salah satu faktornya ialah badan kita kekurangan nutrien. Jadi, kalau kalini saya pregnant lagi, (moga-moga..doa jelah yea..), saya pasti saya lengkapkan diri dengan semua vitamin-vitamin Shaklee ni supaya tak lalui morning sickness lagi.. InshaALLAH, dengan izin ALLAH jua hendakNYA... :-)) Oklah, harini saya nak share satu testimoni ibu hamil yang mengamalkan Shaklee Mealshakes dan alhamduLILLAH, morning sickness beliau semakin berkurangan.. 

------------------------------------------------------------------------------

"Salam. Nak bagi testi mealshake ni.HIDE NAMA I ek.

Actually beli mealshake ni sebab nak jaga kulit muka. Preggy this time kulit memang banyak gile jerawat. 

Tapi yang pelik from day 1 makan mealshake with air kosong early morning B4 breakfast i dah tersangat-sangat kurang muntah

Fyi I kalau pregnant memang tersangat teruk muntah dari bangun tido hingga nak tido malam. Kire all day and nite sickness. Memang rasa pelik gile. 

After day 4 je today baru percaya and bagi testi. Syukur Alhamdulillah sangat-sangat. Cuma malam kadang2 muntah la gak tapi sangat kurang. Plus asyik lapar lepas makan mealshake. Hope x gemuk. Cume niat asal utk kulit blum nampk lagi kesan +ve nye. TQ tuty intro mealshake kat i. Ni yg tergoda nak berpantgan dengan shaklee nanti."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Apa itu Mealshake? Apakah kandungannya dan perbezaannya?
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Sekilas fakta tentang Meal Shakes Shaklee:

* Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
* Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
* Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
* Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

* Kanak-kanak
* Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
* Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
* Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
* Warga tua


Nak cuba resepi Mealshake? Klik SINI..Yummyyy..!! (^__^)

Jika anda ingin mendapatkan Shaklee Mealshakes ini,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.


Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan] 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      


*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in