Thursday, September 20, 2012

Adakah anda ingin kekal sihat dan bebas bergerak?



Saya bajet anda semua mesti pernah dengar lagu ni kan?

"Anak itik tok wi mandi dalam kolam, sakit ape tok wi, sakit sendi tulang!" 
(lalalala..) 

Hahaha.. mesti ada gak yang pernah nyanyi lagu ni time kecik-kecik dulu.. haha..
Oklah harini bukan nak cite pasal tok wi tu, tapi nak cite pasal kesihatan sendi..


Kesihatan sendi
Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang-temulang yang memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecair sinovia (bendalit yang melicinkan sendi-sendi) yang memberikan keselesaan antara tulang-temulang dan membantu menyerap dari impak fizikal.


Sakit sendi dan ketidakselesaan
Semakin umur meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi dan pergerakan terbatas.

Bagi jutaan orang yang mempunyai ketidakselesaan sendi, aktiviti biasa seperti membengkok, duduk dan berjalan pun terasa begitu mencabar. 

Jadi apa pilihan anda?
Anda boleh mengekalkan sendi-sendi kuat, fleksibel dan mudah bergerak dengan Advanced Joint Health Tablet.

Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Ekstrak Boswellia - menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyokong keselesaan sendi.

Ektrak Jagung - Bertindak sebagai kusyen dan membantu mengekalkan tulang rawan.

Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C - Memelihara tisu penyambung yang sihat dan inilah nutrien penting dalam kesihatan sendi.

Mari saya kongsikan TESTIMONI mereka yang dah mencuba Joint Health Tablet ini:




Dan boleh baca TESTIMONi saya sendiri disini..

Jadi, jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif.  Pencegahan awal boleh menjadikan sendi anda sihat pada masa yang akan datang. Sama ada anda mengidapi sakit sendi ataupun tidak, adalah penting bagi anda mendapatkan nutrisi sendi seiring peningkatan usia anda.

Hmm.. saya dah ada sebotol, anda pula dah ada ke belum? 


Jika anda ingin mendapatkan Advanced Joint Health Tablet ini,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan] 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      



*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Sukakan entri ini? Klik LIKE. :-)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in