Sunday, August 26, 2012

Perkaitan kehilangan Kolagen dan Penuaan

Bila bercakap pasal penuaan atau produk anti-penuaan mesti semua dah terbayang rangkaian vitamin-vitamin Shaklee seperti Shaklee Collagen Powder, Vivix, Vitamin E, Vitamin C, ESP kan kan? Itu adalah sebahagian rangkaian nutrisi yang membantu anda dalam menyihatkan kulit wajah dan seterusnya mematangkan proses penuaan.. Tapi harini saya nak share apakan perkaitan kehilangan kolagen dan penuaan.. Jom baca..

Gambar adalah ilustrasi bagaimana kulit kehilangan kolagen, lantas menyebabkan penuaan.




~ 75% daripada kulit kita (semasa muda) adalah terdiri daripada kolagen.

~ Apabila usia meningkat, bilangan kolagen menjadi berkurangan menyebabkan keanjalan dan ketegangan kulit juga berkurangan. Lantas menjadi penyebab kepada kulit kendur dan kedutan.


~ Apabila kadar kolagen menurun, kadar asid hyaluronic juga menurun menyebabkan kulit kekurangan kelembapan, kelembutan dan keanjalan. Ini menyebabkan kulit kering, kendur dan berkedut. Contoh : Kelopak mata yang melayut, eye bag dan kedut di tepi mata apabila anda ketawa.

2 faktor penuaan kulit:-
~ intrinsic = keturunan
~ extrinsic = persekitaran. Contoh: berjemur di bawah matahari terik dan merokok


Hmm.. itu perkaitannya.. rupanya semakin usia meningkat, semakin menyusut bilangan kolagen dalam tubuh badan kita.. Sebab itulah saya pilih Shaklee Collagen Powder.. 


Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah dan menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.



♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan

Faedah tambahan :: menyokong KESIHATAN SESENDI & MENGUATKAN TULANG. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.


Saya dah cubaaaa... hahaha.. ni pengalaman saya sendiri selepas 7 hari mengambil Shaklee Collagen, suami pun puji kulit saya semakin licin, lembut dan anjal... ahaks! Nanti saya share in-detail ceritanya di entry lain ok.. :-))) ni mesti ada yang tak sabar-sabar nak tahu kan... sabar naaa.. saya nak sarapan dulu.. hehe..

Ok, nanti sambung di entry lain! 


Lots of Love..
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
           012-2541296       | rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in